Iskustvo svećenika koji je u prošlosti bio ovisnik o drogi

ljubuski.info

Dojmljivo, plastično, slikovito, na trenutke dramatično, a nadasve iskreno i otvoreno, govorio je savećenik don Ivan Filipović, bivši ovisnik, a sada duhovnik u zajednici Cenacolo, o svojoj životnoj stranputici - drogiranju, koja je na svu sreću iza njega. Bilo je to na javnoj tribini u staroj samostanskoj crkvi sv. Ante na Humcu u Ljubuškom.

Naslov tribine bio je "Činim sve novo!".

"Iščupao sam se iz toga pakla, uistinu Bog me dotaknuo na poseban način. Danas sam svećenik i ostao sam živjeti u toj zajednici Cenacolo kao svećenik, kao duhovnik. U biti 24 sata na dan sam u zajednici, nisam nikad izašao iz zajednice od 1994. Zajednica je moj život, rekao je don Ivan Filipović, uz zahvalu časnoj sestri Elviri, osnivačici zajednice. Posebice je istaknuo da je ovisnost ropstvo, a postoji samo jedna istinska sloboda - to je Isus Krist", rekao je, posebno naglasivši da su mu Isusa u život unosili ljudi koji su ga prihvatili u zajednicu, koji su Isusa imali u srcu, "koji su imali nevjerojatnu snagu prihvatiti jednog delikventa kakav sam bio ja".

"Imao sam i brza auta, i hotele, i cure... I živio u Frankfurtu, u Munchenu, Amsterdamu, bio u Parizu..., prošao sva ta ludila, tražio američki život iz filmova. Mislio da je to sloboda, da je to život. Ma, čovječe - ropstvo! Ali, Isus - koja je to sloboda", kaže don Ivan Filipović, koji se istrgnuo iz pakla droge.

Ivan Kaleb | Večernji list

Komentari

mozda mam se barba obrati
pa dugove vrati
tad ce ljubuski procvati
a on dusu spasiti
ili mu je dusa spasena
on je crkve pravija

moj filipoviću kad ti je dosadilo drogirat se sad ces malo laganini , treba te u sibir poslat da iskajes svoje grijehe sta si stete napravio vlastitoj obitelji prijateljima dzaba da si u cenacolu 1000 godina na sluzbi fuj i ti ces govor drzat pokrij se da te niko ne vidi

Jesu li prisustvovali ugledni ljubuški kradezeovci također narkomani?

Ma nisu oni idu u frizersi salon po robu a ne na umac...

on je bolji nego nasi
biznismeni i gradjitelji
u crkvama cekaju nasi pastori
da im se stado vrati
i mole dodjite ovcice
dodite na sisanje

pametan čovik otiša u svećenike sada će imati love za kupovat drogu netribase brinut onise drogiraju samo kupuju onu kvalitetnu jer imadu pare a sirotinja se truje jeftinom

Don Ivane, jako lijepo svjedocanstvo vjere i svemoci naseg Gospodina. Nek Vas Bog blagoslovi i prati u Vasem radu.

Bog je ljubav i prašta svima koji se pokaju ,ispovjede i ne griješe više.Tko si ti da sudiš ili misliš da su samo tvoji grijesi u ispovjedi oprošteni.Možda se smatraš boljim od svećenika ali to je samo tvoje mišljenje i zadrži ga za sebe.

to je samo bila opaska osobi koja se sama nazvala [ * neprimjereno * ]om pa i upit toj osobi uklonite onda i njegovu šifru iznad kao neprimjerenu pa se neću obraćati tom riječi.

to je samo bila opaska osobi koja se sama nazvala [ * neprimjereno * ]om pa i upit toj osobi. Uklonite onda i njegovu šifru iznad kao neprimjerenu pa se neću obraćati tom riječi.

Iskustvo svećenika koji je u prošlosti bio ovisnik o drogi

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto