Obavještajni i pravosudni udar Bošnjaka na Hrvate! - Čović je sredstvo za veliki cilj!

Rezultat političkog djelovanja nemuštih i nemudrih hrvatskih političara s kraja devedesetih, rezultiralo je ne samo propašću njihovih karijera, već i potpunoj političkoj inferiornošću Hrvata u BiH.

Hrvatski politički gard ponovno su preuzeli političari odgojeni kroz jugoslavensku obuku za „specijalni rat“ i mozgovnu ispirajuću politiku „društvene samozaštite“.

Dragan Čović je jedan od najznačajnijih produkata mostarske jugoslavenštine, koji je svoju nacionalnu opredjeljenost (Jugoslaven), i cjelotjelesnoduhovno davanje komunizmu, još za svojih mladih dana, itekako „uprihodovao“. Bio je vrlo dobar student Strojarskog fakulteta u Mostaru, točan i djelatan u fakultetskoj partijskoj ćeliji, a i sam se hvalio, u hodnicima fakulteta, svojim odličnim partijskim angažmanom. Komunistička ideologija i jugoslavenska mladost donijeli su mu brzo napredovanje u znanstvenim zvanjima, pa tako i u direktorskim mjestima.

Sjećam se kako je samo lagano upisivao ocjene iz predmeta – Marksizam, dok ja koji sam na drugoj godini fakulteta bio među tri studenta s devetkama i desetkama iz tehničkih predmeta, jedva upisao treću godinu, jer nisam želio na zahtjev profesora pročitati KAPITAL. Jadnu šesticu, profesor Srbin, mi je upisao kad sam mu pokazao da sam sve ispite, osim pročitanog Kapitala, položio još polovinom srpnja. Baš sve, osim Marksizma. Ali ja nisam bio u partijskoj ćeliji, bio sam nepoznata osoba političkim moćnicima, koji su se tada obrušavali na studente Hrvate, jer nismo bili „planinci“ iz istočne Hercegovine.

Početkom rata Čović je bio direktor SOKO-la. Naravno nije bio dio općehrvatskog, već „reformiranog“ komunističkog i jugoslavenskog pokreta. Kada je 1991. godine trebao isplatiti plaće hrvatskim policajcima u rezervnom sastavu mostarske policije, radnicima SOKO-la, na oglasnoj ploči je osvanula obavijest – kako se radi o paravojnim formacijama.

Od početka rata slijedi njegovo lagano političko uzdizanje, da bi vrhunac doživio preuzimanjem HDZBiH od nemuštih i nemudrih Hrvata. Dok su se ovi lupali rukama po prsima, ovaj je lagano „sjeo na tron“ stranke, da to Hrvatine gotovo ne primjetiše, tako da uopće nisu niti negodovale.

Za vrijeme obnašanja ministarskih i gospodarskih dužnosti, svojim je radom, otvorio vrata istražiteljima, koji ga danas kazneno terete. Njegova politička funkcija, i pozicija osobe pod istragom, koja će iskoristiti sva sredstva za zaštitu osobnosti i karijere, idealno je sredstvo za „političku pacifikaciju“ Hrvata.

Čovićev primarni cilj je – pošto-poto uništiti politički pluralizam Hrvata u BiH!

U zadnje tri godine nakon što je političkim manevrom želio provesti Ustavne reforme na štetu vlastitog naroda, nakon što je lokalnim interesima zadovoljio HSP, posvećuje se uništavanju HDZ1990, jer mu je to najveći politički suparnik.

Čović je iz vlastite potrebe, napravio kohabitaciju s SDA. On je primoran na takav potez, jer je izložen klasičnoj ucjeni bošnjaških pravosudnih i obavještajnih struktura, s obzirom na prijeteće kaznene prijave.

SDA ima odlično razrađenu platformu kojom tjeraju Hrvate da se zabave sami sobom, djelotvornu spregu pravnih mislilaca, sudstva i političkog vrha. Mislioci stvaraju mudrost, lobiraju po Europi, Hrvatskoj, te, zasad manje, po Srbiji. Hrvati su načeti, a sa Srbima će, kako oni kažu, natenane.

Čovićev zadatak je provesti platformu o regionalizaciji BiH na četiri regije, koju je tek obznanio prije nekoliko dana, nakon unaprijed pripremljenog scenarija. Zauzvrat, zna se…. BiH , kroz četiri regije, je stvorena od strane mislilaca SDA.

za govornicom

Kako ne ide tako glatko s implementacijom jednoumlja, a ni s uništavanjem HDZ1990, trebaju se u drugoj strani pronaći, istomišljenici. Žrtva je plašljivi čovjek, sličnog komunističkog kova, s imenom i prezimenom Martin Raguž, s kojim je Čović intenzivirao razgovore nakon lokalnih izbora prošle godine. Još 1998. godine, Raguž je, za račun HDZBiH, „pobjegao“ iz ureda Krešimira Zubaka, gdje je bio predstojnik, bez stiska ruke i ljudske rečenice, te napravio osobnu i političku glupost. Za razliku od Čovića, Raguž nema političke petlje za jači retorički nastup. Samo je navikao plivati za dobrotu svog džepa. S obzirom da je dopredsjednik stranke, prava je osoba za unutarstranački puč. Evo male priče iz političke evolucije Martina Raguža:

Poveznica: BH Dani o Martinu Ragužu ...

I još da začinimo evolucijsku priču za sklapanje prave slike:

Poveznica: BH Dani: Najbolji Prlićev nasljednik

Zanimljivo , da se u priču ujedinjenja upleo teški jezik „grudske šuše“, Vinka Zorića, kojeg nagradiše na jednom portalu s epitetom – sto kila budale. Takav čovjek može biti politički, Matija Gubec, jer se radi o niskotarifnom političaru, od kojeg u zadnjih deset godina nismo čuli nijednu pametnu rečenicu. Vodio je puč prije nekoliko mjeseci bez konačnog uspjeha.

U političkom gangu, kojeg potencira Čović, s preteškim bremenom silnih kaznenih prijava, od kojih se neke tek trebaju otvoriti, tako se nađoše vječne političke „nade“ Raguž i Zorić.

Zanimljiva je konstatacija, kako je Čović, vlastitu stranku ustrojio na način da „osobe s zadatkom“ dobro motre, snimaju riječi i sve ono što se zbiva u političkoj javnosti. Njega ne zanima trenutačno, ništa osim specijalnog političkog rata protiv ostalih hrvatskih stranaka, a osobito protiv HDZ1990.

Da nisam jedini koji o Čoviću ovako misli upućujem Vas na slijedeći tekst:

Poveznica: Urednik "Svjetla riječi" o Čoviću: On će bh. Hrvate stjerati u feud!

Najgora stvar u cijeloj gunguli je što hrvatski politički interes trpi, gubi na snazi baš u vremenu kada BiH treba krenuti, milom ili silom, prema Europi. Hrvati su još prije deset godina izgubili svoju poziciju, te se tek nalaze na početku nove borbe za svoj ustavno-pravni položaj.

U ovu se borbu, vidjevši da situacija izmiče kontroli, upleo se i sam uzoriti kardinal Vinko Puljić, koji nema povjerenja u Čovića, što je indirektno više puta naglasio s stajalištem da Hrvati moraju biti jednakopravni na cijelom prostoru BiH, te da treba napraviti korjenite ustavne promjene. Evo njegovog najnovijeg istupa:

Cijela moja priča pomalo oslikava stanje hrvatskog političkog bitka u BiH, kojeg pojedinci, iz vlastitog interesa, u prvom redu Dragan Čović, dovode na rub ponora.

U tom njegovom naumu mora biti spriječen od svih pravih hrvatskih snaga u BiH.

Mate Herceg

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari