Održan sastanak "Reforma obrazovanja u srednjim strukovnim školama" ŽZH

ljubuski.info

Na traženje predstavnika Ministarstva obrazovanja, kulture i športa ŽZH, u prostorijama Udruge gospodarstvenika Posušje, u srijedu, 30. 3. 2016., održan je sastanak na temu: Reforma obrazovanja u srednjim strukovnim školama. Ispred ministarstva na sastanku su bili Viktorija Bošnjak i Želimir Bakula, a ispred UGP-a, predsjednik Ivan Pavković i tajnik Stjepan Bago.

Projekt koji planiraju po tom pitanju uraditi, ispred navedenog ministarstva, predstavili su Viktorija Bošnjak i Želimir Bakula. Programi obrazovanja u strukovnim školama nisu prilagođeni potrebama tržišta rada i oni se moraju u potpunosti mijenjati, kako bi učenici nakon završetka školovanja dolazili na tržište s potrebnim znanjima i vještinama koja od njih poslodavci i očekuju, a ne da oni ta znanja i vještine stječu nakon završenog redovitog školovanja i zaposlenja, istaknuto je u predstavljanju projekta.

Predsjednik UGP-a Ivan Pavković je podržao izradu jednog ovakvog projekta i upoznao predstavnike ministarstva o tome da je Udruga gospodarstvenika prepoznala taj problem te je krajem 2014. godine uputila inicijativu o izradi Studije usklađenosti sustava obrazovanja i tržišta rada nadležnim tijelima u općini Posušje. Rezultat te inicijative je Analiza lokalnog tržišta rada s preporukama za intervenciju u sustavu strukovnog obrazovanja za općinu Posušje, koja je urađena polovicom 2015. godine.

Studija usklađenosti sustava obrazovanja i tržišta rada morala bi se uraditi za područje cijele županije ZH, a po mogućnosti i za cijelu BiH ili barem za županije u kojima se nastava izvodi po planu i programu na hrvatskom jeziku. Takva studija se može uraditi samo uz suradnju s gospodarstvenicima i obrtnicima. Udruga gospodarstvenika će pružiti maksimalnu tehničku potporu izradi takve studije, a sigurni smo da će to isto uraditi i ostali gospodarstvenici i obrtnici od kojih se to zatraži.

Udruga gospodarstvenika Posušje

Glas naroda

Od čiji je kuća ova Bošnjak, da nije sa Ligata?

Mostarska frajla.

Vidis ti Heleninih pulencica. Ne zna se ko je veci strucnjak.

Ovaj mali Bakula ima kapaciteta da sruši Sovu i Nevenka. Ne potcjenjujte!

Goji to Helenče goji. goji oboje.Više su na telefonu s njom nego kućnom čeljadi.

ma dajjjj ovi dvoje da sruse sovu i nevenka?tiho i grbavce davide a toni gdje je?pa ovo dvoje je smjesno.

Oce oni vdit ce te mlade snage se spremaju na udarcprotiv kradezea ljubuskog.kad nece ljubuski oce iz posusja.mali je dobar skroz.

Bravo Bakula! Nema veze ako si i Helenin samo rusi.

I ova iz ligata rusi li ona

Srusite ih ma ko ste da ste.srusite ove ljubuske lopove. neka ste samo vjesnici proljeca.rusite ih ja vas podrzavam i puno svijeta je uz vas.

Bravo Bakula

Okle ovi

A što su rušili rušili, odlaze u povijest kao i još ponoćnika a oni i znaju zašto.

Održan sastanak "Reforma obrazovanja u srednjim strukovnim školama" ŽZH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari