HDZ Hrvatske sutra o ujedinjenju dva HDZ-a u BIH

HDZ u Republici Hrvatskoj sutra će na margini izvanrednog sastanka o svinjskoj gripi donijeti i konačnu odluku što će sa svojim dvijema podružnicama u BIH.

Kako mediji danas objavljuju izgledno je da će Luka Bebić biti glavni mentor ujedinjenja...

HDZ RH sutra će donijeti odluke kojima će se Hrvatima u BIH odrediti politički pravci iz Zagreba kao i 90-ih godina. Taj dio sastanka bit će sakriven od javnosti budući da je službena politika HDZ-a u RH kako se neće mješati u politiku BH Hrvata.

Premijer Sanader nije zadovoljan dosadašnjim razvojem događaja na političkoj sceni u BIH. Kako Daily Pillyiac danas objavljuje Jadranka Kosor lobira već dva tjedna za imenovanje Martina Raguža na čelo ujedinjenog HDZ-a dok se Jandroković zbog stajlinga strikno zalaže za Čovića.

Na sastanku će biti donešene odluke o sanaciji korita rijeke Tihaljine, o smjeni ravnatelja KUD Kiseljak te o nostrifikaciji diplome Rade Bošnjaka kako bi isti saborski zastupnik bio uveden kao VSS u radnu knjižicu.

Jadranka Kosor osudila je događanja u Stocu a na najave mostarskih sveučilištaraca kako će se pridružiti kolegama u Splitu i Zagrebu Jadranka je poručila da mostarski studenti trebaju shvatiti kako žive u BIH ne u RH.

Inače premijer Sanader najavio je skoru smjenu svih općinskih odbora HDZBiH i HDZ1990 kao i nadzornih odbora u kojima sjede članovi tih dviju stranih stranačkih ekspozitura u BIH.

Sanader je osudio medijske napade na birače iz Hercegovine kojima stranke u RH plaćaju izlazak na lokalne izbore u RH rječima: Ako mi možemo Hercegovcima pisati Ustav , smjenjivati predsjednike, ujedinjavati i razjedinjavati stranke mogu i oni nama birati lokalne zastupnike, na što je Luka Bebić dodao: Neka si im reka Ivo.

Inače očekuje se da bi HDZ RH uz suglasnost Šefke Omerbašića sutra mogao donijeti odluku o imenovanju novog mostarskog gradonačelnika budući da se u Mostaru nisu u stanju dogovoriti. Kako se doznaje odluka bi bila obvezatna za obje strane. I lijevu i desnu.

Daily Pillyac [ poskok.info ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari