Poraz Izviđača u Vogošći

ljubuski.info

Izviđač je u sportskoj dvorani "Amel Bečković" u Vogošći bio daleko od svog pravog izdanja. Velika i iscrpljujuća borba u utakmici s Borcem u Banja Luci, put u Banja Luku i Vogošću, te kratak period između utakmice u Banja Luci i Vogošći utjecali su da "Skauti" u sinoćnjoj utakmici, nisu bili u pravom elementu.

Ulazak u utakmicu, u kojoj je Vogošći "bilo biti i ne biti", poraz bi je praktično izbacio iz utrke za prvaka, nije bio dobar. Domaći su agresivnom obranom, na granici isključenja, sprječavali napade Izviđača, a obrana "Skauta" nije imala potrebnu agresivnost i pokretljivost, tako da je već u osmoj minuti bilo 4:1 za domaće. Nešto konkretnije Izviđač je odigrao sljedeći 5-6 minuta i držao priključak na dva gola zaostatka (7:5, 13. minuta). Međutim, između 13. i 18. minute utakmica je praktično bila riješena, Vogošća je serijom 4:0 stigla do šest golova prednosti (11-5, 18. minuta). Do kraja poluvremena Vogošća je prednost podigla na sedam pogodaka, s kojom se otišlo na odmor. Prvi 10-tak minuta drugog dijela Izviđač je odigrao nešto bolje i stigao na pet pogodaka zaostatka. U tim trenucima ukazala se neka nada da bi se moglo sustići visoka prednost domaćih, "Skauti" su, kod rezultata 25:20, imali dva igrača više, ali nisu uspjeli kapitalizirati igračku prednost. Domaći su od 46. do 50. minute, ponovno, napravili seriju 4:0 i stavili točku na sinoćnju utakmicu.

Josip Ereš sa sedam, Ante Grbavac s pet, te David Mandić i Josip Grbavac sa četiri gola bili su najučinkovitiji "Skauti". Milan Tolić je skupio jedanaest obrana.

Kod Vogošće nerješiva enigma za Izviđač bio je Tarik Međić s deset pogodaka dok je Ivan Divković bio strijelac devet puta. Adnan Šabanović obranio je deset udaraca na svoj gol.

Ovom pobjedom Vogošća je zadržala kandidaturu za prvaka, ali Izviđač i dalje drži sve u svojim rukama. "Skauti" su još uvijek u najboljoj poziciji u utrci jer s tri pobjede u utakmicama koje igra u svojoj dvorani stići će prvi na cilj.

U sljedećem 3. kolu, koje se igra u srijedu, 11.05.2016., Vogošća gostuje u Banja Luci, a Izviđač dočekuje Maglaj u svojoj dvorani.

RK Vogošća PH - HRK Izviđač 34:26 (18:11)

Premijer liga BiH, sezona 2015/2016
Liga za prvaka - 2. kolo.
Vogošća, 07.05.2016. u 20 sati.

Vogošća, sportska dvorana JU KSC Vogošća "Amel Bečković", gledatelja 600.
Suci: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (Banja Luka).
Nadzornik: Srećko Delhunija (Lukavac).

RK Vogošća PH: Šabanović (10 obrana), Haseljić (2 obrane, 2 sedmerca), Geko 1, Đinović 2, Smajilbegović, Bečić 3, Korjenić 2, Međić 10/1, Ovčina 3, Tufekčić 2, Jelačić 1, Divković 9/6, Đapo, Pandžić, Kadrić, Dedajić.
Trener: Daniel Riđić.

RK Izviđač: Ivanković (5 obrana), Tolić (11 obrana), I. Ereš, Miličević 1/1, J. Ereš 7/4, Grgić, Mandić 4, Marković, Čutura, Jarak 3/1, Šarac 1, A. Grbavac 5, J. Grbavac 4, Pavlak, Hrstić 1, Rodin.
Trener: Zdenko Grbavac.

Isključenja: Vogošća 22 minuta, Izviđač 16 minuta.
Sedmerci: Vogošća 7/7, Izviđač 8/6.
Izravni crveni karton: Josip Šarac i Ibro Jelačić (30. minuta)

RK Izviđač

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari