Općina Ljubuški odabrana kao partnerska općina u implementaciji projekta "ProLocal"

Općina Ljubuški odabrana kao partnerska općina u implementaciji projekta "ProLocal"

U utorak, 21.3.2016. godine u prostorijama Motela "Kiwi" u Grudama s početkom u 11 sati održana je prezentacija programa "ProLocal.

Projekt "Oporavak malih i srednjih poduzeća u područjima zahvaćenima poplavama i jačanje njihove konkurentnosti na osnovu partnerstva za lokalni ekonomski razvoj" sufinancira Europska Unija a implementira Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) kao dio programa za Lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj koji financira Federalno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke. Ukupni proračun projekta je 13 milijuna eura, a doprinos EU je 9 milijuna eura.

Pored predstavnika GIZ-a prezentaciji su nazočili i predstavnici Općine Ljubuški, kao i Općina Grude, Posušje i grada Širokog Brijeg i predstavnici razvojne agencije županije Zapdnohercegovačke HERAG i Razvojne agencije Hercegovine REDAH.

Nazočni su upoznati s programom projekta ProLOcal koji je orijentiran jačanju suradnje između predstavnika javnog i privatnog sektora, pružanju pomoći malom i srednjem poduzetništvu u metaloprerađivačkom i drvnom sektoru uključujući turizam i poljoprivredu, te inovativnosti kao ključu održive konkurentnosti poduzeća.
Općina Ljubuški izabrana je kao jedna od partnerskih Općina za implementaciju navedenog projekta.

Implementacija projekta će započeti u mjesecu lipnju 2016. godine.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari