Predstavljanje monografije "Macelj 1945." u Ljubuškom, Širokom Brijegu i Posušju

ljubuski.info

Prošle godine izašla je monografija Macelj 1945. (Naklada Udruge Macelj 1945., Zagreb 2015.) u spomen žrtvama povodom 70. obljetnice komunističkih zločina na stratištu Macelj poslije završetka Drugog svjetskog rata. Macelj je po točno utvrđenom broju od 1.163 ekshumirane žrtve do sada najveće stratište Titovih partizana i komunističkog režima u Republici Hrvatskoj. U Maceljskim šumama stradalo je, prema izjavama svjedoka, oko 13 tisuća žrtava. Više od 130 jama još uvijek nije istraženo. U Maclju se nalaze ostaci 21 svećenika, franjevaca i bogoslova, ubijenih u noći s 4. na 5. lipnja 1945.

Nakon vrlo uspješnih predstavljanja monografije Macelj 1945. prošle godine u Zagrebu, Krapini, Đurmancu, Varaždinu i Rijeci, monografija je ponovljena u drugom neizmijenjenom izdanju. Udruga Macelj 1945. nastoji promicati istinu i poticati istraživanja daljnje istine o Maclju te se nastavlja zalagati kako se sjećanje na maceljske mučenike ne bi nikada zaboravilo. Tome služi i monografija koju je Udruga izdala povodom 70. obljetnice komunističkih zločina u Maclju.

Tijekom ovog mjeseca Udruga Macelj 1945. će predstaviti monografiju u Splitu 14. travnja u 19 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa, u Dubrovniku 15. travnja u 19 sati u u dvorani Svetog Ivana Pavla II., u Širokom Brijegu 16. travnja u 19 sati u Narodnoj knjižnici, u Mostaru 17. travnja u Dvorani franjevačkog samostana, u Ljubuškom 18. travnja u 20 sati u Dvorani Sv. Ante u Franjevačkom samostanu na Humcu, u Posušju 19. travnja u Kino dvorani u 19 sati i u Tomislavgradu 20. travnja u Skupštini Hercegbosanske županije u 18 sati.

Organizatori tih predstavljanja su Hrvatska udruga Benedikt, Ogranak Matice hrvatske Split, Udruga Hrvatski domobran Dubrovnik, Franjevački samostani Mostar i Humac, Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg i Tomislavgrad, Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području Širokog Brijega te UNRO HVO Podružnica Posušje.

Pored autora monografije Macelj 1945. hrvatskog publiciste i povijesnog istraživača Damira Borovčaka, monografiju će predstaviti predsjednik Udruge Macelj 1945. dr. Stjepan Bačić, prof. Mihovil Bogoslav Matković, svi iz Zagreba te fra Miljenko Stojić viscepostulator postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće" član Udruge iz Širokog Brijega i ugledni predstavljači, domaćini u navedenim gradovima.

U vladavini totalitarnog komunističkog režima desetljećima se živjelo u strahu i pod prisilom zaborava, učila se iskrivljena povijest, ona s prešućivanjem komunističkih masovnih zlodjela. Monografija Macelj 1945. ukazuje da je zločin bio sustavan i planiran još u tijeku Drugog svjetskog rata, od juga Hrvatske prema sjeveru, što je izazvalo egzodus hrvatskog naroda. To je izazvalo masovne pokolje od Bleiburga i po križnim putevima. Hrvatsko svećenstvo posebno je mučenički stradavalo, a monografija ukazuje na tu poveznicu svećeničkih žrtava od Dakse, Širokog Brijega i Hercegovine, sve do Maclja.

Glas naroda

stavljajte svaki dan svoje jame od hrvatskih civila pa neka se neprijatelji hrvatskog naroda stide

opet ce biti rata to su vam gospine tajne

vi crkveni poglavari
umjesto da smirivate zle duhove
Vi izle duhove budite
pola ti partizana bilo je hrvata
izdani od pavelica zbog talijana
a vi ste pavelicu bili desna ruka
nego idite molite
u politku se ne misajte
tako je bolje za vas
jos bolje za nas

Cim Hrvati pocmu pisati o svojim zrtvama odmah se sinko zli duhovi dizu..dakle istina o stradanjima Hrvatskog naroda nesmi biti zabranjena u javnosti jer pobija cinjenice svega sto je bilo zlo nad tim predjelima.Znaci nekom smetaju dokazi o stradanjima Hrvatskog naroda.

jesu li zli duhovi u onima sto kazu oprosti i zaboravii ilii u onima sto kazun neprastaj i ne zaboravljaj i zasto sve knjige mrznje izlaze pred izbore jeli zato da pogurate ove
ove svoje miljenike

iz mire vragovi vire
to su oni sto zele odnit hrvatima njohovo povjesno tlo zatrti vjeru kulturu i ime
kako ti se svidja sada
taj zatirach

i na nebu se pokaza veliki znak nu velikog zmaja kojeg ce voda i zemlja progutat

Jednoga dana će izaći i knjiga Hercegovina 2015,o zlodjelima i progonu hrvata od vladajuće partije adz koja je umislila da su jedino članovi te partije hrvati i domoljubi dok svojim režimom istodobno preko dva ipol desetljeća opljačkaše uništiše i upropastiše kao i protraše sav hrvatski narod i u BiH i u Hrvatskoj.Trenutno su najveći hrvati oni što proračunom gule obje države i što pasu sa državni jasala a ništa korisno ne pridonose ni državi ni ikome osim sebi.Gospodo "veliki hrvati" zna se di je tko bio 92,93 kad je trebalo kao što se zna da ste vi svi što se "pitate"u partiji kao i duhovni vam vođa srboljub pljačkali narod dok je sirotinja ginula.

nechesh mene nach tu sinko..4 milliona vanka zivi svi vas oni gledaju i citaju istim okom istom rijecju..dakle ostaci starog systema tako su odlucili da to podrucje ostane nerazvijeno a to je nula od gospodarstva i to ti je to..imate mediju i naprdivanje,pravo i podcjenjivanje, politiku koja zjapi u prazno, trgovce od koshara u kloshare do u tanjine razradjeno immune system i tako depresije i bolesti napritek i to je vid jednog rata itd.

kako bi bilo da te skalpove od pletenica sto su ih imale hrvatske majke i djevojke posaljete onoj izraelskoj veleposlanici koja se jako mnogo interesira za hrvatske zrtve civila..
samo jasenovac nema imena i adresa..a znate zasto da se sa brojkama moze manipulirati dakle sve su zrtve iz srbije vojvodine i beograda nisa i sa svih strana stavili hrvatima..
moze biti da ce ona secerane od zidova i z vovodinew biti sad vracene i naplacene jer kralj secera je investira u panamu ..dakle samo hrvati nesmiju napisati sto se desilo sa hrvatskim civilima i cjelokupno sa hrvatskim narodom sto u jamama sto u iseljenistvu po zatvorima i ludnicama a znade se cija je to politika i cije je to dijelo..
by

hoce li baba elisabeta reci istinu
kako su britanci surovali krvavom piru hrvatskih civila majki djece i staraca preko 500 000 zrtava a gdje su zatvori progoni ludnice..gdje je emigracija koja nije imala svoj mir i nema josh danas..
kako bi bilo da joj bog oprosti dushi da dodje i da se pomoli nasoj gospi za sve sto su nam cinili i cini njihova pogresna politika a posebno prema nama hrvatima bosne i hercegovine
dakle jedna te ista politika ww2 i 91'

doklen
sve dok ne[uuuuuuuuuuuistjeraju upotpunosti hrvate iz bih
sram ih bilo

svi su krivi samo nismo mi
tako kazu hrvati srbi muslemani
oprostimo mi njima
oni ce oprostiti nama
svi smo mi od iste stvoriteljske ruke

https://www.youtube.com/watch?v=ac7iJq6Tp0I
woman children and
old people

Pišem knjigu Ljubuški od 1990-2016 svi koji mogu i hoće pomoći dobiće moj mail.Pozdrav.

hocesh li napisati da je zivilo u tom gradichu i okoloci 20 tisuca stanovnika i da su medju njima prebivalo milion zidova million srba i million muslimana i svi poubijani i sve im banke opljackane kojih nikad bilo nije..eto tako su propagandu pisali 70 godina i vishe sram ih bilo..

Moja će knjiga biti živa istina bez pardona da mi je rođeni brat dobićete besplatni info telefon i mail

o cemu chesh pisati ..o jednoj burekdzinici koji su otvorili albanci..o jednom ibrici mesaru i o jednom doctoru travaru, o kuli u kupini i draci o rupama na putu o zapaljenoj duhanskoj stanici..

ljubuski u ratu prosa bez velike posljedice
ali poslije rata poce plj acka i risenje

da citash o ljubuskom koji nikad nije imao srbe zidove i rome a zapisano je da su ih odatle ocistili u milionskom broju..
ovih dana i slavko golstain staje na strani o miniranju zidovski groblja kao pocetak agresije na republiku hrvatsku od strane milosevicha i srpskih komunista i seseljevih cetnika dok mrtve kosti zididova roma i komunista`cetnika.pociva u beogradu i vojvodini a nalaze se na listi jasenovca to jest prepisani hrvatima..dakle dok natasa jovichic kao crnogorka vodi evidenciju samo je zaboravila da su crnogorski cetnici 41-43 poubijali 16 tisuca muslimanski civila koji se isto nalaze na popisu u jasenovcu zato se uspjesno rukuje sa njime hasanbegovich koji umislja ljepotana i partizanske jedinice koje su mirno promatrale ubijanje muslimanskog stanovnistva..dakle samo je zabranjeno Hrvatskim civilima pisati o njihovim stradanjima
komunisticka genocidna radionica nije stala sve do 51' i to ubijanjem hrvatski civila djece staraca i zena da bi se nastavilo sa cijelokupnim hrvatskim pucanstvom zatvori ludnice prismotra i to pod politikom beograda..do raseljena od 4 milliona hrvata..
o reviziji ustavstva prikrivaju se noge i korjeni cetnistva koji je jedini na predjelu europe ostao fashisticki upotpunosti..dakle romi koji brane system koji im nikada nije dao nista nego ih drzao na goloj egzistenciji 70 godina i njihovo ime politicki uspjesno manipulirao vidimo da su taj nastavak sa ostacima ostataka preuzeli srbi a posebno procetnicka klika iz beograda koja ovih dana gromoglasno govori o reviziji sacuvanog fasizma i to u srbiji..

dakle neche dochi da se mrtvim kostima hrvata poklone od 45-51 kao sto neche dochi za one 33 tisuche cetnika koji su zavrsili na bleiburgu..

spade slavko goldtain intelektualac na nepismene i zaostale rome kojeg je komunisticki system drzao u cjelokupnoj bijedi i zaostalosti koji im nikad nista nije dao ni skole ni posla niti stambenog rjesenja
moze biti da su mu brkati cetnici omilili sa svojom pricom o reviziji nebeskog svetog naroda i to u ime velike srbije koja bi trebala da bude nigdje nego na povjesnom tlu Hrvata..
Hvala nasem Slavki ali molim te nemoj traziti novce za nase obitelje koje ste tamo zapisali i sa kojima se sprdate u politicke svrhe..

eto slavko ce stati na stranu mujahadina i cetnika koji hoche povjesno tlo Hrvata..
sada ce lista u jasenovcu biti josh vecha
samo sto muslimane neche vishe nitko od hrvata braniti
neche imat ko srat hotele po dalmaciji da mogu bolje harat po bosni protiv hrvata..

hoche li slavko golstain napisati o onim 5-7 milijardi koje je tito primija u ime milion i sest stotina zrtava rata koliko je novca dao romim i ostalim zrtvama..neche a zasto bi on to od sramote pisao u svojim knjigama..

molim lipo nezapisivajte vishe imena nasih obitelji na tu listu i neprosite vishe tu vashu politicku prosnju u ime nashih mrtvih kostiju sa time sirite mrznju protiv svega sto je hrvatsko a velicatte zlodjela sto ste ih pocinili u mnogo vecem broju..

sta ce kazat vucic i dacich..markelice pa mi smo cistili njemce iz vojvodine sa salasa 350 000
i to u ime komunizma..da da i to su bili civili i civilne zrtve koje su srbi sistematski ocistili kao i komuniste rome i zidove..hoce te li i to zapisati hrvatima..

Hrvatski narod ima potpuno pravo pisati o svojim zrtvama i otimacini povjesnog tla Hrvata!

tito se nije nikad dosao pokloniti zrtvama jasenovca istina i samo istina i nista vise nego istina
krv hrvatskih civila tekla je u potocima
novac kojeg je tito dobio 5-7 milijardi ispod marshal law nije nikad dat zrtvama
za system i ideologiju koju su se romi zalagali imali su raspale kisobrane i na rubu egzistencije kao zahvalu..od sramote to neche komunisti napisati niti priznati..
svi posteni komunisti i intelektualci koji su se zalagali da napishu istinu i reknu je naglas bili su zatvarani po lepoglavi golom otoku zenici i drugim zatvorima i ludnicama..

znao je tito za progon i zrtve hrvatskih civila za koje se pojedini clanovi jos danas zele zaloziti i rechi nije tako..

1300 jama i jamica puni hrvatskih civila majki zena djece na kojima je se bivsi system izivljavao..zatvori bolnice i ludnice puni..systematsko okrivljivanje pracenje i premlacivanje i kaznjavanje hrvatskih iseljenika i jos uvijek rade i cine sirom svijeta kako bi zataskali kriminal kojeg cine nad hrvatskim narodom i iseljenistvom..nacionalizaciju i pljacku imovine pretvorbu i zaduzivanje i ponovnu rasprodaju opravdaju medijskom pravnom i politickim varkama i manipulacijama..umanjivaju hrvatske zrtve i sa njima se i pravno na svjetskoj razini izruguju..
sram vas bilo

komunisti su to cinili i ostali..o silovanim majkama i djevojkama koji su sistematski sprovodili po zagrebu i drugim gradovima i manjim mjestima trajalo sve do sedemdesetih godina da bi imale posao ili kruh svojoj djeci..sram vas bilo

hoce li komunisti reci o prismotri i zatvoprima 3.5 milliona hrvata za koje su ih optuzivali svaki dan samo zato sto su svoji na svom povjesnom tlu..
sram vas bilo

tako su pisali oni sad pisete vi
mrrznja vam je u genama
sve pod opravdanjem isa krista
a bog je davno od vas ruke diga
prodali ste se turcima da bi dobro zivili
konje su vam ljudi vodili dok ste vi jasili
ruke. su vam ljubili kao da ste sveci
u kumunizmu ste za udbu radili
dok ste ljude ispovidali i sad ste i gospu izmislili i sa svetim ocem se zavadil
crkvu ste zazidjali i jos napadate duse nevine ima boga ja znam da ga ima

http://20minuta.hr/hrvatska/ndh-je-bila-zlocinacka-nemojte-nas-sramotiti...
komunisti i sad lazu i siru svoje lazi..svijet je promatrao goloruki hrvatsku sirotinju koja se borila za bioloski opstanak hrvatskog naroda dok su komunisti isporucili teritorijalno oruzje koje je bilo primljenjeno za odbranu hrvatskog civilnog pucanstva..stradanje Hrvatskog naroda pocevb od vukovara i hrvatske slavonije te bosanske posavine srednje bosne i hercegovine bili su i ostavljeni i [ * neprimjereno * ]cki planovi od nikog nego od klike komunista i njihove djece koji su josh uvijek na vlasti u hrvatskoj..dakle preko million hrvata i hrvatske sirotinje ostavljeno na milost i nemilost..progoni i osuda i raseljavanje..
dakle politika kriminala 45' nacionilazacija i pretvorba 91' koju su komunisti pomno izvrsili i zloupotrebili za vlastite svrhe i udobnost..samo pod jednim ciljem da ostanu josh uvijek na vlasti i da mogu u beskonacnost optuzivat hrvatsku sirotinju tj. hrvatski narod i drzavu koju oni zele nego rushe osiromasuju zaduzuju i raseljavaju i optuzuju svaki dan sve vishe i vishe..

komunisti nikad nisu drzali do roma narod koji nikad nije bio isplacen kao zrtva i narod koji nikad komunisti nisu podigli na normalan standard ljudskog zivljenju sve sto su romi u komunizmu imali to je raspali kisobran ulicu lupestinu i rasprodaju vlastite djece..
zidove su komunisti drzali samo onda kad im politika zatreba protiv hrvatske sirotinje..
nikad zidovima komunisti nisu vratili ono sto su oteli prilikom nacionalizacije ubijali su i smicali i zidovske intelektualce koji su otvarali usta da se istina cuje..
srbim u hrvatskoj komunisti nikad nisu izgradili bolji standard i njihovu krajinu nego se vodilo kao nerazvijeno podrucje ..krajisnici su bili policijski obracunski entitet nad kime i cime su drzali Hrvatski narod kao taoce u tom njihovom rezimskom i diktatorskom polozaju..ne tito se nikad nije poklonio niti romim niti srbim niti hrvatskim zrtvama..komunisti kao privilegirana klasa zivili su u nekom svom cudnom svijetu ideologije po kojoj su mrzili i proganjali sve tko nije mislio kao oni..
zasto se se hrvatski narod raseljava ponovo i zasto se gospodarstvo u hrvatskoj nepokrece a toliko zaduzenih milijardica..dali je tim komunistima na vlasti u cilju zadrzati hrvatsku drzavu koju osudjuju i ruse raseljavaju svaki dan sve vishe i vishe..
by

i jos da nadodam komunisti su danas krivi
nasi barbarici ivici covici za sve su krivi
oni nisu hrvati oni su komunisti oni su srbi i muslemani soto ne sot onske

o kojoj politici je rijec
rijec osude i izdaje hrvatskog naroda pljacke zaduzivanja raseljavanja bijede sirotinje
svu politiku koju ste sveli i svalili na ledja hrvatskog naroda i hrvatske sirotinje sa kojima uspjesno medijski pravno finacijski i ekonomski manipulirate
cak vam i crkva i crkveni lideri stoje u sluzbi za stukanje i ispiranje mozga hrvatskoj sirotinji

o cemu pricash o engleskim spijunima pavelica tite hitlera i ostalih koji su prekrajali povjesno tlo hrvata i nudili ga kako kome i koje im vrijeme politika odgovarala
nije mogao pavelich nista nego sljedit politiku koja mu se nametnula u tom vremenu dok su drugi u okrecanju kapa i politike istresali mrznju ubijali i proganjali hrvatsku sirotinju..dakle ulazak u eu zelite opravdati politikom nesvrstanih a koja je cijelokupno muslimansko stanovnistvo ulje i ostalo koje bi vi zelili imati kao dio kolaca sa ostalima a stim da se promjeni slika europe za sva vrimena..da jedne socijalne evrope sa svim raseljenima i iseljenima po vashem dictatu. kao glavni spasioci..

zasto bi vam hrvatska sirotinja vjerovala zar 4 milona hrvata iseljenih zbog vase politike da vam vjeruje zasigurno ne kramparoshi i cistaci gdje ce to malo preostale sirotinje raseliti a neke cete u zabludnu sotonsku ideologiju za sva vrimena uvaliti kao pogubnost dushe to je ono za sto se sotona zalaze u ovo posljedno vrime..zar ne dodji da vidis i de se nezastidis
kakve planove sotona ima sa vama..da pisano je kako ce u posljednje dane bas taj sotona biti nosioc mira prividnog mira gdje vam zeli ugrabiti dusu za sva vremena..za judine skude
necesh moje dushe by

nesto si zaboravija
nisi spomeno sulejmana
napoleona kralja austrougara
kralja petra i oni su krivi
sto se u ljubuskom lose zivi

provodite medijski rat pravni rat finacijski i ekonomski rat ..ispiranje pameti i prodaja dusha u ime cega..vi se kunete na mracna djela i pod drugim symbolima propovjedate cak i isusa krista koji vam je porucio..nisam sam to ja ..doci ce mnogi u moje ime..

nelazi pokvarena ideologijo
mrtve kosti vam neche oprostiti nikada vasa zlodjela nad 500 000 hrvatskih civila i onih ostalih poslije i u ime 4 milliona koje ste istjerali i u ime izgubljene mladosti koja zalaze cak svoje duse sotoni..
byyyyyyyyyyyyy

koga vishe lazete

nece se za vas znati
vas ce franjo kazniti
i jedan idrugi
i jedne i druge

cuj dali romin komfort..a jadni nosili raspale kisobrane ko krov nad glavom raspale lonce prosjacenje i rasprodaja vlastite djece..srbe drzali ko policijski aparat i istresanje nad hrvatskom sirotinjom muslimane za dokusurivanje i potpuno raseljavanje hrvata
crkvene lidere za ispiranje pameti hrvatskoj sirotinji i pucanstvu..

necesh moje duse sotono

sto se lose zivi
nametnuta ideologija i podzemlje
eto za 11 milijardica gospine lemuzine moglo je biti stotine otvoreni tvornica i svi biti zaposleni i dobro ziviti..
to je samo jedan primjer da znash..kako se manipulira
za 70 godina milijardice iz iseljenistva isto..
nemoj se praviti ludara od mackarona

Danas u nedjeljom u 2 predsjednik HSS-a reče zašto dobiva izbore ispred HDZ-a jer su ovi zadnji uništili 7500 radnih mjesta i to im ljudi ne zaboravljaju što nije slučaj s Ljubuškim ovdje je upropašten kotar ali eto stanovnici nikako da progledaju smijenit se može svakog kao što su Gadafija Sadama Causescua Mubaraka a sve diktator do diktatora narode vi ste ti koji se pitate

preziviti ce hrvatska sirotinja prezivljavala je jos gore..
nema se sto ocekivati od mracnih praksa i mracnih ideologija ma kojoj strani pripadali

ideologija nesvrstanih i njihovih manipulatora sa cime je bio ukljucen muslimanski svijet..vrzino kolo ko djavliji vir namotano jedno na drugo..ako i sto zelish ispraviti jedne branish druge unistavash a ono se guglja josh gore..na svaku akciju dolazi reakcija pa je ti sad ispravi..i drugi mnogobrojni narodi zele rasprostranjenost druge i druga podrucja

citaj vishe
pisano je o propasti systema
gdje ce mase i mase ispastati

ako je neko tati prigorija pa pocrnija
ili zbog jake vatre pocrvenija
ili zbog dima pozutija
Ili mi bili koji smo ostali sirovi
svi mi ama bas svi mi
od iste stvoriteljske ruke smo stvoreni
ratujemo protv svoje brace
a nekom to bas pase
slusamo one koji nas zele da zavade
a oni od zla zive
prepoznat ce te ih po djelima
ima ih u svim vjerama

franjo
mastera je bilo mnogo u ime isusa krista
na osnovu sugavih lidera cijelo stado gubavo
be good
ni bog nema od cega uzet
ako majke nisu rodile
ognjista se gase gdje se djeca neigraju
mladi neche obitelj jer nemaju osnove o ceg ce zivjeti..
ni drustvo ni ideologije nemogu od lazhi zivjeti
vjeru koju zivu vjernici
i franje propagira a to je da i mrtve dushe placu i zalog su pravednosti
gdje zemaljski sudci peru ruke od pravednika
svijet systemi ideologije i vjere su isprepleteni samo malo takni sve se rushi

srbi su ubijali rome i zidove i drzali su ih u bijedi i jos ih drzu u bijedi..propagandu koju prodaju skupa sa raspalim mix komunistima i sa narkobosovima kojim prijete sa manipulajucom medijom koja nevrijedi suplja boba..cijeli svijet znade za propalu politiku koju oni zagovaraju sa laznim svjedocanstvima..
srbi su ocistili svoj prostor od zidova za sva vrimena a i rome ako ih preostatak ima i njima je put u bjedi i pod noge..

o progonu 4 miliona i vishe hrvatskog iseljenog svijeta za koje su krivi i prave se nevini jos uvijek posljednji vapaj salju medijskim putem
za 1300 jama i jamica koje su pune sa hrvatskim stanovnistvom sa cime zele opravdati i spoljiti posljednju mrznju koju izljevaju medijskim putem i pravnim smicalicama

politicki bukaci koji jos siju mrznju i zele novi rat i raseljavanje..

pljacku i lazi koju sire sirom hrvatskog povjesnog tla

agresiju i zlodjela koje su cinili i ciniti ce unaprijed
neprisusne prijetnje koje im sluze svaki dan medijskim dokusurivanjem

sram vas bilo

sram te bilo sto nepises sta se danas desava svi su krivi ma koji srbi koji muslemani
nas upropastavaju nasi oni koji se se sa tobom casti oni sto stobom u prvom redu sidi kad ces to vec jednom proznati

sve ce proci moje rijeci nece proci
vi zlodjelci koji ste zlo cinili hrvatskom narodu i koji ste prodali svoje dushe mracnim praksama vama dolazi kraj za sva vrimena jer je pisano
i sve sto je pisano upecaceno je sa krvlju isusa krista na krizu i sa svim dusama koje su razapete skupa sa njime za svih 2000 godina

byyyyy

mozda je naj bolje da kazni sve i nas hrvate srbe i muslemane i da naseli kinze
neka se baci kamenom ko je bez grijeha
u cijim srcima mrznja vlad tu nema boga
a bog je samo jedan jedan za sve
ko oprasta i ljubavlju zraci zna mu i ime
ime mu je TATA ako nisi zna

sa popisa stanovnistva najvise fali hrvata i prije i poslije

opet ce biti rata
mracne sile zla protiv sveopceg dobra

vidi ti fali li ti zena
jeli je komsija odveja
eto po tvome ako dodje do rata
bit ce vise hrvata
kao da hrvati imaju tri zivota
u ratu se gine

hrvata nestaje svaki dan ista ideologija isti neprijatelji i njeno podzemlje
zasto nisu ulozili u hrvaysko gospodarstvo
nisu i nezele i neche
zasto se izruguju sa hrvatskim zrtvama i prije i sada
zasto manipuliraju i sire mrznju i prije i sada

zasto truju hrvatsku mladost sa narkokoktelom farmaceutikom i uvoznom hranom..
zasto se hrvatski narod ubija umire boluje..

pitajte tih zlonamjernika
najvishe je nestalo hrvbata sa povjesnog tla hrvatske najvishe ih je u jamama

najvishe ih je raseljeni i neche stati sa svojom muljazom i sirenjem neistine

tisuchu godina je proslo lupeske povjesti nad hrvatima gdje ih stalno uce oprosti nemoj viditi nemoj cuti nemoj nista pamtiti..dopk drugi sve pamte nista neoprastaju i nemole nego planski rade i zla dijela cine i zlu politiku provode

ovi sto puno pisu o proslosti
nesto su skr ivili u sadasnjosti
kad lop ina nesto ukrade
uvik kaze da je neko uk rao prije

istina,potpuno si u pravu

rekao ti je isus krist od novca i kruva se nezive zive se od rijeci bozije i ljubavi bozije
ljubi boga svoga iznad svega..sa time je sotona kusala Krista
zna se tko je izdao krista za judine skude

imamo mi mrtvih kostiju na sve strane sirom svita i po svim jamama
samo nemojte za nje traziti novac kao oshtetu i voditi politiku..jer do zrtava niko nedrzi
nego propagira za neshto drugo a to je suprotnost

mrtve duse su bozije nisu nase
bog ce sa njima upravljati a ne mi
spasi mo mi sebe
i svoje duse
oslobodi mo se mrznje
sto nas dugo truje
otvorimo vrata gusodinu
da udje u nasa srca i dusu
i onda ce sve biti drugacije
kad TATA u nase srce udje

sto dalje sotono stoj sa zlim duhovima od svih dobrih dusa..

zasto bi zidovi morali oprastati hrvatima
zasto bi srbi trebali oprastati hrvatima
zasto bi muslimani trebali oprastati hrvatima
i zasto bi komunisti trebali oprastati hrvatskom narodu..

hrvatska sirotinja i njeni stradalnici znaju da ih oni mrze i da nemogu oprostiti

pravi vjernici u Isusa Krista znaju da im nemogu oni svojom mrznjom nemogu oprostiti
ne samo to nego se ocukuje jos koliko se moze i sto se vise moze poklat poubijat raseliti i zanijekati hrvata i hrvatsko ime
sve vam je dzaba
pisano je
gledao sam sotonu kako pade sa nebesa, neveselite se tome koliko su vasha imena zapisana na nebesima

Predstavljanje monografije "Macelj 1945." u Ljubuškom, Širokom Brijegu i Posušju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari