Postoje snage koje žele predstaviti Herceg-Bosnu i HVO kao zločinački projekt

ljubuski.info

U dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu u četvrtak je održan redoviti Izvještajni sabor Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne, Federacije Bosne i Hercegovine.

Prije početka zasjedanja Sabora, kojem su nazočili izaslanici svih županijskih udruga nositelja ratnih odličja s prostora FBIH te predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić, odata je počast polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća te opijelom ispred Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda u gradskom parku u Livnu.

U uvodnom dijelu nazočnima se obratio predsjednik županijske i dopredsjednik federalne Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Dragan Konta, a potom i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić.

U priopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije stoji da je Dalić pozdravio nazočne na saboru poželivši im ugodan boravak u općini Livno i Hercegbosanskoj županiji te ih je u svom govoru pozvao na zajedništvo kako bi se izborili za institucionalnu ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH i zaštitili dignitet Domovinskog rata.
"U BiH postoje snage koje žele predstaviti Hrvatsku zajednicu, odnosno Hrvatsku Republiku Hereg-Bosnu i Hrvatsko vijeće obrane kao zločinački projekt, a sve one koji su sudjelovali u tom projektu kao pripadnike zločinačke organizacije u izvršenju zločinačkog poduhvata, iako i sami znaju da bez njih ne bi bilo ni BiH", istaknuo je Dalić.

Dalić je na kraju pozvao sve u BiH na zajedništvo bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost kako bi svi zajedno stvorili pozitivnu klimu za investitore i razvoj gospodarstva što bi omogućilo otvaranje novih radna mjesta i ostanak mladih i obrazovanih u BiH i Hercegbosanskoj županiji.

Vezano za tematiku Izvještajnog sabora, bilo je govora o financijskom izvješću i radu Udruge u protekloj godini, planu i programu za tekuću 2016. godinu, dok se veliki dio rasprave vodio o formiranju zaklade za pravnu pomoć braniteljima HVO-a optuženima za ratne zločine po navodnom udruženom zločinačkom poduhvatu.

Glas naroda

Među tim snagama je HSP i Lijanovići. I pojedini prodani novinari, te pojedinci koji Herceg-Bosnu vežu uz HDZ, pa svoju mržnju prema HDZ-u proijiciraju prema najsvetijoj stvari BH Hrvata - Herceg-Bosni.

Ovi navodni heroji misle da je narod ovca.Ta vaša navodna Herceg Bosna NE POSTOJI ni u kom segmentu sve ste prodali i usrali a velebni generali otišli na jasle Hrvatske a svoju vojsku ostavili na milost i nemilost kvislinškog tužiteljstva.Ima pravde i BOGA koji će sudit i-zda-jni-ci-ma HRVATSKOG naroda.

Nažalost Hrvatski predstavnici iz zna se stranke su potpisali kapitulaciju Herceg Bosne.prije svakih izbora "bore" se za treći entitet,prodaju narodu jaja pod bubrege.Zna se i ko je to potpisao i sad je na vlasti te proziva sve druge koji misle glavom da su protiv Herceg Bosne.Pravi Apsurdistan. Kad dođu na vlast ništa od priče o Trećem entitetu.Tko im to kaže u lice odmah je neprijatelj,probošnjak itd. iako se radi o ljudima koji su prvi bili dobrovoljci i ne primaju nikakve naknade ili vojnu mirovinu.Takvih je dosta i oni uglavnom šute.Oni što dobiše mirovine i invalidnine moraju šutiti jer i to ,ako se zamjere mogu izgubiti.Začarani krug.

Problem je u tome što je predsjednik jadezea draganče ratni dezerter koji je rat proveo u Makarskoj. Udbaš i komunista koji je mrzio sve što je Hrvatsko, to je u njemu tako i ostalo. Glavni krivac je on koji ne stoji iza branitelja. Njemu se sigurno neće suditi niti će ga sud pozivati za ratne zločine ali zato svakog branitelja sutra može stići neka izmišljena optužnica. Ako narodu tako odgovara, uslast, neka tako i ostane.

Postoje snage koje žele predstaviti Herceg-Bosnu i HVO kao zločinački projekt
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari