Tužiteljstvo zatražilo produljenje pritvora uhićenim u akciji "Lištica"

ljubuski.info

Pred Sudom BiH je održano ročište za produljenje pritvora osumnjičenima Zlatku Marijanoviću i Stanku Čolaku, kojima je Tužiteljstvo BiH stavilo na teret počinjenje kaznenih djela organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, a koji su uhićeni u akciji "Lištica".

Postupajući tužitelj - Džermin Pašić tražio je produljenje pritvora za osumnjičene, koji su nedozvoljeno trgovali duhanom, a zbog mogućnosti bijega, utjecaja na svjedoke i počinjenja novog kaznenog djela.

Braniteljice osumnjičenih - Nada Dalipagić i Irena Pehar su se protivile produljenju pritvora a iz razloga što postojanje dvojnog državljanstva nije razlog za bijeg te pri činjenici da osumnjičeni nemaju nikakvih poslova u Republici Hrvatskoj a ni nekretnina, nemaju uopće razloga za bijeg niti su to u mogućnosti obzirom da žive u BiH sa svojim obiteljima. Također su se protivile i drugim razlozima za produljenje pritvora jer su potpuno neosnovani.

Sud BiH u zakonskom roku odlučit će o prijedlogu Tužiteljstva BiH za produljenje pritvora osumnjičenima, odnosno o prigovorima obrane.

Podsjetimo, osumnjičeni su pod istragom zbog organiziranog kriminala, porezne utaje, nedopuštenog prometa akciznih proizvoda, nedopuštenog skladištenja robe i pranja novca, a radi pribavljanja enormne nezakonite imovinske koristi pojedincima i nanošenja štete proračunu BiH u milijunskim iznosima.

Glas naroda

Dok se pravi lo.ovi šepure u odjelima i moćnim lemuzinama poštenu narodu ne daju da živi od svoga rada.Ovakvo stanje koje stvoriše paše samo njima lo.ovima i kriminalcima ali ima jedan gore što vidi sve

pričaš gluposti ovi što su uhvaćeni u ovoj akciji ( ne opravdavam niti branim državne institucije tužiteljstvo i sipu) nisu nikakvi radnici nego trgovci šverceri da ih ne nazivam drugim imenom niti jedan se nije uznojio a kamoli "jamio" motiku u ruke, nego lijepo duhan iz Posavine ili Virovitice na Ladeinac u tonama i tonama ( gore ga mizerno platio običnom radniku seljaku) ovdje ga izrezao i prodaji kao "hercegovački" uništio i našeg jadnog seljaka i ovog gore. Poledaj im samo kuća i vozila a nitko nigdje ništa ne radi.
Ne branim SIPU ali navedi mi primjer gdje je uzet duhan običnom radniku seljaku koji ga sadi, a taj nema ni mercedesa "S" ni vilu kakve imaju ova gospoda što ih je pokupilo, trebali su davno.

Jadu nisi svjestan svoje nesvjesti .sta ti znas koje niza koje bra .uli vode u usta i suti okani se sirotinje.

taj sto se lijepo zuti taj je brdski iz tih krajeva

tako je,sve kriminalce pozatvarajte a posebno one što ne pale svijetla po danu,oni su nam najveća prijetnja

Ti što pišeš o vilama i ostalom očito ništa ne znaš i ne znaš o njihovim životima ništa. .bolje šuti i ne sramoti se

Zbog organiziranog kriminala i porezni utaja caronskim nezakonistima pranjem novca nasi su nas polticari ostetili milijarderskim iznosima kad to rijesimo onda idemo na skiju narod pusi zbog vas

a stabi ja od duvana da nije ovije drzavnije ljudi koji su bolji od ovije na vlasti

Triba neko legalizirat proizvodnju i preradu duhana .
Ovo je tradicija di su udruge , zasto se nista ne poduzima zasto uvozimo cigare sumnjive kvalitete?
Od duhana ovaji punionice cigareta ovaj kraj može živjeti bolje nego od smilja .
Nadam se da ce netko i ovo pitanje pokrenuti i drugi niz pitanja kako bi eventualnim ulaskom u EU imali šta unijeti .
Da nebudemo kao RH ograničeni ili izdani od sadašnjih uvoznika i političara.

Tužiteljstvo zatražilo produljenje pritvora uhićenim u akciji "Lištica"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari