Godišnje se izdvaja 550 milijuna KM za branitelje

ljubuski.info

Novi federalni zakon o demobiliziranim borcima, koji je u radnoj verziji, ne predviđa nova financijska izdvajanja, ali predstavnici ove populacije zahtijevaju novčane naknade koje se kreću od 40 do 326 maraka mjesečno.

Ovu informaciju potvrdio je Salko Bukvarević, ministar za braniteljska pitanja FBiH, koji najavljuje određene pogodnosti za demobiliziranim borce, među kojima je i besplatno liječenje za oko 60.000 pripadnika ove populacije.
"Za sada se o tome vodi javna rasprava. Do 15. ožujka su svi imali pravo da pošalju svoje prijedloge i mi smo neke već dobili. Istina, jedan od tih prijedloga se odnosi upravo na ta prava na novčane naknade i oveg tjedna ćemo o tome razgovarati" - ističe Bukvarević.

Ministar pojašnjava da demobilizirani borci predlažu da u novom zakonu, jer je stari iz 2008. godine van snage, bude omogućeno onima koji su na zavodu za zapošljavanje primanje mjesečne naknade od 326 maraka.
"To je, prema nama, maksimalistički zahtjev, ali razgovarat ćemo o tome. Drugi je prijedlog da oni koji odu u mirovinu imaju od 40 do 50 KM naknada na mirovinu i o tome se, također, razgovora. Mi moramo biti otvoreni prema njima. Ova Vlada već na godišnjem nivou izdvaja 550 milijuna KM za braniteljske kategorije" - kaže Bukvarević.

Prema njegovim riječima, predstavnici branitelja informirani su o tome da se neće moći izlaziti iz tog proračunskog okvira.
"No, to su sve još radni prijedlozi. Sve se razmatra. Ne žurimo. Sve najprije mora ići u Ministarstvo financija na analizu pa na Vladu i Parlament FBiH kako bismo dobili točan podatak koliko će nas ovaj novi zakon uopće koštati" - istakao je Bukvarević.

Dnevni avaz

Glas naroda

Ministru Bukvareviću , nadnica za strah ,na ledu,na kiši izgubljene godine ,zdravlje-vrijede od 40- 326 KM!!!!!!!Ko je uopće taj Bukvarević i ko ga je tu stavio!Ko da je na pijaci? Ministarske plaće trebaju bit od39-325KM ! Pa živi !

nedirajte čovika dobar je on helez nije dobar helez je skida pomalo oviće sve svaka čast našim političarima opet su nas nasukali pričalisu za vrime izbora biće naš ministar pa jeli naš imamoga

Vjerujte mi 550 miliona je ništa! Milijarde odlepršaju a da se niko nije upitao -gdje, kada, kako?Jednostavno nestanu!Branitelji su obranili ,živote ,vodu ,zrak -a to vjerujte mi nema cijene!Više političari potamane na kojekakve neučinkovite prezentacije sa prijateljicama noći!

Godišnje se izdvaja 550 milijuna KM za branitelje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari