Mirovinski sustav kao dio proračuna?

ljubuski.info

Vrlo ozbiljno se razmišlja o mirovinskom sustavu kao dijelu proračuna Federacije BiH, izjavila je ministrica financija Federacije BiH Jelka Milićević.

"Sve ove aktivnosti na stabilizaciji Fonda traže vrijeme, a isplata mirovina do 5. u mjesecu je izuzetno aktualan problem", istaknula je Milićević.

Navela je kako je jedino brzo rješenje da Fond mirovinsko-invalidskog osiguranja zatraži dodatna kreditna sredstva na kratkoročnoj osnovi od banaka, a s ciljem popravljanja likvidnosti.

Milićević je optužila prethodnu vladu FBiH da je zbog povećanja mirovina za pet posto dovela u pitanje stabilnost isplate za sve.

Prema njezinim riječima, dugovanja gospodarskih subjekata u Federaciji usljed nelikvidnosti znatno opterećuje njihovo poslovanje, ali i izravno ugrožavaju naplatu javnih prihoda, te ekonomski rast i zaposlenost.

"Takva situacija potiče sivu ekonomiju jer primorava poslodavce na aranžmane skrivene od poreznih tijela", rekla je Milićević.

Dodala je kako se u vezi s velikim dugovanjima poreznih obveznika, a prvenstveno državnih poduzeća i institucija, provode aktivnosti kojima se želi osigurati restrukturiranje perspektivnih poduzeća, te pojačati porezna disciplina.

Večernji list

Glas naroda

VETERANI 317 SBBR GRADA HEROJA daju podršku gosp JELKI na uvođenju trezorskog poslovanja gdje bi ostalo 1700 u PIO -MIO višak - netaćno prikazivan Penzija za dio Vojni Mirovina koje nam je uzeo nakaradni Helezov zakon iz Kolovoza 2013 god.Pozdrav Domovini sa novim Riješenjima od Srpnja Dobar 1,485 Vrlo dobar 1,821.

[ * neprimjereno * ] jedna, sta si branio ovde. Ovu jad i cemer sto je ostalo

veliki problem isplatiti 320maraka do petog u mjesecu gospođi nije problem plata 5000km jadna drzavo

pa kako nekasne njihove plaće po pet tisuća maraka kaka nekasni komplet vlad i krHDZju pa isplatite ljudima penzije a vi čekajte lupeži jedni

Mirovinski sustav kao dio proračuna?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari