Vina Keža pohvaljena na Decanteru, prestižnom natjecanju u Londonu

ljubuski.info

Decanter, svjetsko ocjenjivanje vina, po svom utjecaju i značaju dominira svjetskom vinskom scenom već dugi niz godina, a ove godine dvjestotinjak Decanterovih eksperata upravo je završilo tjedan intenzivnih tastinga za Decanterovu svjetsku nagradu (DWWA) 2016. u Londonu. Otkad je 2004. osnovano, ovo je natjecanje najveće i najprestižnije na svijetu, ocjenjivači svake godine prođu više od 15.000 uzoraka. Naporna maratonska kušanja za koja je ove godine pripremljeno 53.000 čaša za vino i 9000 za šampanjac, grupirana su po zemljama, regijama, sortama i stilovima.

Osim prestiža, Decanterove nagrade imaju i značajan komercijalni utjecaj na vina. Štoviše, cilj Decanterove svjetske nagrade je iz globalne ponude, prema najvišim stručnim kriterijima, odabrati najbolja vina za kupce. Pod predsjedanjem Stevena Spurriera, petina svjetskih nositelja titule Master of Wine, njih 69, sudjelovala je u sudačkim panelima s 26 Master sommeliera, 36 regionalnih predsjedatelja i vodećim stručnjacima iz cijeloga svijeta, uključujući i Decanterove kritičare.

Vinarima iz cijeloga svijeta svaka medalja i pohvala na Decanteru iznimno je važna.

Na ovogodišnjem ocjenjivanju vina u organizaciji Decantera, najznačajnijeg svjetskog vinskog časopisa i vinskog portala sa sjedištem u Londonu pohvaljene su tri vinske sorte Vinarije Keža:

  • Žilavka Keža Premium 2014. - 85 bodova
  • Blatina Keža Premium 2013. - 84 boda
  • Cabernet Sauvignon Keža Premium 2013.- 84 boda

"Uzevši u obzir da se po prvi put pojavljujemo na Decanterovom ocjenjivanju, ovogodišnje pohvale, osobito autohtonih sorti, stvaraju najbolje preduvjete za plasman na izvozna tržišta.
Uspjesi Vina Keža rezultat su vrijednog rada tima vinarije Keža - Catena d.o.o. Ljubuški na čelu sa enologom Ivanom Nižićem.
Decanter još službeno nije potvrdio nagrade, a konačan popis svih nagrađenih bit će objavljen 6. lipnja 2016.godine.
Na kraju, naš načelni stav je da je ovo ocjenjivanje dokazalo konstantan napredak hercegovačkog vinarstva i da su s njegovim rezultatima otvorene dodatne mogućnosti cjenovnog i kvalitativnog pozicioniranja na svjetskom tržištu.
" - saopćila je, Ivana Zlopaša, direktorica Vinarije Keža.

hercegovina.info

Glas naroda

kemija je chudo

E jadu ljubomorni sve možeš oprostiti samo uspjeh ne vrldo dobro ti znaš koliko trsa loze keža ima...Moj ti je savjet da se o sebi zabaviš i ideš na lječenje to je bolest 21 stoljeca akeža je dosta truda i muke uložio u sebe...
LP

Pio sam Keža i Blatinu i Žilavku vrhunska vina a ljubomora je bolest

nisi ti niko tisi ništa garib bez kemije vina u tonama nema a koće [ * neprimjereno * ]u to objsasnit,vino bez kemije je ono što se proizvodi za kućne potrebe,zarizikat će neko sto tisuća litara oće li se pokvarit ili neće

Bravo za komšiluk,jedine svitle točke naše općine Keža i Nuić.

Svaka cast a ovi neuki ljudi neka pricaju jer oni neznaju nista jer i lani su ljubusaci osvojili nagradu

sestrić Džajo bio u početku kad je im trebao , sada su ga šutnuli
bože sačuvaj

pa kod ovog keže je radio i oni iz primorke vištica i njega je šutnuo

Vina Keža pohvaljena na Decanteru, prestižnom natjecanju u Londonu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari