Branitelji organiziraju prosvjedni skup

ljubuski.info

Savjet branitelja Bosne i Hercegovine (Predstavnici branitelja, udruga, organizacija i saveza s područja F BiH, Distrikta Brčko i manjeg BH entiteta registrirani u Ministarstvu pravosuđa i uprave F BiH, Distrikta i Županija u Federaciji Bosne i Hercegovine) u skladu s "Rezolucijom branitelja" i Zaključaka sa sastanaka u Bihaću i Sarajevu (Prostorije Udruženja "1. Dobrinjska Brigada" Novi Grad Sarajevo), dana, 6.4.2016.godine., Savjet branitelja obavještava branitelje BiH:

Predstavnici Savjeta branitelja i predstavnici udruga, organizacija i saveza potpisnika Rezolucije su na sastanku u Sarajevu donijeli i jednoglasno usvojili:

Odluku

Ukoliko nadležne mjerodavne institucije do ostavljenog roka 12.04.2016.godine ne budu razmatrale naše zaključke i predložena rješenja u skladu s Rezolucijom potpisanoj i ovjerenoj od strane 60 udruga, organizacija i saveza BiH a koja je uredno dostavljena 25.03.2016.godine. svim institucijama Države BiH tada se:

Zakazuje "Skup branitelja" u Sarajevu 25.4.2016.godine (ponedjeljak) ispred Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Savjet branitelja dana 11.4.2016 godine u 11,45 sati u Mostaru, na prostoru Mostarskog proljetnog velesajma održava Press konferenciju na kojoj će predstavnici savjeta branitelja izložiti programe i ciljeve branitelja BiH za koje se bore, program i plan mirnih prosvjeda u Sarajevu ukoliko do istih dođe, te odgovarati na pitanja predstavnika javnih medija u BiH.

Savjet branitelja 13.4.2016.godine u Sarajevu zakazuje sastanak u 12 sati i priprema, organizira, imenuje nositelje aktivnosti prijave mirnog i dostojanstvenog Skupa do najsitnijih detalja, strateški i pristupom u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju kako to i priliči braniteljima BiH.

Predstavnici Savjeta branitelja na zakazani sastanak 13.4.2016. godine donose potpisane popise branitelja koji se prijave za dolazak u Sarajevo 25.04.2016.godine kako bi mogli ozbiljnije procijeniti broj sudionika i sukladno tome izraditi "Plan" mirnog okupljanja, prijevoza i logističke podrške.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Savjet branitelja Bosne i Hercegovine

Glas naroda

Branitelji bi se trebali organizirat i u Ljubuškom.

To ce Lujo i Pikotić povest

Izgleda da nema bramitelja u ljubuskom.a i nema ih ko okupit jer su svi klizmuli u hrvacku.jadmi mi ostasmo sami

Vi se savjetujte a branitelji iz Hrvatske imaju dobra primanja a ovi što imaju trolist šute svi iz kuće odlikovani e ako Hrvatska ne prizna 66.pukovniju Rojsovu onda se savjetujte s Kolindom da se ta odličja ukinu a što planirate ništa od toga.Gospoda uživa.

Podrska braniteljima.......

Nepikam prosvjed ako nebudu nazočili istinski branitelji pukovnici Marijo Herceg, Srećko i Ivan Šiljeg.

Ma štasise ti uvatija Šiljega momci su u svojoj struci odradili zadaću što se odnji tražilo. Nije svak moga bit na prvoj crti kad je logistika dobra prva crta je sigurnija.

iz posušja će bit naj više pukovnika oko 200 a samo iz graca oko 70 plus 100 rvi plus 40 trolista pa koto nas može pobjediti a još hr mirovina nebojimose mi ni isl države

Šiljzi šta su radili ispostavili su račun koji im je plaćen.i još nagrađeni sa činom pukovnika trolistom itd itd.pa ako je to normalno i moralno aferim.

i Franjo Tuđman je ispostavija račun

Oni uvijek mogu dobiti papire da nisu dobri, ali da zapovijedaju to je već kritično.

Moji susjedi Šiljezi nisu pukovnici niti se tako predstavljaju. To što imaju neka primanja netko teško podnosi. Volio bih znati tko je taj pa da vidimo njegov ratni put. Ja ih ne branim nego mi se čini da je netko ljubomoran.

Dodi dati ja pokazem put od krivodola kad se ginulo do stolackog ratista.pa mostara.vakufa.bjelog polja pa na kraju stolackog ratista.dok si tii taki bili u minhen bojnoj.poz.od zaboravljenog branitelja

branitelji posušja diste ajmo svi na prosvjede dije sada udbaš jukić zdravko da to povede ako imamuda

Ovo treba svatit naj ozbiljnije ovo se tiče nas koji smo bili u ratu a nismo ništa ostvarili sada imamo veliku šansu dajim pokažemo dasmo sačuvali svoje dostojanstvo da nismo kupovali ratni put ko drugi koji sada govore nećete vi dobit ništa takve netriba slušat nego svi koji su zaboravljeni dase jave u udrugu radi daljnjeg dogovora kad vas nije bilo stra 91 čega sada.Spomoću Boga uSarajevo

trebali smo penzije podilit prije rata
nebi bili zrtava ni spaljeni kuca greska

Ma daj imenom i prezimenom reci tko je to 91 uzeo puške u ruke, možda 92,93, tako da opet na krivo ide ali ... I još nešto , nigdje na svjetu vojske koje su ratovale jedne protiv druge nisu tražile zajedno svoja prave , NETKO je trebao izgubiti a gubitnici ne dobijaju ništa...

moglo bi opet doci do rata
ali nezbog nacionalni interesa
sada zbog svoji penzoja
oni su zovot svog kolege
dali zasvoje penzije

Ujo nemaš pravu sliku stanja. Pripadnici Minhen bojne ne podnose da sudionici rata imaju ikakve privilegije. A ako je tvoj ratni put takav onda se možda i poznajemo jer je malo ljudi bilo od prvog do zadnjeg terena. Mene ne stavljaj u Minhen bojnu jer nisu moje društvo.

znaci ko nije u ratu penziju dobija
djabe ratova
normalni zive od rada
a ne od rata

dezerter sam ja bija u njemačkoj od 90 do 98 pame izbacilo iz njemačke već 18 godina radim po dnevnicama digod ima posla a većinom nema tuga kamo sriće dasam vamo bija štosu vamo ostali onise obogatili radili u inženjeriji dogonili kući strojeve naftu konzerve radili 15 dana 15 slobodni 96 otišli u mirovinu dasu ranjeni na južnom bojištu sada ih ima da primaju iz rvacke 10 tisuća kuna iz bih 2 iljade maraka znači po 2 mirovine ali zato oni istinski branitelji nemadu ništa kao i mi dezerteri znači da smo mi ist ali srića moj rođak mikulić branko je bijo na jakom mistu pame upisa dasam čuva skladište u posušju za male pare 7 tisuća eura ali falamu sada ija imam isto 2 mirovine isplatilose fala njemu i nesmim reći miđunami kradezeju da oni nisu domoljubna stranka kakobi ja to ostvarija veliko hvala

Branitelji organiziraju prosvjedni skup
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari