Zasjedala Skupština ZHŽ, nepoznati detalji rasprava i odluka zbog šturih informacija

ljubuski.info

Šesnaesta redovna sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održana je 18. svibnja 2016. godine u Širokom Brijegu, u dvorani za sastanke Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, s početkom rada u 1000 sati. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ante Mišetić.

Na samom početku, nakon prozivanja zastupnika konstatirano je kako postoji kvorum jer je sjednici nazočilo 22 od 23 zastupnika. Zastupnik Ivan Jurišić nije bio prisutan na šesnaestoj redovnoj Skupštini ŽZH.

Dnevni red sastojao se od pet točaka:

  1.      Usvajanje zapisnika s 15. redovne sjednice Skupštine Županije Zapadnohercegovačke,
  2.      Zastupnička pitanja, primjedbe i prijedlozi,
  3.      Nacrt Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim školama,
  4.      Nacrt Zakona o odgoju i obrazovanju u srednjim školama i
  5.      Izbor i imenovanje: a.)  Prijedlog Odluke o imenovanju Nezavisnog odbora za izbor i revizije.

Nakon što je Dnevni red usvojen jednoglasno, uslijedila je prva točka Dnevnog reda – usvajanje Zapisnika s 15. redovne sjednice Skupštine ŽZH, o kojem je predsjednik je otvorio raspravu. Pošto se nitko od zastupnika nije javio za raspravu, ova točka Dnevnog reda je jednoglasno usvojena.

Druga točka odnosila se na zastupnička pitanja, primjedbe i prijedloge što su zastupnici kao i uobičajeno mogli iskoristiti za svoje izjašnjavanje o određenim temama.

Treća i četvrta točka tiču se Nacrta Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim školama i Nacrta Zakona o odgoju i  obrazovanju u  srednjim školama  o čemu se očitovala resorna ministrica Ružica Mikulić koja je izmeđuostalog istaknula bitne razloge donošenja novih Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama. Prilikom usvajanja ovih dviju točaka suzdržani su bili zastupnici Mirela Čuvalo, Velimir Bušić i Tomislav Topić, te navedeni Nacrti Zakona  su usvojeni uz Zaključke kojim je Skupština Županije Zapadnohercegovačke, zadužila resorno Ministarstvo obrazovanja  da provede Javne rasprave na koju će pozvati sve relevantne institucije i zainteresirane osobe  s područja naše Županije.

Peta točka Dnevnog reda bila je Izbor i imenovanje: a) Prijedlog odluke o imenovanju  Nezavisnog odbora za izbor i revizije. Ova, ujedno i posljednja točka Dnevnog reda 16. redovne sjednice Skupštine ŽZH usvojena je jednoglasno.

 

Skupština ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari