Izabrani novi definitori hercegovačkih franjevaca

ljubuski.info

Drugog dana radnog kapitula Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije, što se održavao od 12. do 15. travnja 2016. u Franjevačkom samostanu u Mostaru, izabrani su novi definitori. Novoizabrani članovi uprave provincije su fra Sreten Ćurčić, fra Ljubo Kurtović i fra Miljenko Mića Stojić.

Iz "staroga" saziva uprave provincije ostali su fra Mićo Pinjuh i fra Željko Grubišić. Definitori će skupa s provincijalom fra Miljenkom Štekom i vikarom fra Ivanom Ševom u predstojećem trogodišnjem razdoblju voditi ovu provinciju.

Uloga definitora je zajedno s provincijalom i vikarom u vremenu između održavanja dva izborna kapitula donositi i provoditi važne odluke za franjevačku zajednicu na području ove provincije.

Zoran Krešić | Večernji list

Glas naroda

Jesu krsni i debeli
nas ih narod dobro rani
vidi franjo sa kim se slika
za to se postidija
i u zemlju gleda

Ševo "bankar" hahahahaha

moji franjevci sad ste vodi na kojoj ste grani
ja vas napadam a niko vas nebrani

Vežete li i dalje 3 čvora

Sad vežu konjske snage.

Po djelima će vas poznati. Sve je fra, fra, fra. Dobro sarađujete sa komunistima fra hdz-a na protjerivanju nepodobnih, častite se zajedno, oltari se daju za govoranciju, tucaju se jaja, organizira se susret sa papom. Vama iskreni, mali, ponizni vjernici više nisu potrebni jer ste moćni u zajednici sa vragom vlasti. Bitni su vam vlastodršci, glumci i klimoglavci. Porazni su rezultati, bit će još gore.

Osudite i ne učestvujte u korupciji, mitu, nepotizmu i gulenju raje. Papa je rekao da se ne naplaćuju crkvene usluge. Da li se vi toga pridržajete? Ili je fina priča za narod a vi po svome. Osudite neviđenu plja.čku naroda od strane vlastodržaca: Npr: Miroslav Rupčić (danas svemoćni tajkun) je braniteljima gepio sto milijuna maraka. Zamislite da se taj novac raspodjelio braniteljima. To je jedan eklatantan primjer a ima ih mnogo, na žalost mnogo.

ovi saslike su snama surađivali sve partija njima je siguro bitan njihov interes onisu svoje obitelji zbrinuli pa pogledajte samo njihovu obitelj tosu tajkuni onisujim osigurali bezbrižan život kako vas nije stid naroda svese zna

A vi ste kao neki vjernici što li, dok pljujete po Božjim slugama.Zna se u koga vjeruje onaj kome smeta sluga Boga živoga.Vi ubuduće manje trošite u kafićima i kockarnicama, koje su ispostave vašeg boga mržnje ,ljubomore i osvete, pa ćete imati više novca i moći,do čega vam je jedino stalo.

E moj velečasni, Bog će sudit tko je kakav vjernik. Po tebi svi će ovi predjodnici u pakao što su se usudili reć istinu. Golemo

Nisam svećenik već vjernik, koji je Bogu zahvalan na svećenicima i pretvorbi koja se samo u njihovim rukama događa na Sv.Misi.Ne mogu shvatiti kako se netko može prestavljati kao vjernik a toliko blatiti svećenike.Je li to znak tvoje vjere, čovječe ili nevjere prosudi sam.Ako si vjernik, ne bi li trebao stajati uz svoje svećenike a ne protiv njih.

Nisam Bog da sudim., niti sam svećenik kako si me nazvao,već vjernik,kako i rekoh.Pročitaj te komentare još jednom pa ćeš vidjeti što i ja. Samo novac i materijalno je bitno zar ne mislite nikako na besmrtnu dušu a sve neki vjernici.

moji franjevci
ako ste u sluzbi u kojoj ima red
onda je morate postivati a ne praviti nered
neslusate biskupe ma kakvi oni bili morate
zakletva je vasa poslusnost
narod zna proslost crkve medjugorja
narod zna proslost crkve capljine
na sto ste sve bili spremni pod abetom
mi smo franjevci a crkvu bi srusili
ima i izmedu vas franjevaca
ali ja sam vidio samo jednoga
fra antu vuckovica i ko njega italve napada
franjevci se trebaju prepoznati po pripovjedima ne po abetima. i. cvorovima
ako izgubite samo jedan cvor na pasicu
vi niste franjevci i vi niste u sluzbi
o takvima i pricamo takve kritikujemo
imamo pravo mi vas hranimo

Naš fra Ljubo nema ga svijet. Bog ga blagoslovio

Izabrani novi definitori hercegovačkih franjevaca
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari