Ljubuška rapsodija Ive Pervana i Mateja Meštrovića dobila nagradu

Na 10. međunarodnom festivalu turističkog filma i ekologije SWIFT 2007. CRO, koji je održan u Splitu 11. i 12. listopada, promotivni turistički film "Ljubuška rapsodija", dobio je u oštroj međunarodnoj konkurenciji nagradu za najbolju glazbu.

Riječ je o devetominutnom filmu, autora Mateja Meštrovića, koji prikazuje Hercegovinu i ljubuški kraj kroz "oživljene" fotografije najpoznatijeg hrvatskog umjetničkog fotografa Ive Pervana.

Film je kreiran u duhu serijala "Croatian Dream", u kojem su tandem Pervan i Meštrović već predstavili Hvar, Dubrovnik i Zagreb te polučili golem međunarodni uspjeh. Film je producirao stručnjak za brandiranje destinacija iz Zagreba Božo Skoko a rađen je za promotivne potrebe Općine Ljubuški. Premijerno je prikazan u svibnju na Ljubuškoj večeri u Zagrebu a uskoro bi se na tržištu trebala pojaviti šira verzija filma u DVD izdanju.

Uz ostale nagrađene, posebno priznanje međunarodnog žirija dobio je i film "Oaza u kamenu", za nadahnuti prikaz ambijenta, tradicijske kulture i turističkih mogućnosti, u produkciji Turističke županije zapadnohercegovačke. Na ovom međunarodnom festivalu Ljubuški i Hercegovina su se po prvi put predstavili globalnoj javnosti.

"Film je prvenstveno namijenjen za uživanje, a potom za turističku promidžbu", ističe autor filma Matej Meštrović, koji je montirao i režirao Pervanove statične fotografije te napisao pozadinsku filmsku glazbu.

Prema Pervanovim riječima ovo je prvi put da se Hercegovina i ljubuški kraj prikazuju na tako neobičan i pomalo mističan način.

"Pitate me zašto Hercegovina, ja fotografiram svugdje gdje je lijepo! Fotografirao sam na Kubi, u Australiji, afričkim zemljama, gotovo u cijelom svijetu. Sada je došla na red Hercegovina, odnosno Ljubuški. Nažalost, većina ljudi kod nas nije svjesna kakvu nam je ljepotu Bog dao na tim prostorima", kazao je Pervan.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari