Zaboravljeni branitelji traže objavu Registra branitelja

ljubuski.info

Nakon što smo objavili priopćenje pripadnika ratne satnije za posebne namjene "BETA" iz Širokog Brijega, te podigli veliku prašinu i nemir među lažnim braniteljima i njihovim sponzorima, usljedila su brojna odobravanja oko objave Javnog registra tko je i što branio u vrijeme Domovinskog rata na području BiH ili neke druge države, a vode se kao dragovoljci i branitelji.

Nije trebalo dugo čekati da se inicijativi pridruži ovome i Udruga "Zaboravljeni branitelji ZHŽ" , koja broji oko 3.500 članova s područja samo naše Županije Zapadnohercegovačke, a dok ih u FBiH ima preko 30.000 koji su spremni u bilo koje doba dana ili noći se postrojiti i bez srama dokazati svoj ratni put.

Naime, Udruga "Zaboravljeni branitelji ZHŽ" je u koaliciji 45 Udruga proisteklih iz Domovinskog rata u FBiH dana 12.12.2015. godine u Srebreniku potpisala i ovjerila Rezoluciju branitelja gdje se u točki II te Rezolucije traži objava Registra branitelja u FBiH i korisnika prava iz oblasti braniteljsko invalidske zaštite koristeći preciznu ratnu evidenciju svih braniteljskih kategorija. Ta rezolucija je kasnije potvrđena na sastancima u Bihaću, Sarajevu i Travniku i poslana na sve mjerodavne institucije BiH, FBiH, županija,općina i gradova. Te se nadaju kako će koncept njihovog viđenja primijeniti u svim drugim općinama i gradovima u ŽZH, FBiH pa i BiH.

U nastavku vam prenosimo cjelovito priopćenje Udruge "Zaboravljeni branitelji ZHŽ" koje potpisuje predsjednik Vlado Marušić u kojem detaljno opisuje koncept objave registra branitelja, a on se ogleda u tome da se registar branitelja ne može raditi po Mjesnim zajednicama i koji bi bio najprihvatljiviji za realizaciju i "liječenja" ove "rak-rane" koja izjeda naše društvo, kao i sve prave i istinske branitelje.

"Muka Ježeva"

"U kultnoj hrvatskoj seriji "Prosjaci i sinovi" Špiro Guberina glumac u toj seriji u liku Strikana priča o muci ježovoj:
"Znaš li šta je muka ježova? Muka ti je ježeva kada jež naiđe na svom putu na zmiju otrovnicu i da bi se obranio od nje, on se smota u klupko zakotrlja se prema zmiji i nabode je na svoje bodlje. Ali još to nije muka ježova. Muka ti je ježova što je više ne može skinuti sa svojih bodlji." U kojem kontekstu valja tu Strikanovu "muku ježevu" promatrati kroz događanja rata i ratnih zbivanja ovih proteklih 20-ak godina u našem lijepom Širokom Brijegu, u ŽZH, a što se implicite pa i explicite može primijeniti i u cijeloj BiH.

Ovih dana osvanulo je priopćenje Udruge proistekle iz Domovinskog rata "BETA" iz Širokog Brijega u kojem se predstavnici te udruge oštro protive najavljenim izborima u UHD iz Domovinskog rata u Širokom Brijegu. Radi pojašnjenja UHD je (Udruga Hrvatskih Dragovoljaca i veterana iz Domovinskog rata) U tom priopćenju za javnost se navodi kako je predviđeno biranje predstavnika te udruge po MZ što bi po njihovu mišljenju bilo direktno uplitanje politike u rješavanje pitanja tko je i koliko bio dragovoljac Domovinskog rata, te bi se po MZ postavljali podobni kadrovi koji bi onda na taj način izabirali rukovodstvo te udruge u Širokom Brijegu. U priopćenju se dalje navodi kako se to nikako ne bi trebalo raditi po mjesnim zajednicama jer se već pokazalo kao pogrešno biranje predstavnika vijeća MZ na prethodnim izborima po MZ, jer kada se formirala Udruga BETA u njoj su bili pripadnici iz raznih MZ a ne iz samo iz jedne. Pripadnici te postrojbe dalje navode kako bi trebalo objaviti registar branitelja da se vidi tko je bio dragovoljac i veteran, odnosno branitelj, te da se konačno i to stavi na dnevni red. S tim u svezi Udruga Zaboravljeni Branitelji ŽZH koju predstavljam ja, dolje potpisani Vlado Marušić u svoje ali i u ime članova naše udruge kojih ima preko 3.500 u cijeloj ŽZH, dok nas u FBiH ima preko 30.000 dužan sam dati naše viđenje vezane za izbor predstavnika UHD i Veterana Domovinskog rata a taj koncept našeg viđenja će se nadamo se primijeniti u svim drugim općinama i gradovima u ŽZH, FBiH pa i BiH.

Naša Udruga zaboravljeni branitelji je u koaliciji 45 Udruga proisteklih iz Domovinskog rata u FBiH je dana 12.12.2015 godine u Srebreniku potpisala i ovjerila Rezoluciju branitelja gdje se u točki II te Rezolucije traži objava Registra branitelja u FBiH i korisnika prava iz oblasti braniteljsko invalidske zaštite koristeći preciznu ratnu evidenciju svih braniteljskih kategorija. Ta rezolucija je kasnije potvrđena na sastancima u Bihaću, Sarajevu i Travniku i poslana na sve mjerodavne institucije BiH, FBiH, županija,općina i gradova.

Sada se vraćam na onu Strikanovu "muku ježevu". Svi traže, govore, kume i mole kako bi trebalo i valjalo objaviti registar branitelja, no isti se nikako ne objelodanjuje. Vidjeli smo koliko je poteškoća bilo u RH dok se taj registar nije objavio. Mali jež koji se morao obraniti od zmije istu je svojom lukavošću i bodljama nabio na njih i pobijedio ju, no ta zmija, ta muka na njegovim leđima postala mu je ubrzo nepodnošljiva ali je ne može skinuti. Stoga me ta "muka ježeva"neminovno podsjeća na pobjedu malog hrvatskog ježa u Domovinskom ratu, ali još uvijek na svojim bodljama kao pobjednik nosi teret laži, koji predstavlja ta zmija. A ta zmija su lažni branitelji, lažni zapovjednici, lažni invalidi, lažno ovo, lažno ono. Tko može skinuti tu zmiju s ježevih bodlji? Ova inicijativa udruge "BETA" iz Širokog Brijega je u principu dobra inicijativa ali ista ne može biti usmjerena samo na odabir predstavnika Udruge Hrvatskih Dragovoljaca i Veterana u Širokom Brijegu već odabir predstavnika svih drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata u FBiH. A da bi se to uradilo transparentno i pošteno potrebito je objaviti i objelodaniti registar branitelja u svim općinama i gradovima FBiH. Tko to može učiniti i na koji način? Naša udruga od svog osnutka nudi koncept objave registra branitelja a on se ogleda u tome da se registar branitelja ne može raditi po Mjesnim zajednicama već na slijedeći način:

 1. Svaka postrojba u Širokom Brijegu, ŽZH i FBiH ima svoje ime poput (BETA, Kažnjenička bojna, Grdani, Poskok bojna, MRTD, Bušići i sl.) i svaka ta postrojba ime svoje vodove na čijem su čelu bili zapovjednici, dozapovjednici, satnici, rojnici.
 2. Svaki vod tih postrojbi ima spiskove svojih članova i svi ti članovi se nisu uključili u ratna zbivanja istovremeno, i svaki taj član ima svoj ratni put uredno upisan u kartonu vojne evidencije (Kao dokaz svojoj tvrdnji postrojba u kojoj sam ja bio upisan kao dragovoljac i veteran Domovinskog rata ima spisak svojih branitelja sačinjen na samom početku rata od 1-45 i objelodaniću ga kada za to dođe vrijeme).
 3. Svaki taj vod ratnih postrojbi općina i gradova u komisiju koja treba sačiniti i ovjeriti spisak dragovoljaca,veterana i učesnika Domovinskog rata mora dati 5 članova u komisiju i to:
  • a) Zapovjednik voda,
  • b) Dozapovjednik voda
  • c) Rojnik
  • d) 2/dva časna branitelja voda
 4. Svaki član komisije koja će sačiniti spisak branitelja, Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u gradovima i općinama mora sačiniti izjavu koju će pod kaznenom, moralnom i materijalnom odgovornošću ovjeriti u ovlaštenog notara gdje će navesti kako će u spiskove branitelja, veterana i dragovoljaca Domovinskog rata unositi isključivo točne podatke, inače podliježe KZ u FBIH.
 5. Ta komisija po vodovima će održati sastanak na kojem će pozvati sve svoje registrirane branitelje (osim poginulih i umrlih) i pročitati spisak svojih branitelja, dragovoljaca i veterana koji mora biti verificiran od svih branitelja tog voda.
 6. Tako se mora uraditi po svim vodovima u svim postrojbama.
 7. Takvi verificirani spiskovi moraju biti dostavljeni nadležnim ministarstvima u ŽZH, FBIH, te nadležnim institucijama u općinama i Gradovima.
 8. U članove komisije ne mogu biti birani Generali i visoko pozicionirane vojne osobe jer se ovaj registar branitelja, dragovoljaca i veterana radi odozdo a ne odozgo, iz razloga što te visoko rangirane vojne osobe nemaju pravi uvid u stanje na terenu.
 9. Kada se objave spiskovi branitelja, Dragovoljaca i veterana iz Domovinskog rata sačinjeni na ovaj način tek tada će se vidjeti tko je Dragovoljac i veteran (učesnik Domovinskog rata od 18.09.1991 godine do 23.12.1995), tko je učesnik rata, tko je logistika, tko je bio pod radnom obvezom, u civilnoj zaštiti, tko je bio na Dul-Dungu, tko je lažni zapovjednik, lažni invalid, lažni branitelj, lažni ovi, lažni oni.

Nakon objave tako sačinjenog registra branitelja lako će svaki vod dati imena svojih kandidata u rukovodstvo udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Širokom brijegu, ŽZH i u FBiH, i to ne samo u toj udruzi već u svim udrugama i izbor rukovodstava tih udruga će biti javan i transparentan a ne kao do sada gdje su na čelu tih udruga godinama bile jedne te iste osobe, koje su godinama na općinskom, županijskom i federalnom proračunu a u uskoj svezi s aktualnom vlašću na svim nivoima u FBiH bilo da se radi o muslimanskoj ili hrvatskoj komponenti. I još nešto od svega najvažnije: Konačno će se razdvojiti kruške i jabuke samo što će neke kruške jako požutjeti od istine a neke jabuke će se jako zacrvenjeti od sramote što su nudile svih ovih 20 godina svojim braniteljima za jelo. Samo okus gorčine. A mali jež iz početka ove priče će konačno uz pomoć nekih istinskih braniteljskih ruku biti oslobođen od svoje muke koju je jadničak stoički podnosio od rata na ovamo, trpeći pri tome nesnosne bolove, sramote, gladi, poniženja, uvreda, oskudice, ignorancije, arogancije, iako se prividno činilo kako mu ta zmija na leđima ne može ništa, ipak. Vrijeme je slobode ježiću. Hodaćeš uspravno na dvije noge!.

Vlado Marušić | Zaboravljeni branitelji ZHŽ

Glas naroda

pod hitno to treba napraviti ,da se vidi ko je bio u domovinskom ratu a tko u minhenu .Ja sam za to jer sam i ja branitelj a nemam nikakva primanja ,a ni posa .Odmah to treba napraviti pa će seviditi koliko nas je pravi branitelj ,a i također napraviti i registar lažni zbog koji mi pravi trpimo sve ove godine zbog njih .

Za branitelja, od koga očekuješ da napravi

Ima li igdi kupit potvrda da sam pravi branitelj, čini se da će mi tribat

Imaš kod Dunje ona je to radila sa pojedinim zapovijednicima...

ona je od rata Dunja, a do rata bila Dušanka, znam jer je sa mnom išla u školu

Svi bivši komunisti su sada u crkvi u prvim klupama i svi u HDZ-u.

,,,,hehe...doce dan kad ce ovi opet bjezat

Svakog branitelja ko ji je bija sat na liniji treba posteno platiti avim sto sredoli ludilo i jos nas pravve ludim oduzet im penzije da bas polude

moje ime i prezime i matični broj u svakom trenutku ću objavit kao i svaki teren na kokjem sam bio.bez imalo stida i bojazni za kaznenim progonom.služio sam svom narodu i bio vojnik naroda kojem pripadam,tj hrvatski vojnik.ja nisam zaboravljeni branitelj,nisam ni onaj koji koristi ikakve privilegije iz ratnog vremena,ja kao da sam rat proveo u nekoj nepostojećoj galaksiji,jer većinu današnjih "ratnika"nikad nisam sreo na terenu.

hoću i ja a hoće svatko tko je bio problem su samo lažni invalidi i lažni zapovjednici a najgora je vlada koja je donijela odluku da se zapovjednicima i nositeljima ratnih odličja daju veća novčana sredstva to je bio povod za stampedo ovih nemilih događanja

sve shto zele to je accusation..djavlija pricha..a zna se ko suradjuje sa djavlom tikve mu se odbijaju od glavu..
moje veliko nooooooooooooooo

Apsolutno podrzavam ovu ideju kao jedini ispravni put da se vec jednom stvari istjeraju na cistac Dosta je bilo ovih laznjaka od njih mnogo istinskih branitelja i ratnika nemogu ostvariti nikakva prava. Zalosno ODMAH u akciju Ljubuski vapi za istinom Za dom spremni

Zasto se potpisete kao gost a ne odma ime i prezime

Veliki zapovjednik i pukovnik iz Vitine je Toni Boras sin Vranje malog

Jel to onaj što je pokrao dicu u Izviđaču

prije se je ishlo u zatvor i ludnicu koje rekao protiv partizana i okrecanje kapa..a sad sva igra se svodi ka jednom..ista stara igra tko je hrvat i tko se borio za slobodu hrvata..nije problem novac
problem je sotonizacija hrvatskog naroda u bih

Objavom registra branitelja neka svaki zaboravljeni branitelj uzme po jednoga sa sa liste i neka usporede ratne putove pred komisijom ja ću recimo izabrati Marija Hercega!!

Dajte popis onih koji primaju Hrvatsku mirovinu i tek tada se počima odmotavati klupko Marušiću podnesi zahtjev ispred udruge u HZO u Zagreb

Udruga,, Zaboravljeni Branitelja,, nije reviziski tim gospodo već ovo radi volonterski,,

Uvo je pogodak u sridu !!!
Ovo je jedina prava formula za registar!!
Podaj dite materi = registar rade vodovi Branitelji !!!!
Eto ustede za drzavu !!!

Tako je popis primaoca v.mirovine iz hr+bih

a)Jedno selo
b)Branitelja 14
c)Mirovina 103
d)Iz HR 7
e)Žene 2
Lumera 140. Pametnom dosta!!

Svi lažnjaci su glasači kradese partije. Oni samo vjeruju u svoj osbni interes.

VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA za kolege informacija da se već radi kod ministra SALKE I direkora CRNICE na tome . Urgentno traže preko Piješadije da izaberu legalne svoje predstavnike a uklone sa čela one koji imaju dva i više primanja biranjem DEMOBILISANOG - RAZVOJAĆENOG . POZDRAV DOMOVINI DO PRAVIĆNOSTI.

Stiže ubrzo posjeta Dunji i ostalim akterima na provjeru, polako, polako no' sikiriki!

Ja sam dragovoljac domovinskog rata.Ne primam niti tražim nikakve beneficije.Imam firmu i radim sa Sarajevom,Banjalukom,Beogradom,Zagrebom.Ne želim da itko javno objavljuje moj ratni put jer sam siguran da ni jednog lažnog branitelja nećete skinuti kao što registar nije ni u Hrvatskoj.A u BiH gdje se HVO sotonizira mogu samo očekivati montirani proces i šikaniranje od države koja Hrvate ima na nišanu.

Radi tebe pojedinca sigurno nebi trebalo obustavljati proceduru otkrivanja lažnih branitelja. Ti svoje dokumente uzmi sebi kući i traži da te se izbriše, ako se mogne tako.

ja isto radim s ljudima širom bih i bivše juge i imam poznanike pa mogu reć i prijatelje među svim narodima na ovim prostorima.imam čak i prijatelja srbina koji je bio nasuprot mene na drenovcu.on je bio vojnik i ja sam.moja je savjest čista..ni ja ni on to ne krijemo,i ne stidimo se toga.svog ratnog puta se stide oni koji su se ogriješili u ratu,ili oni koji uživaju nešto iz rata a to ili ne zaslužuju ili su tu zaslugu stekli nečasno.osobno ako opet dođe do tog da moram branit sebe i svoje ja ću opet bit vojnik pod stijegom mog naroda,dok god taj moj narod bude branio sebe na svom.i u obitelji imam i onih koji su bili u druge dvije vojske,al i dalje smo obitelj.pod hitno objava registra.

Sit gladna nerazumi neko je nekomu podoban neko tare pratru svake nedilje habit treba li neko se upitat nevaIali selo ili on

MATE ANTIC je 92 pobjegao u Njemacku a najvise se buni u vezi branitelja..da ima casti nikad rijeci o tome ne bi rekao..

Samo postrojavanje i prozivka

Da si ti posten,iskren,da nemas "repova" nebi se bojao da se objavi i tvoje ime.nijedan covjek a posebno branitelj ne stidi se i ne skriva svoje ime. Pravi branitelji su casni i posteni ljudi,oni se ne boje kako ti kazes "montiranih procesa,sinkaniranja " a ni drzave koja ih kako ti kazes "drzi na nisanu"! Ako si bio branitelj,kako kazes "dragovoljac" zasto bi se sada krio i ostavljao svoje ratne kolege??? 88

Ja sam i pošten i iskren i tako sam išao u rat i opet ću ako zatreba.U rat nisam išao zbog privilegija koje nisam ni tražio ni dobio,Ne vjerujem u institucije ove države koje su same učestovale u stvaranju lažnih branitelja,Ne stidim se svoga ratnog puta već je to dio života na koji sam najponosniji, ne želim da bude na internetu dostupan svima jer podaci dostupni na internetu su podložni manipulacijama i zloupotrebama, A u državi koja ima 300 aktivnih boraca ISIL-a mogu služiti i za planiranje terorističkih akcija.Nemoj misliti da ih se bojim , jednostavno im ne želim pružati informacije koje im mogu osigurati prednost.Daleko smo mi od stabilne države.

Živ bio nemoj nam soliti pamet, ako si se u ratu ponašao časno nemaš se čega bojati. Ova priča ti je paravan, a sve mi se čini da si ti uživaš velike privilegije pa pričaš bajke. Kako se u ovakvoj državi ne bojiš raditi, a bojiš se reći da si bio branitelj! Objaviti registar u svakom slučaju, pozdravljam inicijativu.

Odakle Bujiću HV mirovina on je bija maloljetan za vrime rata

Damu Tomo Tomić za nešto para kao i Ćane Miri Brkiću s vodica

Vi ni jedni ni drugi ne shvacate nista.
Objavite jos taj registar pa cete lakse svi zavrsit u ćuzi i biti osumnjiceni za ratni poduhvat, skupa i lazni i pravi branitelji.
Ustvari jos malo i necete uopce biti branitelji, a vi se svadjate oko neceg sto registar nece rjesiti.
Prvo utvrdite istinu, zastitite hrvatske branitelje, oslobodite Praljka i ostale kojim cjeli hrvatski korpus optužuju.
Otvorite oci, nije vrjeme za mirovine i politiku nego za istinu.

Ti kolega izgleda ne shvacas upravo se dosad politicarilo umirovljavalo izdavalo i isporucivalo u Hag i po nama vrslja ko hoce jer nas zastupaju losi politicari koji vide samo sebe i svoje a pravi istinski branitelji kad se ujedinimo vjeruj znat ce mo sr i zastiti Na ovaj nacin samo podobnici prolaze i uzimaju sve sto ih ne pripada Zalosnno zar ne Za dom spremni

Sve nejasno i necasno prijavite hzzo pa ce te vidjeti kako urgentno ostaju bez hr mirovina!

Sramota je za nas zive i nase mrtve suborce sta su dieri papira napravili!

Objaviti registar branitelja što prije da se rješimo lažnjaka!

Molim lijepo upishite u spisak branitelja 2 miliona iseljenih Hrvata sa tih podrucja pa neka se znade da nas ima jako mnogo povrijedenih i moralno i sa svim drugim vrstama ali i vrlinama jer ljubimo svoj narod i svoje povjesno tisucljetno tlo.
Kome je krivo neka pati a najvishe onima koji mrzu Hrvate i sve shto je Hrvatsko..iseljeni netraze penzije nego su bili uvijek aktivni donijeti ili uloziti pri povratku.
Sve sto je potrebno kontrolite i vi svoja javna srestva imformiranja pa se sluzite istinitom propagandom kako drugi mogu laznom..molim lijepo okanite se branitelja.

cuj pisali ste o nama..
gospodo vi ste svaljivali drvlja i kamenja na Hrvatski narod samo zato sto voli svoje..
a sad vam smetaju oni koji vole i koji jesu i koji su cuvali ono sto je njihovo..
vama spisak sluzi u politicku mrznju i sotonizaciju hrvatskog naroda..niste ih uspjeli protjerati sa tih prostora dok drugi namechu svoje dezinformacije i pishu neku tudju povjest..njima se nemoze reci nista ono sto jesu jer se osjecaju povrijedjeni..jer ih istina boli..

Dakle u spisak stavite jos 2 miliona iseljenih Hrvata koji su morali ichi sa tih predjela bilo ratom politikom economijom financijom tj. represivnim sredstvima koja su bila primjenjivana na njih.
Medijske metode i dezimformacije koje stoje u sluzbi onih koji mrze Hrvatski narod.

vlado imaš blizu kuće fra danu karačića neka progovori o kreši čavaru iz knešpolja koji pretstavlja branitelje i potpisivo je ratne puteve a koji je bio glavni za pračenje njega dok je bio u knešpolju i gradio crkvu i ostalo će se objavit naknadno

oceli se to sprovodit u posušju ja imam spisak satnije

Sve vam ukinut, sve vas zatvorit.
Sta je nama mladima vasa borba dala?

ja mislim da ste dosadili Bogu i čoviku danas nakon 20 godina vi tražite nekakva prava zato što ste otišli na nekoliko terena i mislite da ste bogom dati.90 posto vas nije vidilo četnika i uporno se busate kako ste vi zaslužni.pitam vas kako ste živili sve ove godine kako ste se liječili školovali dicu i sl.čitam da vodstvo te udruge volontira i da sve troškove oko putovanja i ostalih potreba plaćaju sami.poznato mi je kako se ta udruga osnivala poznati su mi i ljudi koji su je osnovali pa mi je malo smiješno ovo silno pumpanje oko opstanka egzistencije liječenja i sl.drago grbavac iz graba je predsjednik branitelja i boraca čudan neki lik koji se prodaje pod poštenjačinu žrtvuje se navodno za prava obespravljenih i nemoćnih e pa malo sutra.polupismeni zatucani lukavi manipulator koji sve u životi radi proračunatopa tako isaga oko zaboravljenih.čovjek je prijavljen u rh vrgorcu 35 godina radi i vodoprivredi vrgorac i tu je negdi prid mirovinom.radio je kao vozač u zlatna vrimena kiperom dijelio dobit sa vodopriivredom a kategorije dobio u jna kao podoban.znači ima prihode zdravstveno i mirovinsko u drugoj državi a kuna mu ko jahorina pa pitam kako on to volontira a blagajnik franjo kolak ga napustio jer uzima novčiće i pomalo se razmaha hodajući po bosni prikupljajući donacije.
drugi lik franjo hrstić ovca iz graba tajnik mu slična situacija vodoprivreda vrgorac miner pred mirovinom sve mu rješeno u rh.ovca je strasveni kladioničar voli prepričavati doživljaje sa obilazaka podružnica po bosni.da on volontira teško jer čovik jednostavno sve što ima ugura u kladionicu.i što reći njih dvojica manipuliraju sa svima koji očekuju da će oni tobože nakon dvadeset godina postati spasitelji nekoga i nečega.bilo bi lijepo ali ravno svemiru.nisu ovo vrimena nakon 45 a ova dvojica su totalni luzeri.dragi moji pošteni branitelji manite se budalaština i okrenite se svom životu kako znate i umijete jer ova dvojice cili svoj život djeluju iz debele ladovine.dobro reče roys ko je jamija jamija a njih dvojica su tu negdi...

Ti osobno mrziš ovu dvojicu štoji stalno blatiš i spominješ,Valjda ima još tu ljudi koji podupiru ovu udrugu.Eto kažeš dasi dragovoljac veteran jesi li se ikad upita kako je momu suborcu imali on kruva. Nego sve ste uzeli sebi za prava ali vidi onaj ko triba viditi koji sudi pravedno.

veteranu i dragovoljce - vjeroatno lazni invalidu i dezartere, vjerovatno mozes popit kavu sa ovom dvojicom, mozda je i pijes ali ti nemas m..a da kazes otvoreno kao nji dvojica u lice. oni ucekuju da im se javis.

neka nashih branitelja
opet ce biti rata bog protiv zlih..jee

Zaboravljeni branitelji traže objavu Registra branitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari