Još 60-ih prošlog stoljeća u ZHŽ-u počela je kultura automobila

ljubuski.info

Od 2009. godine do danas Nedjeljko Mikulić uspješno vodi Oldtimer klub Ero.

U subotu će prelijepi stari automobili obići HNŽ, a u nedjelju će prodefilirati mjestima zapadne Hercegovine od 11 sati. Mikulić se, sjedeći u društvu s Alenom Kondžom, također vlasnikom oldtimera i pokretačem brojnih pozitivnih projekata u ZHŽ-u, prisjetio kako se zarazio starim automobilima.
"Dobro se sjećam kako je sve počelo. Svibanj, devedesetih, onih dana kad su Grude bombardirane, ja sam na polju restaurirao mercedes 220 S i jednostavno mi se nije dalo prekidati. Tu je počela ljubav prema oldtimerima", govori predsjednik koji će se s kolegama automobilistima iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, BiH susresti ovog vikenda. A kako je došao na ideju osnivanja Ere 2009. godine, Mikulić objašnjava:

Krug zaljubljenika

"Postojao je jedan krug zaljubljenika koji su shvatili da ZHŽ-u nedostaje jedan sveobuhvatan oldtimer klub i tako smo krenuli. Primjerice, imamo oko 100 članova, a 40 aktivnih", govori Mikulić.

Najstariji sudionik oldtimer defilea je Mile Kelava, 79-godišnjak iz Širokog Brijega. Sa svojom Radicom on će ponovno voziti svog ljubimca - mercedes SLK 500.

Kada pitamo Mikulića zbog čega netko posjeduje stare automobile, on naglašava dvije stvari, financijsku i sentimentalnu vrijednost.
"To je jedna uspomena na mladost. Danas je ulaganje u oldtimere najzdravije ulaganje. Dobro restauriran košta od 5000 eura pa naviše."

Obećana Njemačka

A kultura automobila u ZHŽ-u je počela još 60-ih godina prošlog stoljeća.
"Naši ljudi su radili u Njemačkoj i većinom su dovozili mercedese i točno se osjeti danas kako se netko, gledajući moj automobil, vraća u neko sretnije doba", objašnjava Mikulić.

S njim u klubu je i Jure Zelić, tajnik kluba i začetnik ideje o osnivanju kluba Ero, kao i oni koji su se pridružili organizaciji, i sami vlasnici oldtimera, a kojima je želja da ovaj projekt, upravo zbog te sentimentalne vrijednosti, bude uspješan.

Željko Andrijanić | Većernji list

Glas naroda

Govori Mujo Fati danas sam čuo "ko ima masla i m.u,d-a maže" daj bona Fato donesi ono maslo da i ja namažem....

Još 60-ih prošlog stoljeća u ZHŽ-u počela je kultura automobila
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari