Petar Ereš novi predsjednik udruge Zaboravljeni branitelji

ljubuski.info

Sinoć je (24.5.2016 godine), u 20 h u Općinskoj vijećnici u Ljubuškom, održana izvanredna skupština Udruge Zaboravljeni branitelji - Podružnica Ljubuški.

U prvoj točci dnevnog reda jednoglasno je prihvaćena pismena ostavka dosadašnjeg predsjednika Udruge Mire Akmadžića koji je ostavku sam pročitao, naglasivši kako je daje zbog obiteljskih i privatnih razloga, te više nije u mogućnosti obnašati tu odgovornu funkciju. Na njegovo mjesto je jednoglasno izabran novi predsjednik Petar Ereš iz Studenaca, općina Ljubuški.

Izvješće o pregovorima s Vladom FBiH

Potom se za riječ javio predsjednik krovne udruge Zaboravljeni branitelji-borci BiH Drago Grbavac, koji je nazočne upoznao s detaljima sastanka u zgradi Vlade FBiH između predstavnika Vlade FBiH i predstavnika Ministarstva branitelja FBiH, gdje su zahtjevi savjeta usvojeni a sadržani su u Rezoluciji Branitelja FBiH, koju je do sada potpisalo preko 70/sedamdeset udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nazočne je izvijestio kako će savjet branitelja 25.5.2016 godine održati sastanak na kojem će se odrediti pregovarački tim s jasno naznačenim zahtjevima za pregovore s predstavnicima Vlade FBiH u Sarajevu predviđenom za dan 27.05.2016 godine.

Upravni spor protiv odluka MUP-a ZHŽ i tužbe protiv Večernjeg lista

Potom se za riječ javio Predsjednik Udruge Zaboravljeni branitelji ŽZH Vlado Marušić koji je nazočne izvijestio o zabrani mirnih prosvjeda u pokretu u ŽZH, koji su PU iz sve tri općine ŽZH i grada Širokog Brijega što je potvrdio i MUP Ljubuški zabranjujući mirne prosvjede dok su u svim drugim županijama FBiH prosvjedi bili dopušteni.

Najavio je kako će udruga na razini ŽZH pokrenuti upravni spor kod županijskog suda Široki Brijeg za poništenje navedenih rješanja jer su iste odluke protuustavne, nezakonite i suprotne svim međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima.

Isto tako je napomenuo kako će Udruga ZB ŽZH podići tužbu protiv Večernjeg Lista u BiH radi klevete i prikazivanja Udruge ZB kao udruge koja potiče na nasilje, nered i nemir i ŽZH i HNŽ što je narušilo ugled ove udruge.

Potom su se za riječ javila dvojica zapovjednika iz općine Ljubuški koji su iznijela svoje viđenje braniteljskih problema i dali podršku udruzi. Nakon njih za riječ se javilo nekoliko branitelja koji su dali svoje sugestije, primjedbe i prijedloge kako bi Udruga bolje funkcionirala i radila s čime se složilo rukovodstvo udruge.

Na koncu Udruga se zahvalila prisutnim članovima koji su na skupštinu došli u velikom broju.

UZB - Podružnica Ljubuški

Glas naroda

znan čovika dobar čovik

Petar Ereš novi predsjednik udruge Zaboravljeni branitelji
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari