Obilježen "Dan narcisa"

ljubuski.info

Udruga žena oboljelih ili liječenih od karcinoma dojke "Narcis" koja djeluje na prostoru Zapadnohercegovačke županije jučer je u Ljubuškom organizirala manifestaciju "Dan narcisa".

Brojne aktivnosti Udruge

Sva sredstva prikupljena prodajom narcisa, cvijeta koji simbolizira život, namijenjena su prevenciji karcinoma dojke te pomoći za sve oboljele žene.
"Nažalost, sve je veći broj žena koje obolijevaju od karcinoma dojke, stoga nam je cilj pružiti psihološku potporu svim tim ženama i njihovim obiteljima te educirati stanovništvo i pružiti informacije vezane za prevenciju i rano otkrivanje ove bolesti. Upravo je i ova manifestacija jedan od koraka u ostvarivanju naših ciljeva", kazala je Antonija Galić, zamjenica predsjednice Udruge "Narcis".

Dodala je i to kako, osim ovog događanja, u Udruzi provode brojne aktivnosti poput organizacije tribina i okruglih stolova, predavanja po srednjim školama ZHŽ-a, besplatnih mamografskih pregleda…
"Udruga nam jako puno znači. Družimo se, razgovaramo o našim potrebama i problemima s kojima se susrećemo te idemo na sastanke i redovite liječničke preglede. Ponosne smo i na mlade volonterke-srednjoškolke te studentice koje nam pomažu pri organiziranju određenih akcija, kao što je ova u Ljubuškom", kazala je Katarina Leko, također jedna od članica Udruge.

Nužan mamograf

Udruga "Narcis" osnovana je 2003. godine sa sjedištem u Širokom Brijegu. Broji preko 20 članica, a želja im je u doglednoj budućnosti osnovati podružnice i u drugim gradovima. Osim navedenog, cilj im je osigurati i nabavku mamografa budući da je ta usluga nedostupna u Širokom Brijegu te su oboljele žene primorane ići na privatne preglede koje moraju platiti.

Narcis je simbol nade,simbol buđenja, proljeća i novog početka i upravo zbog toga ovaj cvijet je odabran kao simbol žena oboljelih od raka dojke", rekla je za Radica Lasić predsjednica Udruge Narcis u povodu obilježavanja Dana Narcisa na području Zapadnohercegovačke županije.

Obilježavanje je počelo jučer, prigodnom prodajom ovog cvijeća, u Ljubuškom i Širokom Brijegu, a nastavlja se u četvrtak u Posušju i Grudama.

Dnevni list | Radio Ljubuški

Komentari

Dotična gospodična ima veliku potrebu baviti se humanitarnim radom " čisti dušu"

Obilježen "Dan narcisa"

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto