Zbog olujnog vjetra dio općine ostao bez struje

ljubuski.info

Jako nevrijeme koje je noćas pogodilo Hercegovinu uzrokovalo je brojna poteškoće. Snažni udari vjetra lomili su stabla, podizali crijepove sa kuća...

Olujno nevrijeme praćeno kišom pogodilo je Hercegovinu. Jak vjetar obarao je stabla, a pojedina naselja su ostala bez struje.

Prekid u napajanju dalekovodima zabilježeni su u djelu Čapljine, Rame, Stoca, Čitluka. Čapljinski vatrogasci dva puta su tijekom noći sklanjali oborena stabla.

U Čapljini je pukom srećom izbjegnuta tragedija, kada je na jednoj od glavnih ulica vjetar slomio ogromno stablo. Olujni vjetar i kiša probleme su uzrokovali i u Ljubuškom gdje je dio općine ostao bez napajanja električnom energijom.

Od 3,50 do 4,35 sati u Dračevu su intervenirali na sklanjanju stabla s magistralnog puta M 17, te od 6,00 do 6,30 sati u ulici Braće Radića su sklanjali stabla sa nogostupa.

Zbog vremenskih neprilika za područje Hercegovine upaljen je meteoalarm. Naime, za mostarsku i livanjsku regiju upaljen je žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme, dok je za područje Trebinja upaljen narančasti meteoalarm.

Tijekom 24 sata u Hercegovini se očekuje se 20 do 40 mm kiše, te udari vjetra jačine od 50 do 70 km/h.

Iz Automoto kluba su upozorili vozače na jake bočne udare vjetra na području Hercegovine.

"Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama", stoji u apelu vozačima.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari