U Vrioštici ponovno ulovljena čovječja ribica

ljubuski.info

Ovo je treći put u deset godina da je, gotovo na istom mjestu, u zaseoku Brod na Humcu ulovljena endemska vrsta čovječije ribice. Prvu je ulovio Branko Vujević u kanalu iza svoje kuće, koji je povezan sa Vriošticom. Samo dvije godine nakon toga, pokojni Anđelko Šmović – Đeka, čisteći betonski kanal, ulovio je drugu.

Danas se posrećilo Želimiru Muciću – Baji koji je ulovio i treću, na samom početku istog betonskog kanala koji prima vodu iz Vrioštice. Ipak je Brankova bila najveća, iznosila je tridesetak centimetara dužine, Đekina nešto manja, dok je ova Bajina skroz mala.

Sve tri su vraćene u Vriošticu, ispod mosta gdje se mogu među kamenje lako skloniti od mogućih prirodnih neprijatelja; ugora i vidri kojih je podosta u Vrijoštici.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Krešo Vujević

Glas naroda

Ajde kreso pa citava vitina lezi na covjecijim ribicama

A od svih covjecjih ribica u vidini nevenko je najveca

Ma nije Nevenko covjecija ribica,on nam je kit sa otvorenim raljama koji nikad nije sit,i zato da mu je sto vise.A ko pita kako je sitnim ribicama,koje se bore da prizive svakodnevnicu.

Sto ne precizirate kako je ulovljena ....da nije mozda u vršu zbog takvi nam je i Trebizat i Vriostica opustoseni ko pustinja

A boze dragi..rece covijek u kanalu nadena gdje vriostica tece pokraj kuca..kakva te vrsa spopala..

okle vidre....ulovi li nju itko

nevenko vam ono najdraže

U Vitini su Ćovjećije ribice.

Čovječja ribica je dokaz da nam je voda još kvalitetna i zdrava,pitanje je se onda samo po sebi postavlja o čega ljudi u ovolikom broju oboljevaju od maligni bolesti.

Vi koda ste ljubomorni na vitinu

betonski kanal koji ide uporedo sa Vriosticom dubok oko 1 metar se cistio od zimski nanosa granja i ostaloga..... To smo vadili sa grabljama i tako zajedno sa tim se nasla i covjecija ribica koja je poslije vracena u Vriosticu jer ce joj nadam se bit puno bolje u rijeci nego u betonskom kanalu....

U Vrioštici ponovno ulovljena čovječja ribica
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari