HRS: Hrvatski dužnosnici boje se braniti generala Jelića i HVO

ljubuski.info

"Dok se, recimo, u RS-u i oporba i vlast zgraža nad jednom izjavom biskupa Komarice, kod nas Hrvata je gromoglasna šutnja i nerad po pitanju potvrđivanja optužnice protiv generala Zlatana Mije Jelića", piše u priopćenju kojim se javnosti obratila Hrvatska republikanska stranka navodeći kako daje bezrezervnu podršku generalu.

U potvrđenoj optužnici se navodi kako je general Jelić sudjelovao u "organiziranju i izvršenju širokog i sistematičnog napada usmjerenog protiv civilnog bošnjačkog stanovništva u cilju realizacije strateških ciljeva hrvatskog naroda". Ovdje više nije sporna očigledna činjenica kako se Sud BiH, zajedno s cjelokupnim pravosudnim sustavom, otvoreno stavlja na stranu unitarističke bošnjačke političke elite koja mirnodopskim sredstvima nastavlja realizaciju planova iz rata", navodi HRS i dodaje kako je najspornija činjenica kako se nitko od izabranih dužnosnika iz reda hrvatskog naroda, bilo da pripada vlasti, bilo oporbi, ne usuđuje jasno i nedvosmisleno stati protiv insinuacija o nekakvim "strateškim ciljevima hrvatskog naroda" unutar kojeg su "sustavno" napadani civili.

Kako je moguće da od 154 masovna registrirana zločina nad Hrvatima prolaze bez traženja odgovornih i nalogodavaca, a zapovjednike HVO-a, koji su prvi stali u obranu BiH (još kada je većina morala "zapamtiti kako ovo nije njihov rat"), se tereti za "sustavne i strateški osmišljene" zločine?".

Kako je moguće da se ni dandanas ne zna za sudbinu generala Šantića? Kako je moguće da na pitanje njegove obitelji zašto se niti nakon 21 godinu ne zna za njegove zemne ostatke, Predsjedništvo HNS-a dadne odgovor "neka institucije rade svoj posao"? Gospodo vi ste institucija!

Republikanci i upozoravaju kako HNS i predstavnici Hrvata u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti moraju "naći hrabrosti otvoreno stati u obranu naših svetinja i naših zapovjednika u ratu", inače sve u ovoj umjetnoj državi gubi smisao, ako su i pravda i istina podložne korupciji, kao i sve drugo u našem državu.

"Narod vas, gospodo, nije birao kako se ne bi zamjerali koalicijskim partnerima i/ili međunarodnoj zajednici u cilju očuvanja svojih pozicija, nego ste birani baš kako bi se zamjerali, ako je to potrebno, i to po cijenu vaših pozicija. Jedino istina i pravda mogu biti temelj budućnosti, nikako krivotvorenje istine. Ako se tereti i istražuje zapovjedništvo HVO-a, jednak tretman moraju imati i zapovjednici Armije BiH. Tko je kriv neka odgovara. Selektivna krivnja i izmišljena povijest ne može i nikada neće biti u službi pravde, nego nepravde", navodi se.

HRS, navodeći kako izražava podršku generalu Zlatanu Miji Jeliću, kao i svim drugim politički gonjenim zapovjednicima HVO-a, ističe kako HVO nije bio zločinačka vojska i HRHB nije bila zločinačka tvorevina, niti tobožnji strateški cilj i utjelovljenje sustavnog napada na nehrvatsko civilno stanovništvo.

HRS

Komentari

Što vi mislite, da će draganče komunista, udbaš i dezerter braniti generala Jelića i ostale branitelje? Ili da će se čolak zauzeti za pravedno suđenje? Grdno se varate. Što bi pjevao Thompson, jesu li nas prevarili? Komunisti i udba vlada Hercegovinom. Blagoslov i potporu su osigurali dajući veliku lemuzinu. Oltari se daju komunjarama za govoranciju, tucaju se jajima itd.

HDZ jeste pun udbaša, ali HSP je primjerice u potpunost nastao iz relikta hercegovačke udbe.

Smiješni su tvoji pokušaji, sjetimo se samo likvidiranih hrvatskih vitezova - pripadnika stranke koju već 25 godinu sustavno uništavaju ti isti udbaši.

Hrvatski vitezovi ili su pretupi ili ideološki preslijepi. Nikad Hrvati ne bi dobili s ustaštvom Hrvatsku. Nikad Europa i cijeli slobodni svijet ne bi stali iza nečega, što je izvojevao HOS s onakvim obilježjima i ideologijom.

Dapače, komprimitirali bi cijelu našu borbu, niti bi nas itko ikad priznao. Bili bi ko Kurdi i sada, da Tuđman to nije dobro prokužio.

Tuđman je dobro prokužio i Čovića kojemu za svog života nije dao preuzeti HDZ BiH.

Mijji Jeliću je se upakovano.on to zna najbolje.

Ovaj HRS je i jedina alternativa HDZ-u. A ne Lijanovići, Bludimiri, konobari, zubari, koje je Sarajevo kupilo za sitne pare.
A naš narod po Hercegovini - šaka jada i puno teladi. Bar 10% da može išta poltički skužiti.

Braniteljske udruge? Ni protiv čega se to nikad nije diglo - ni protiv lažnjaka, ni protiv progona HVO-a od medijske mašinerije iz Sarajeva. Uhljebi, koje bi se digli damo da im dirneš osobno 50 maraka.

Bravo za HRS!

Dobro razmisli kad spominješ udruge udruga,, Zaboravljeni Branitelji,, ona od samog osnivanja grmi po ovim što misle da su bogom dati.I ničeg se neboje nego dragog Boga

Čovića i ekipu samo zanima gdje su pare sve su dobili hebe im se za probleme Hrvata u BiH

Bravo administratoru na ovom prilogu HRS kapa do poda sad si pravi

štaćese udruge podignut jopa curkića i jopa duspara pa kadasu oni najveći kriminalci ilopine pa kakoće oni dignutse protiv lažni branitelja kadasuih oni ubacivali u sustav za novac sramota

pogledaj samo sliku svi u partiji od mali nogu

HRS: Hrvatski dužnosnici boje se braniti generala Jelića i HVO

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Evo nam ga opet Treći! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Mamci za krokodile Ružica Zeljko
ljubuski.info
Crkvi u Hrvata treba šamar kakav je dobio papa Franjo teolog Dalibor Milas | express.hr
ljubuski.info
O kojoj Herceg Bosni pisati? Slaven Raguž | Hrvatska republikanska stranka

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto