Tužiteljstvo ZHŽ otvorilo istragu u predmetu Miroslava Galića i ostalih

ljubuski.info

Nad Miroslavom Galićem, već ranije pravomoćno osuđenim za teška i kaznena djela, počinjena, dok je isti bio zapovjednik PP Posušje, ponovno je otvorena istraga od strane Tužiteljstva ZHŽ.

Galić je 2007. godine nezakonito vraćen na posao i to kao namještenik, da bi 2010. godine nezakonito bio postavljen za šefa Sektora za gospodarski kriminalitet, 2013. godine postaje ponovno zapovjednik PU Posušje i kao kruna svega 2015. godine trenutačni ministar Zdravko Boras ga postavlja za načelnika Odjela kriminalističke policije MUP-a ZHŽ.

Zdravko Boras i Miroslav Galić su usko surađivali, još dok je Galić bio zapovjednik u Posušju, pa su Borasu njegova kaznena djela bila poznata, kao i suspenzija od strane ondašnjeg ministra Zorana Vukšića. 

Ovakva biografija pokazuje putanju organiziranog kriminala unutar MUP-a ZHŽ, za kojeg su nadređeni znali. I pored toga Galić je nezakonito vraćen u službu na poziciju namještenika, te potom nezakonito vraćen u policijsku službu, umjesto da je dobio otkaz, kako zakonski propisi nalažu.

Namještenikom postao pored pravomoćne presude

«Pravni» okvir za donošenje rješenja o postavljanju Miroslava Galića je osmislio Željko Jukić, sadašnji pomoćnik ministra u sektoru administracije. On je to «objasnio» novinarima Federalne TV, dok dokumentaciju o natječajnoj proceduri nije mogao pronaći. Kako će je pronaći kada ne postoji.

Uz Željka Jukića, zbog postavljanja Galića na poziciju namještenika, otvorena je istraga protiv Ante Mišetića, bivšeg šefa Kadrovske službe, a sadašnjeg predsjednika Skupštine ZHŽ, Gordana Bradvice, bivšeg ravnatelja policije, a sadašnjeg zamjenika ravnatelja ZZO ZHŽ, te Ivice Gašpara bivšeg ministra MUP-a.

Nezakonito postavljan za policijskog službenika

Miroslav Galić je suprotno zakonskim propisima od namještenika postao ponovno policijskim službenikom.

Zbog toga je Tužiteljstvo ZHŽ, po službenoj dužnosti, otvorilo istražne radnje, opet protiv Željka Jukića, pomoćnika ministra u Sektoru administracije, ministara Zdravka Borasa i Zdravka Borasa – Brade, Zorana Galića bivšeg ravnatelja policije, a sada ravnatelja DGS-a, Željka Naletilića tajnika MUP-a, Ingrid Miloš sadašnje šefice Kadrovske službe, kao i Milenka Madunovića sadašnjeg v.d. ravnatelja policije ZHŽ.

Suspenzije

Kada je 2002. godine protiv Miroslava Galića pokrenut istražni postupak, istog je promptno suspendirao ondašnji ministar Zoran Vukšić.Sada je 2016. godina i pitanje je tko će koga sada suspendirati.

Vlada ZHŽ

Na potezu je, silom prilika, premijer Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić. Ostaje za vidjeti hoće li se politika uozbiljiti i početi djelovati, jer šutnja se karakterizira, kao odobravanje dosadašnjeg nezakonitog rada.Zbog svega HDZ BiH trpi nesagledivu štetu.

Glas naroda

Koliko je korumpirana država govori podatak da novinari moraju nagnati pravosudne i policijske strukture da rade svoj posao, strašan zulum, i zato ne čudi podatak da godišnje kriminalci ubiju oko 70 novinara u svijetu!

pa ja radim u mupu i još nije ništa stiglo iz širokog
triba sve demantovat

Demantovat?! Klocu, šta ima u Sremskoj Kamenici?

Pitaj Marjanovića i Leku.Pitaj Marjanovića šta radi u Ljubuškom.Itd.Što nije u Širokom.Pitaj Željku Jukića što više nije glavni pravnik u MUP-u.Šta čekaš sa demantima. Demantiraj da ne postoji snimka razgovora kriminalaca,demantiraj mirovinu iz RH .Moglo bi se toga puno nabrojati.

Na redu je Ćosić da postupi po zakonu,odnosno automatizmom suspendira one protiv kojih se vodi istraga. U suprotnom će biti drastično loše za mišljenje javnosti sa nesagledivim posljedicama za političku vrhušku ...

Zalosno je kad djeca zlostavljaju djecu po skolama.pisi o tome malo

Pa i djeca vide kakva je policija,imaju od koga naučit

Nek on radi i dalje ali nek vrati place koje je primio a nije trebao od 2007..najpoštenije..

tužiteljstvo ZHŽ??? ahahahahahaahahah ahahahahahaha koji vic

Tko se zadnji smije,najslađe se smije.Posebno se neće smijati oni koji podržavaju kriminal.Puno toga se sprema,samo to još ne znate,slaba Vam obavještajna služba.Amateri ste.

ovako nešto usanja urednik ovog portala, pa ujutro našvrlja,

Za tvoju informaciju sve su provjerene i dokumentirane informacije.Portal je tri koplja ispred Vas. Iako mislite da ste pametni, sve se zna i objavi.Pa gdje su Vaši demanti? Demantirajte kriminal. Demantirajte da netko ne prima mirovinu iz RH.Demantirajte da ne postoji veza kriminala i policije.Poslušajte snimke.Postoji još toga što ćete vidjeti u idućim danima.Znate Vi za to,samo znaju i drugi i sve će se još više razotkriti sinovci moji.Ne slijedi Vam lagan san.

Sve je to umreženo u tolikoj mjeri da je smiješno i pomišljat da će se tu bilo šta procesuirati, to je samo zavaravanje naroda.Samo se zakon primjenjuje na malim kriminalcima, tome je svjedok i načelnik Barbarić

sve je ovo smiješno

Naravno da je smiješno,glavni kriminalist kriminalac.Kakav autoritet imože imati kod kriminalaca.Nikakav.

Kad sjaše ovi, doći će slični i tako dalje ukrug.

Naš narod ne valja. Zatucan, nepismen, krkast, tuzgav (nema nigdje u Europi ovakav loš odnos prema okolišu, samo u Aziji), odnos prema zajedničkoj imovini.

Narod bira slične sebi, tako da nije čudo da nas poslije kriminalaca iz HDZ-a, čeka još gora ekipa iz Lijanovića, HSP-a, Koromani, Ćaneti, zubari i slični.

tocno. po odnosu prema okolisu se vidi kakav narod tu obitava. nije davno bilo, vidila su se brda smeca po ciloj opcini. ovaj narod ne zna bolje. zatucan je prava rič.

Ako si ti zatucan a jesi nemoj mislit da je svak,govori u svoje ime a kome viriš iz [ * neprimjereno * ]a zna se

more bit i da je tako ali ovi će sjašit a skupa s njima i ti pero magare.

ova partija je vise zla donijela nego ona prije 90-tih i ako ih cosic ne smijeni , blize se izbori tada ce otici sigurno dosta ih vise 20 godina

Tko će doći nakon njih i kakvi su u oporbi?

tko god dođe nemere bit gori.

Ćane bolji? Ne bi reka. Jako nemoralan tip.

Promjene,promjene,pa makar i na gore.

možda u tvom selu. u mom selu se ne idje s konja na magarca.

Di vam je onaj Žulj iz Gruda što je vozio auto bez papira jeli istina da je postao šef prometa

on je u unutarnjoj kontroli di je i bio prije prelaska u grude, istrayivali ga za uzimanje para na cesti pa se vratio u mup da objasni svoju financijsku situaciju, ančić urgiro- pribacio ga svom pajdi toniju u unutarnju uz blagoslov z.....!

istina šef prometa u MUP-a odabrani kadar, nije mi jasno kako ga ne spomenuše u MREŽI nije mu bilo lako gledati tu emisiju a osobito kad se spomenuo "Palac"

komi briše komentare brzi senzure jedan

Ovaj Galić mislim Zoran,da mu gifiht daš pokvario bi.

Jeste li pročitali demant MUP-a.Piše se demant bez ijedne potvrde i dokumenta.Pranje savjesti.Ne spominje se istraga DORH-a za mirovinu od 6700 kuna.O tome ni riječi.Kao da se to događa nekom marsovcu. Kad demantiraju nejasno je kako komentiraju da Marjanović poslije mreže FTV više nije šef u Širokom,nego je odmah prebačen u Ljubuški.Što je sa Borom Lekom.Željko Jukić više u vrhu.Naravno, kad se dobije nogdaun i sudac vrši odbrojavanje ne može se ništa pametno smisliti.Demant traži dokaze, a njih nema.Dok ribarska mreža sve ima.Šta li će biti nakon četvrte mreže.Hoće li opet biti demanta.

čuo sam da je goran žulj u unutarnjoj kontroli, kod tonija, opravdava istragu prije 7 godina što je vozio neregistrirano vozilo 2 godine koje je jamio od snježane jukić iz gruda. Pa je jamio neke pare na cesti, pa ga pribacili u grude za tehničara. Sad u mupu proba nešto jamit za napravit kuću na zemlji koju je kupio od općine, sve uz blagoslov ancica i zokice bobica.

Kupovina lažnih dioloma sss i vss.šta stime?Na osnovu kažnih diploma ste napredovali na posku zaloslili se z sipi itd itd.za te što ti negiraju uvest jedan blagi test inteligencije tablicu množenja npr.Kriminal nego što

šta je vama kriv zdravko boras koji je u mup nepunu godinu za djela 2+ 3 pokvarenih policajaca koja su činili 25 godina.okanite se čovjeka. ipak je uveo reda u mup. mržnja, zavist, zloba. ljubomora će vas uništiti veliki hrvati i kršćani.

Vidite me ljudi kako sam lijep i sladak, jos da vidite kako hodam ja sam mister nakaza

Ovaj sto komentira Snjezanu Jukic vjerovatno zna cime se ona bavi i kosu joj zastitnici kako joj se firma zove kosu suvlasnici znamo i mi dolazi i ona na obradu

Po pismenosti "BIZONA" može se odmah zaključiti da je iz MUP-a, neki viši čin sigur!

Treba se nadati da se za dugo nece roditi u hrvatskom narodu ovakva osoba kao sto je ovaj galic. Ovo je jedno veliko zlo, nista u njemu nema ljudsko, ali i za njega vazi kako si radio tako ces zavrsiti, kraj ti dolazi i ako bude srece uskrs ces docekati u zatvoru, jeste ruzno to govoriti kao krscanin ali svojim djelima i postupcima nista drugo nisi ni zasluzio.

Koji Galić,ovdje se spominju najmanje dva kriminalca ovog prezimena ?

Srbi i muslimani kažu "demantovati",međutim hrvatski je "demantirati"...

Tužiteljstvo ZHŽ otvorilo istragu u predmetu Miroslava Galića i ostalih
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari