Čović: Moramo na djelu pokazati partnerstvo između HDZ i SDA

ljubuski.info

Na inicijativu predsjednika Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZBiH) Dragana Čovića danas je održan sastanak rukovodstva Stranke demokratske akcije (SDA) i HDZ-a jer određene stvari ne idu dovoljno brzo u Federaciji BiH.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović to je i potvrdio nakon sastanka, istaknuvši da se trebaju brže realizovati određeni zakoni, investicije te kadrovska rješenja.

Sastanak je, po riječima Čovića, pokazao kako SDA i HDZ žele još intenzivnije raditi na svim projektima, prije svega reformskoj agendi.
"U idućih pet-šest dana imat ćemo isti sastanak jer se presporo dogovaramo. Ako želimo ozbiljnije investicijske zamahe i stabilizirati odnose u Federaciji moramo na djelu pokazati partnerstvo" - kazao je Čović.

Na stranački sastanak čelnici ove dvije partije namjeravaju pozvati i koalicionog partnera Savez ta bolju budućnost BiH (SBBBiH).
"Mislim da je prevaziđena situacija u kojoj je SBB htio skrenuti pažnju na poziciju predsjednika stranke Fahrudina Radončića, pa nije sudjelovao u diskusijama niti glasao u Federalnom parlamentu" - ustvrdio je Izetbegović.

U tom pogledu SDA i HDZ su odlučile "da se to više nikad ne smije desiti".
"Moramo sjesti i dogovoriti stvari. Dinamika u posljednih pet-šest mjeseci odudara posljednih mjesec dana. To je i premijer Federacije Fadil Novalić potvrdio, govoreći da mu je sužen prostor za neke ozbiljnije aktivnosti" - zaključio je Čović.

Večernji list

Glas naroda

Oni su partneri u drpisanju svojih naroda

Ako gospodin Čović ili njegovi prate ovaj portal molio bih odgovor zašto nitko iz HDZ BiH nije komentirao presudu Karadžiću i velikosrpsku politiku Vučića i dan danas

...oklen sad ovo, pa za Raguza su govorili m u s l i m a n c i n a, da suruje s njima pa me zanima sta je ovo ili je covicu to normala. Tako treba nas drgi VOĐO.

radite vi na ukidanju genocidne rs

Čoviću opet pred izbore udri protiv muslimana a mi će mo za te opet glasovat pa poslje ti opet ovako nema veze, mi ce mo resetirat sta si govorio.

nisu ti ga ovi bili na crnim vrhovima već šampanjac negdi piju a narod lud bio i osto

Čović: Moramo na djelu pokazati partnerstvo između HDZ i SDA
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari