Ljubušak na oglasniku prodavao bombu "koja može raznijeti kuću''

Ja probao!

Na internet oglasniku Olx.ba (Pik.ba) prodaje se sve, od igle do lokomotive, no problemi nastaju onda kada se oglasi počnu kositi sa zakonom. Tako je objavljen oglas u kojem se prodaje bomba, koja je i učinkovita jer njezin prodavač jamči da može raznijeti kuću.

Inače, zanimljivo je da je kupoprodaja oružja preko interneta dopuštena, ali samo onima koji za to imaju dozvolu, kako kupcima, tako i prodavačima.

Objasnila je ovo i Aida Ramić, PR i brand menadžerica OLX-a, koja je istaknula da uvijek za prodaju oružja od svojih korisnika traže potrebne dozvole. Ipak, kako tvrdi, nemoguće je kontrolirati sve oglase koji se pojave.
"U ponudi imamo pet milijuna oglasa i ne možemo imati potpunu kontrolu, osobito jer su u tom segmentu zaposlene samo četiri osobe. Imamo, ipak, odličnu suradnju s korisnicma koje nagrađujemo kada nam prijave sporne oglase i zahvaljujući njima, oni bivaju uklonjeni, a korisnici suspendirani i prijavljeni", kaže Ramić.

Prema njezinim riječima, OLX ima odličnu suradnju s institucijama. Za nedopušteno držanje oružja ili streljiva predviđena je kazna od šest mjeseci do dvije godine zatvora. U BiH u ovim slučajevima se uglavnom izriču uvjetne ili novčane kazne.

Ramić je dalje objasnila da su rijetki oni koji budu naivni kao gore navedeni Ljubušak, koji ručnu bombu prodaje na ovako otvoren način. Trgovci oružjem to rade diskretno preko privatnih poruka, što je teže otkriti.

Ali, korisnici su pod budnim okom policije i to Odjela cyber kriminala Federalne uprave policije, koji intenzivno prati online prodaju, a to dokazuje i nedavno uhićenje dvojice mladića jer su preko ilegalnih internet servisa dogovarali prodaju droge i oružja.

Glas naroda

ima li još na stanju prika?

ima ima

kupit prije xypo banke

ovo neki dao oglas da ga ne zaborave

Prošlo je 111 dana od naćelnikove izjave grebala vas bomba

pajdo ne prodaji,valjat će

Ovo je neki bosanac jer piše "probo" ili su ljubušaci po govoru postali bosanci, reko došo, pošo i otišo!

Ljubušak na oglasniku prodavao bombu "koja može raznijeti kuću''
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari