Središnje izborno povjerenstvo ovjerilo prijavu HSP BiH, odbacilo prijavu dr. Zvonka Jurišića

ljubuski.info

Središnje izborno povjerenstvo je ovjerilo prijavu političke stranke Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine (kod 00734), podnesena od strane Stanka Primorca, predsjednika ove stranke za sudjelovanje na Lokalnim izborima 2016. godine, koji će se održati 02.10.2016. godine, za izbore za općinsko vijeće, odnosno gradsko vijeće, odnosno općinskog načelnika, odnosno gradonačelnika, kako slijedi:

RB Šifra Osnovna izborna jedinica
Načelnik/
Gradonačelnik
Općinsko vijeće/
Gradsko vijeće
Nacionalna
manjina
1 017 ODŽAK
X
X
2 020 DOMALJEVAC - ŠAMAC
X
X
3 022 ORAŠJE
X
4 065 JAJCE
X
5 106 LIVNO
X
6 107 KUPRES
X
7 111 NOVI TRAVNIK
X
8 112 VITEZ
X
9 114 FOJNICA
X
X
10 115 KISELJAK
X
11 124 TOMISLAVGRAD
X
12 125 PROZOR-RAMA
X
13 129 KREŠEVO
X
14 148 POSUŠJE
X
X
15 149 GRUDE
X
X
16 150 ŠIROKI BRIJEG
X
17 171 LJUBUŠKI
X
18 172 ČITLUK
X
19 173 ČAPLJINA
X
20 174 NEUM
X
21 176 STOLAC
X
X
22 181 RAVNO
X
23 183 USORA
X

Istovremeno, Središnje izborno povjerenstvo je odbacilo prijavu koju je podnio dr. Zvonko Jurišić u osnovnim izbornim jedinicama Derventa, Brod, Odžak, Vukosavlje, Domaljevac-Šamac, Orašje, Modriča, Srebrenik, Jajce, Dobretići, Travnik, Vareš, Livno, Kupes, Gornji Vakuf-Uskoplje, Novi Travnik, Vitez, Busovača, Fojnica, Kiseljak, Ilijaš, Tomislavgard, Prozor-Rama, Kreševo, Ilidža, Novi Grad Sarajevo, Centar Sarajevo, Stari Grad Sarajevo, Novo Sarajevo, Posušje, Grude, Ljubuški, Čitluk, Čapljina, Neum, Stolac, Ravno, Usora, Široki Brijeg, Prijedor i Doboj.

Prijava koju je podnio dr. Zvonko Jurišić, sada već bivši član HSP BiH, je s pravom odbačena, kao što Središnje izborno povjerenstvo i obrazlaže:
"U članku 6. stavak (1) Statuta političke stranke Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine od 22.05.2016. je navedeno da HSP BiH predstavlja i zastupa predsjednik HSP BiH, a u stavku (2) da u slučaju spriječenosti predsjednika HSP BiH predstavlja i zastupa predsjednik Glavnog stana HSP BiH. Isto tako, člankom 59. ovog Statuta je, pored ostalog, utvrđeno da predsjednik HSP BiH predstavlja i zastupa HSP BiH i da imenuje osobe koje ga zastupaju.
Shodno naprijed navedenom, a imajući u vidu da je Stanko Primorac, predsjednik političke stranke Hrvatske stranke prava potpisao prijavu za ovjeru ove političke stranke za sudjelovanje na Lokalnim izborima 2016. godine, iz čega proizilazi da nema njegove spriječenosti da predstavlja i zastupa stranku i da se može ovjeriti samo jedna prijava političke stranke sukladno zakonu, Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je ocijenilo da se prijava za ovjeru podnesena od strane dr. Zvonka Jurišića ... ... u ime političke stranke Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovina ima odbiti.
"

Predsjednik HSP BiH Stanko Primorac se zahvaljuje svim koji su sudjelovali u procesu pripreme prijava i jamči žestoku izbornu utakmicu u svim izbornim jedinicama.

hsp-bih.ba

Glas naroda

Zvonko od Zagorja dohako ti Kvesic...Samo se ti drzi Petrica daleko ces sa njim...Zbogom debelo spadalo

Ribnjak je Ćane proda nakon "uspješne privatizacije", šta je od te prodaje dobila općina ? (firma je nekad bila društvena).

Kako će prodat nešto što nije njegovo ribnjak je bio u najmu

ode zvonko u povijest

Tko će u povijest vidije ćemo još..postoji sud u ovoj državi..

Pa nije bas pametno da se hsp rasloji jos i na Canine i Zvonkine...nepotrebno

Ovi haespeovci ko guske u magli,cudi me kako to nisu sakama rjesili ko nekad koraman i cane a bas zbog jurisica, pa kasnije majic i cane ,mislim tko moze imat povjerenje u vas, pa budimir evo onaj njegov glavonja Arsic opet s njima sta reci smijesno,Kvesica necu ni komentirati

Hoće li na listu Kobila Bošnjak ?, nemojte njega preskočit jer on ima i Komšićevu podršku.

Eto u Barbarica i hdz cemo imat povjerenje..jes ti [ * neprimjereno * ]/a il ti noge [ * neprimjereno * ]e..svaka promjena dobro dode..

G.l.u.p./a.

Tesko da ovi ikoga promjene, Budimir najpametniji vidi ne ide i ostavio se politike ovi ne znaju kad treba odostat proslo je njihovo vrijeme njima je jedini cilj par njih da se uvale u neka vijeca i odbore ali samo par njih

A naš kandidat za naćelnika PETAR Pero MAJIĆ sada ćemo ga na Komšićevu listu Duvno i Zavidovići ga stoje 1500 glasova za KOmmm Perooo

Pero je u TOMISLAV GRADU izgubila se BABA traži je sa Ćanom

ode zvonko štaće jadni jera sada komećese uvlačit više

Pa nece valjda Zvonko krojiti HSPu listu u Ljubuskom mimo Cane...sto je prevec prevec je i od Zvonke

Kad će Ćane prosvijetliti javna i gradska rasvjeta u Pregrađu što je obeća 2012 godine mi još čekamo..

A kad vam je sta prosvijetlilo obecano od hdz-a...za njima samo mrak ostaje..

zvonko jurišić je iskompleksirano komunističko [ * neprimjereno * ], bio i ostao

Pa kako bi Zvonko mimo Cane krojio listu u Ljubuskom recimo

To ko oni se zakacili narod je najveca o.vca

Ne kaže se Zvonko, nego Zvonkudin

Središnje izborno povjerenstvo ovjerilo prijavu HSP BiH, odbacilo prijavu dr. Zvonka Jurišića
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari