Obitelj Gavran uselila u obnovljeni dom

ljubuski.info

Obitelj Jage Gavrana iz Gornje Vitine s radošću nas je primila u svome obnovljenom domu. Novi namještaj, uređene sobe, oličeni zidovi, svjedoče jednoj lijepoj priči, nasuprot onoj o kojoj smo prethodno pisali.
Naime, nakon požara koji je uništio sve ono što je ova obitelj godinama gradila, u akciju pomoći uključili su se, između ostalih, Općina Ljubuški, Župni ured Vitina, Ministarstvo financija ZHŽ-a, kao i Ministarstvo branitelja, a sve pod vodstvom Mjesne zajednice Vitina. Tako su svi unutarnji i vanjski radovi privedeni kraju, a obitelj Gavran je puna riječi zahvale svima onima koji su im pomogli da prebrode ovu kriznu situaciju.

Hvala svima!

"Neizmjerno sam zahvalan svim ljudima koji su mi pomogli na bilo koji način, osobito onima koji su izdvojili dobar dio svoga vremena kako bi pomogli pri samom čišćenju i uklanjanju izgorjelog materijala, pa sve do završnih radova", kazao je Jago Gavran.

Stojan Boras, predsjednik MZ Vitina kazao nam je pak kako se građevinska tvrtka Vranješ pobrinula za vanjske radove uključujući, naravno, i pokrov kuće.
"Ponosni smo na svu solidarnost i pomoć koju su pružili žitelji Vitine te ostali sugrađani i sumještani koji su se dobrovoljno javili za, primjerice, obradu unutarnjih zidova, priključenje električne energije i slično. I tvrtka Vranješ je odlično odradila svoj posao te smo i više nego zadovoljni svime što je urađeno", istaknuo je Boras.

Dodao je i to kako se ukupna vrijednost investicije za obnovu kuće procjenjuje na oko 20.000 maraka, uz preostale donacije i dnevnice koje nisu naplaćivane. Cjelokupni radovi trebali su biti završeni do Uskrsa, no zbog lošeg vremena bili su primorani na odgodu.

Vatra progutala sve

Podsjetimo, sredinom veljače Gavrani su u vatrenoj stihiji koja se brzo rasplamsala u skromnom domu, ostali bez svih aparata, namještaja, osobnih stvari, a vatra je odnijela i sve uspomene, poput obiteljskih fotografija, knjiga, slika…

Ova obitelj broji osam članova, uključujući i djecu koja još nisu pošla u osnovnu školu. Slabog su imovinskog stanja, a naš sugovornik Jago, koji je ratni vojni invalid nastradao na prvoj crti bojišnice, ostvario je pravo na 60-postotnu invalidnost za koju prima naknadu od 120 maraka.

Dnevni list

Glas naroda

Da vaku pemziju od 120 Maraka ima Đubro [ * neprimjereno * ]ški i ostala žgadija ne bi onaj šator u Zagrebu nikad bio razmontiran.

svaka cast na humanosti ali kakva je ovo invalidnina 120 maraka gdje su udruge

HVIDR-a (Lujkan Nosićio)se zabavila braneći ministra MUP-a,i prije tužiteljstva oni Zdravkana oslobodiše. Kome je bitna sirotinja

ja mislim da ie to donacija
franjevaca iz medjugorja
samo oni sirotinju paze
dile im svete slike za reklame

aje ne kaki, Jago je član hvidre ,ranjen na prvoj crti ,dobio odbijenicu za mirovinu u RH , i nije istina da je 60% inv i da prima 120 KM već je 50% inv i prima 90 KM, a većina njegovih zdravih susjeda ima 70% i neki mirovine iz RH , pa znamo se mi svi, P.S. ne služi udruga za nabijanje invalidnosti većina u hvidri ima realnu invalidnost, a ovi [ * neprimjereno * ]vci što su kupovali imaju 70% i 270 KM a potpuno zdravi ,ali zato sada institut i palja nula bodova a jesu se jedno vrijeme bili razbacali.
Svaka čast za akciju , a ne pričat šupljačine

Obitelj Gavran uselila u obnovljeni dom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari