Radi se treći trak na raskrižju za Kravicu

ljubuski.info

Raskrižje koje vodi na slapove Kravica u općini Ljubuški (jednu od najpopularnijih turističkih destinacija na području Zapadnohercegovačke županije), u idućih 60 dana trebalo bi dobiti potpuno novi, rekonstruirani izgled. Inicijativa za proširenje, odnosno rekonstrukciju raskrižja potekla je od vodstva Općine Ljubuški i samih mještana, a ovih dana su krenuli radovi.

Investitor radova je Javno poduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine a izvođač radova je poduzeće HP Investing d.o.o. Mostar.

Krenuli radovi

Projekt za raskrižje koje bi trebalo omogućiti normalno skretanje na spomenutu turističku destinaciju je završen već neko vrijeme, međutim, zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa radovi su krenuli tek ovaj tjedan. Prema riječima načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, vrijednost investicije je oko 150.000 konvertibilnih maraka.
"Budući da će se raskrižje širiti na zemljište koje je u privatnom vlasništvu, predstavnici Općine su se morali uključiti kako bi se postigao dogovor o izuzimanju zemljišta", kazao je Barbarić.
Ističe kako se postigao kompromis, što je bio uvjet za početak radova koji su ovaj tjedan krenuli.
"Uspjeli smo izbalansirati situaciju i postići dogovor s vlasnicima zemljišta, ali i izvođačima, odnosno malo smanjiti skretanje da zadovoljimo i jedne i druge", kazao je Barbarić.

Prema njegovim riječima, glavna izmjena ovog raskrižja je proširenje, odnosno izgradnja trećeg traka na dijelu magistralne ceste M6 Ljubuški - Čapljina. Pored izgradnje trećeg traka, bit će sklonjen i zid koji je stvarao problem prilikom uključivanja sa sporedne ceste (koja vodi prema slapovima Kravica) na magistralnu cestu M6 Ljubuški - Čapljina.

130.000 turista je prošle godine posjetilo Kravicu

"Ovaj zid je problematičan jer vozači koji su se uključivali na magistralnu cestu u smjeru Ljubuškog nisu imali nikakav pregled. Rušenjem istoga će se osigurati sigurnije uključivanje na spomenutu magistralnu cestu", navodi Barbarić.

Rješavanje problema ovog raskrižja još je jedan od koraka k uređenju pristupa slapovima koji svake godine privlače sve veći broj turista. U jeku turističke sezone svakodnevno ovim raskrižjem prođe na desetke autobusa, a prema informacijama Javnog poduzeća Parkovi d.o.o. Ljubuški koje upravlja vodopadom Kravica, samo prošle godine ovu zelenu oazu posjetilo je 130.000 turista iz svih dijelova svijeta.
Prema informacijama iz ovog javnog poduzeća, radi se na uređenju same turističke destinacije.
"U tijeku su radovi na uređenju pristupne šetnice, kao i njezinom osvjetljavanju cijelom dužinom te povezivanju male i velike Kravice. Projekt osvjetljavanja je predviđen i za same slapove", naveli su iz Javnog poduzeća Parkovi d.o.o. Ljubuški.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

napravite to na semaforu za pregređe da vozači ne p.i.zde i da neko ne izgubi glavu

Napokon.Svaka čast!

Uredite Ljubušku obilaznicu, označite raskrsnicu za Pregrađe i konačno napravite osvijetljenu šetnicu do Kravice.. Dosta je krađe više..

auto put je sa druge strane kravice
zasto se i tamo peilazi neprave

Mogli bi i obnovit stari put pregrađe-ligat-staje

pa dobro ljudi viditeli da radimo pa nemero sve odjedanput sada radimo malo po gradu , malo po selin i ovu skretnicu za Kravice a ostalo ćemo za četri godine opet nastaviti strpitese neće nama nista ostat ako sve odjenom naparavimo

suzite trotoare ostali vam siroki da budu taman za matana i nusu 3 koraka isprid silo necista

Vrijeme je i bilo,dali je moguće Vrilo u Vitini dovest u funkciju,šteta pozicije i ljepote...

Normalno da ulažu u Kravicu kad su je privatizirali i na njoj uzimaju ogromne novce

Radi se treći trak na raskrižju za Kravicu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari