"Zajedno za naš Ljubuški" - prof. Ante Paponja kandidat za načelnika općine Ljubuški

ljubuski.info

Danas u 11 sati, u Gradskoj vijećnici Ljubuški potpisan je Sporazum o programsko političkoj suradnji: "Zajedno za naš Ljubuški". Sporazumom su predstavnici ljubuških organizacija HDZ1990, HSP BiH i HKDU - HRAST, za zajedničkog kandidata za načelnika Općine Ljubuški, na predstojećim lokalnim izborima, podržali prof. Antu Paponju.

Potpisivanju su nazočili i sporazmu podršku dali i predsjednik HSP BiH Stanko Primorac, vd predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović te zastupnik u Skupštini ZHŽ Deni Ćorić (HKDU - HRAST), te veliki broj simpatizera i članova.

Sporazum su potpisali Ivica MIličević (HSP BiH), Rade Radišić (HDZ1990) i Nediljko Ereš (HKDU - Hrast).

Prije potpisivanja, skupu se obratio Ante Pavlović - Tonćo koji je, ispred OO HDZ1990 Ljubuški, dao punu potporu ovoj inicijativi, nazvavši ju prekretnicom i novim početkom za Općinu Ljubuški. Izrazio je nadu kako će prof. Ante Paponja, kao budući načelnik, vratiti Ljubuški tamo gdje pripada.

Ivica MIličević, ispred podružnice HSP BiH Ljubuški, je izrazio zadovoljstvo čašću što potpisuje jedan ovakav sporazum. Naveo je kako je Ljubuški doveden u stanje slično Divljem Zapadu, grad duhova u kojemu vlada bezakonje iz kojega je stanovništvo pobjeglo. Ljubuški, naveo je, ima sve potrebne resurse, od kojih nije iskorišteno ni 10%. Uvjeren je kako će građani ovaj put izabrati svog načelnika i ne dopustiti nastavak negativnog trenda.

Nedjeljko Ereš - Škico, ispred HKDU - HRAST je kazao kako je Ljubuški danas grad slučaj, grad podobnih i grad nevoljnih - grad zombija. Nastavak dosadašnje politike je put u nestajanje, budući da je odabrana politika kojom narod služi njima umjesto oni narodu. Kazavši "Kada nepravda postaje zakon, otpor je obaveza!" pozvao je sve političke opcije, udruge i inicijative da se pridruže i pomognu u radu za bolje sutra.

Prof. Ante Paponja: ;oramo svi dati svoj doprinos stvaranju boljih uvjeta za život

Prof. Ante Paponja se zahvalio skupu i političkim opcijama na podršci, kazavši kako u Ljubuškom trenutno vlada gospodarska i demografska depresija. Besprizorna politička elita ugrožava opće demokratske standarde i u narodu je zavladao strah te je nužno otvoriti prostor javnog govora.
Naglasio je kako je u Ljubuškom problem, prije svega, gospodarske prirode, kuda god krenemo vidimo samo ruševine, polja su zapuštena. Slično je i s kulturom.

Nužno je, kazao je, učiniti sve na planu gospodarskog oporavka, iskoristiti komparativne prednosti i uložiti sav trud i znanje, u suradnji s gospodarstvenicima. Imamo brojne resurse i sposobne ljude, a i pod Turcima i pod srpskim žandarima smo se uspijevali razvijati, što u posljednje vrijeme nije slučaj, kazao je prof. Paponja.

Naglasio je kako nam predstoji veliki posao, rovovska borba, u mijenjanju cjelokupnog stanja na bolje. Kao ljudi, građani, moramo svi dati svoj doprinos stvaranju boljih uvjeta za život.

Tekst potpisanog sporazuma

U želji zaustavljanja daljnjih negativnih trendova u općini Ljubuški, koja je zbog loše lokalne politike, dovedena u stanje sveopće zapuštenosti i na rubu je svih zbivanja u našoj Županiji,
imajući u vidu prvenstveno dobrobit naše općine, a ne pojedinačni stranački interes,
uvjereni u spremnost naših sugrađana da se pridruže ovoj zajedničkoj borbi za naš Ljubuški
i njihovo povjerenje našem kandidatu za poziciju načelnika općine Ljubuški,

predsjednici općinskih organizacija političkih stranaka HDZ 1990, HSP BiH, i Hrvatskog saveza HKDU-HRAST, sa područja općine Ljubuški, potpisuju

Sporazum
o programskoj i političkoj suradnji,
u potpori zajedničkom kandidatu za načelnika
općine Ljubuški na lokalnim izborima 2016. godine -
"Zajedno za naš Ljubuški"

Članak 1.

Ovim Sporazumom, ovlašteni predstavnici političkih stranaka, s područja općine Ljubuški (u daljnjem tekstu: potpisnici Sporazuma), zajednički preuzimaju odgovornost za provedbu programske i političke suradnje u narednom mandatnom razdoblju 2016.-2020.godina u općini Ljubuški, i daju punu potporu zajedničkom kandidatu za načelnika općine Ljubuški, na lokalnim izborima 2016. godine.

Članak 2.

Potpisnici Sporazuma obvezuju se zajednički preuzeti odgovornost za donošenje i provedbu Programa " ZAJEDNO ZA NAŠ LJUBUŠKI", za mandatno razdoblje 2016. -2020. godina, a koji će se voditi sljedećim programskim osnovama:

Politika:

 • uspostavljanje i jačanje demokratskih standarda u javnom političkom životu,i obnova konstruktivna dijaloga između svih društvenih skupina, a s ciljem iznalaženja najboljih rješenja za razvoj naše općine.
 • odlučno suprotstavljanje naraslim opasnim tendencijama "političkog sektašenja", i perfidnim nastojanjima da se u javnom životu, na nov način i u novim okolnostima, promiče institut "verbalnog delikta". Društvo prožeto strahom i klijentelizmom, zlouporaba i privatiziranje javnih dobara nisu vrijednosti u kojima želimo graditi budućnost naše djece.

Demografska politika:

Svjedoci smo puke retorike vladajućih o važnosti opstanka na ovim prostorima, ali je stvarnost da uz ovakve trendove demografskih pokazatelja i sve veće iseljavanje, ovdje nema ni budućnosti za nas. Želimo kao prioritet postaviti spriječavanje sve prisutnijeg trenda iseljavanja mladih obitelji s područja općine Ljubuški, koji su u nedostatku uvjeta za normalan život i rad, prisiljeni na odlazak iz svojih domova, a ključ za rješavanje tog problema je gospodarstvo koje je izravno ulganje u našu budućnost i opstanak.

Gospodarstvo:

 • revizija cjelokupnog poslovanja općine Ljubuški, s posebnim osvrtom na zaduženja i dugovanja općine, nakon čega ćemo dobiti uvid u stvarno stanje financija općine Ljubuški.
 • nova gospodarska strategija, koja ima ishodište u stručnom vrednovanju postojećih gospodarskih potencijala u poljoprivredi, industriji, trgovini, obrtu, turizmu, agroturizmu, energetici, intelektualnim uslugama i financijskom inženjeringu, te njihovo stavljanje u funkciju, težeći postizanju najviših standarda u gospodarskoj praksi;
 • cilj je: stvoriti tehnološki suvremeno, tržišno konkurentno i ekološki opravdano i održivo gospodarstvo;
 • aktiviranjem gospodarske zone na Zvirićima koja ima puno veći potencijal nego se koristi.
 • stručnom, organizacijskom i administrativno-pravnom potporom poljodjelstvu: kroz stvaranje stručne savjetodavne službe, certificiranje proizvoda i pružanje pomoći pri rješavanju problematike plasmana i izlaska na nova tržišta;
 • aktiviranjem postojećih gospodarskih kapaciteta, i privlačenjem novih gospodarskih investicija aktivnim pronalaženjem potencijalnih investitora u okruženju;
 • stručnom i svakom drugom potporom pri izradi gospodarskih programa, kao i u pristupu međunarodnim investicijskim ustanovama i fondovima.

Komunalna infrastruktura i poslovi:

 • nov pristup u rješavanju problematike održavanja komunalne infrastrukture, i pružanja svih oblika komunalnih usluga;
 • funkcionalno i transparentno upravljanje Javnim komunalnim poduzećima.

Urbanizam:

 • preispitivanje postojećih urbanističkih rješenja, s posebnim naglaskom na rješavanje gradskog središta u Ljubuškom;
 • rješavanje problema u prometnoj infrastrukturi.
 • obilježavanje i zaštita kulturne i spomeničke baštine

Socijalna politika:

 • izrada nove socijalne mape općine, i određivanje socijalnih prioriteta i intenzivnije aktiviranje socijalnih službi na terenu i u kontaktu s onima radi kojih postoje;
 • suradnja s Crkvom i humanitarnim organizacijama i udrugama.

Branitelji:

 • konstantna, a ne prigodna skrb za braniteljsku populaciju s područja naše općine, s naglaskom na pružanje stručne i administrativno-tehničke potpore za mogućnost njihova samozapošljavanja, i izrada programa i mjera koji će staviti u funkciju njihov poduzetnički potencijal.

Kultura:

 • potpora svim vidovima tradicijske, klasične i moderne kulture
 • gradnja kulturnog centra sa svim potrebitim sadržajima
 • uspostava suradnju s kulturnim institucijama u domovini i inozemstvu
 • nova programska orijentacija i uloga ljubuškog radija
 • nov pristup u definiranju broja i sadržaja javnih kulturnih manifestacija.

Sport:

 • afirmiranje svih oblika amaterskog i rekreativnog sporta
 • potpora javnim sportskim manifestacijama
 • potpora mladim sportskim talentima.

Obrazovanje:

 • nov pristup strategiji obrazovanja, i potreba usklađivanja obrazovnog sustava s objektivnim potrebama društva, osobito gospodarskim;
 • izgradnja i dogradnja školskih objekata na području općine Ljubuški.

Članak 3.

Potpisnici ovog Sporazuma, okupljeni oko navedenih programskih osnova, za predstojeće lokalne izbore, za poziciju načelnika općine Ljubuški, nastupaju zajednički i jedinstveno kandidiranjem Ante Paponje, profesora, iz Ljubuškog za poziciju načelnika općine Ljubuški.

Članak 4.

Ovaj Sporazum stupa na snagu danom potpisivanja od strane potpisnika Sporazuma, i ostaje otvoren za pristupanje svim političkim i društvenim skupinama koje dijele stavove potpisnika Sporazuma iznesene u programskim osnovama, i koje žele dati svoj doprinos u borbi za promjene u našoj općini.

Članak 5.

Potpisnici Sporazuma djelovat će u duhu uzajamnog povjerenja i suradnje, te uz poštivanje standarda demokratičnosti.

HDZ 1990, predsjednik OO Ante Pavlović
HSP BiH, predsjednik OO Ivica Miličević
Hrvatski savez HKDU-HRAST, predsjednik OO Nedjeljko Ereš
Ante Paponja, prof.

U Ljubuškom, 26.2.2016. godine

Glas naroda

nov pristup u rješavanju problematike održavanja komunalne infrastrukture, i pružanja svih oblika komunalnih usluga;
funkcionalno i transparentno upravljanje Javnim komunalnim poduzećima.
ako nista zbog ovog imate moj glas i glasove iz moje obitelji.puno srece prof paponja

Spomenuste branitelje dabi brže sapošljavali branitelje šta mogu starci više, nego pusti mlađe neka nešto rade a mi još koju i polako u crnicu ako nas imadne ko pokopat.

E moji sugrađani zapamtite ovi vam ništaneće napraviti,jer su imali priliku za to.Ovdje da se odgovori na sva pitanja,treba napisati više neggo što je napisano ,ali ukratko.Ako je općina opljačkana trba dugove vratiti,komunalno je isto u dugovima,branitelji su u problemu jer im je novac uzeli lazni branitelji,poljeprivrednici uzimaju poticaj na lažnu dokumentaciju,ovdje je jednostavno nemoguće ovo ispraviti sa ovim ljudima.Štaće napraviti taj Cvitanović,Gašpar,Primorac,a kakva je snaga Paponje.Koliko oni svi skupa imaju vjećnika u općini ili županijskoj skupštini.Toji ljudi nemaju snage znanja a da nekažem da su nesposobni.Nas mogu izvući naša mlada djeca,koja nisu radila sa ovim kriminalcima, a da su fakultete završili najbliže u Zagrebu.Da su to neki mladi ljudi koji su se organizirali u neku neovisnu listu možda bi se čovjek mogao nadati nečem.Sa ovima vjerujte mi ništa.Samo ćete za godinu dana pričati kako su svi isti.Kad pročitate što su napisali pa to je iluzija koja znači narod je ovce.Mogli su oni i prosle godine nešto raditi ali to nije interesantno jer ove godine su izbori.U ostalom oni nisu sposobni voditi svoje obitelji kamoli narod.

Eto vi nas gospodine mozeze izviuci sa svojom dicom a mislim da ste sve napisali
sta mozete uciniti na vasim plakatima bi pisalo. " Mi im nista nemozemo "

Novi načelnik treba pred sobom svaki dan imati spisak nezaposlenih Ljubušaka i tražiti rješenje za taj problem drugo svu imovinu iz nezakonite privatizacije vratiti u vlasništvo grada a počinitelje krivično goniti ukinuti sve fantomske Agencije Parkove lbu vratiti Komunalno na noge hotel Bigeste osposobiti da bude hotel a ne tržni centar kao što planiraju vlasnici koji hoće da ga iznajme DM-u od Duhanske napraviti starogradsko šetalište puno radnji i ureda

Daj Bože i tržni centar, bilo što, samo da se ono ruglo uredi.

nikad ti ništa u životu niti si radio ni naplatio

ma dobar si majke mi; kako opisa samo hdz i skj dica nas mogu izvuć jer su samo oni mogli platiti fakultete svojoj dici u zagrebu i dalje svaka čast.
može bit da nas nemože niko više izvuć ali nas sviju ti možeš povuć znaš ti već za što.

Po ovoj proci. i vrabcu na grani je jasno ovi zna se spremaju nekog mladog kome su u zagrebu sredili srednju i fakultetsku diplomu. Gura ju ga na vlast trazet ci sebi spas.

je li ovi ozenjen i koliko ima dice pitam radi demografske politike

ŠTA TE BRIGA JE LI OŽENJEN ILI NIJE, TO JE NJEGOVA OSOBNA STVAR, NE MORA SVATKO BITI OŽENJEN, A ZNALI SMO DA ĆE HDZ-ovci postavljati ovakva pitanja. Profesore, samo hrabro i naprijed imat ćeš potporu svekolikog puka koji nije u HDZ-u. Svaka čast nezavisnima i došlo je vrijeme. ČESTITKE OD SRCA I USTRAJTE, KO ŠIŠA IVU NUIĆA ŠTO JE OTIŠAO OD VAS

Šta ti pišeš ja oću bit načelnica a kako ću ako je oženjen

Ja bi gvardijana za načelnika

Slušaj prijatelju čitala sam u Americi nemožeš na vodeću dužnost ako nisi oženjen.Nami je vrlo bitno da je oženjen,ako nezna formirati obitelj a i voditi i odgajati djecu kako može grad,i kakvu on poruku šalje našoj mladeži.Neoženjen kandidat je apsolutno neprihvatljiv.

pa nevenko vam se dvaput ženio i ima dice ko u priči, neka dice fala bogu. ali za tri mandata
minus 20 miliona i stotine ako ne i tisuće raseljenih,

Ja vjerujem da vi zbog toga neide te u crkvu. Da slusate one neozenjene.

Ako je njegova osobna stvar neka se seli na mjesec gore niko nije oženjen.Njegova osobna stvar od nas traži glasove,i kad je njegova osobna stvar neka za njega glasa njegova žena

Op la la bili se vi moda gospodicna za njega udala da spasite izbore ali sammo uz jedan uvjet da vam skratimo j....

Interesantno pitanje zamislite do kud je došao HDZ-BiH odnosno njihovi članovi da postavljaju ovakva pitanja, a ja se nakon svih ovih godina ponadao da će neki ljudi progledati i postaviti pitanje tipa dali je čovjek stručan dali je radnik dali je domoljub dali je moralan čovjek kad ono čovjek se zamislite pita jeli čovjek oženjen e ovo je stvarno zadnji nivo da kažem bolesti koju treba pod hitno hospitalizirati ovo govorim da bih ti pomogao.

u programu mu demografska politika pa ako to nije uzročno posljedično onda šta je to ti je kao da o ratu i domoljublju program pišu dezerteri ali ništa osobno kod mene ne postoji dapače

Po tvoj logici razmisljanja o lijecenju i zdravstvu ne bu trebali pricatu zdravi???jer sta oni imaju o tomu pricati

Sad će plaćena adz setenja lajat i izmišljat nanj,prof.samo naprid napokon neko pametan da vodi grad.

Pa pogledaj ekipe oko Paponja. Nemoral i jad. Šta će ga Ćane podržavati? Proda bi majku za lovu.

Misli te da je bolja ekipa bila kad je vinariju i bacve prodala . zakoju vi ekipu igrate jele za ove sto ce uskoro izgubit.

Apis tj.Srpska cena ruka djeluje preko HDZa BiH.nek vam je bog napomoci sve je u njihovim rukama.hrvatski SDP=HDZ BIH

Znam ga iz škole, ultra desno orijentiran sa izrazitim nacional-domoljubnim uvjerenjima!!! Svaka čast imaš moj glas i mojih članova obitelji da počistiš onoga vitinskoga š-u-p-ka!!! ZDS

od dosadasnjih ne moze biti gori ali to je nedovoljno za ovakav rasturen ljubuski ipak podrska

Ne poznajem čovjeka ali ne moze vise ni ovako,nema smisla,ode sve dovraga..

Ja ga poznam iz škole djeci mi predavao nitko od njih nije ružnu riječ rekao problem je kad te podržavaju Miličević Primorac Škico ... ovom gradu promjene su neophodne i Paponja će morati složiti puno jaču i moralniju ekipu a možda bude i neovisni tko zna

Ima vrimena prijatelju upoznat ces ga ima jos do izbora covik potkovan sa znanjem i sto je jos naj bitnije moralom pravednoscu

Dosta je više Barbija i Borasa,razbit će vam se od glavu vaše ponašanje zadnjih godina,a što se tiče dali je oženjen ili nije,ako nije bar neće ženu odmah zaposliti u MUP ili općinu,dakle postoji sansa i za druge.

Potpora incijativi i budućem načelniku Paponji iz, od HDZ-a okupirane Čapljine. Nadam se da će se nešto ovakvo i u Čapljini dogoditi.

On nije loš, ali pogledaj ovih aligatora okolo , tu je problem, mada nama dode sv. Petar za načelnika ovi su ga toliko pokrali da nema pomoći nikako niti se može isporaviti za sljedecih 360 godina

nemoze se ppopraviti al treba bar pokusati popraviti....ako bog da kad dodje za nacelnika,prvo napravit kao sta kaze reviziju opcine ljubuski vidjeti sta su ovi pokrali.i koliko su nam ostavili duga,,,reviziju zaposljavanja na opcinski proracun..sve potjerati kuci sta je visak..onu bandu iz parkova potjerati kuci i vratiti nam komunalno .vratiti odvoz smeca .ukinuti naplatu parkinga u ljubuskom. da ljubuski ne bude ko neka kasaba.a kad se stvore preduvjeti onda i parking naplacivati kravicu jos urediti i uvesti reda u naplatu ulaska na kravicu da se zna koliko novca pristize i da taj novac zavrsi u proracunu opcine a ne u privatne dzepove...poraditi na zaposljavanju ljudi da nam mladi ne odlaze vise odavde.konacno dovesti neke firme na zvirice i bijacu.i najvaznije odgovorne za stanje u ljubuskom strpati iza resetaka i uzet im svu nelegalno stecenu imovinu,,,

i imovinu svu koja nema podrjetlo vratiti u proracun opcine ljubuski --

Ovakih likova i tipova je pun grad. Neobrazovan, nepismen, neupucen pored snimki sjednica i svega buba i lupa komentate po portalima...
Poslusaj bar nekad sjednicu opcinskog vijeca i pricaj cinjenice o kojima znas nesto a ne se brukat i pisat o necemu što ne znaš

daj bože,samo kako će izać na kraj sa vukovima oko njega

Vukovi haraju di ih ljudi nebiju samo ovi se ne biju sa sacmom vec sa glasom .

Dat ce Bog vama ali vi dsj te glas Paponji sve ostalo je njihova briga zauzmi plac u areni gledaj i uzivaj.

Potez vrijedan divljenja uz jednu konstataciju sad zasukati rukave i krenuti u veliki posao svi koji ovo podržaju zasukati rukave i pomoći svima nama i naravno gospodinu Paponji .

Bravo za kandidaturu!

Najlakše je kritizirati na stranicama portala treba se uhvatiti u koštac sa ovom [ * neprimjereno * ]m iz moje kuće je 6 glasova za promjene

Janje medju coporom vukova.

To "janje "kako ga ti želiš omalovažiti je dobivalo HDZ BIH još 90ih u Ljubuškom sa strankom HKDP samo ste ih pokrali na biračkim odborima. Ne predstavljaj ga o da kao osobu bez političkog iskustva jer ga itekako ima.

Je dobivao ali Jure Rupčić a on je tada bio nešto poput ćiše...

Ne mislim da je komentator iznad htio omalovažavati nego više istaknuti da je teško izaći na kraj sa sadašnjom vlasti koja previše nepošteno igra igru

Sad ili nikad !!!
I sama sotona je prihvatljivija od ovih što 23 godine razbijaju prsa kunući se u hrvatski narod.
Za Dom!!!!

Sotona nemoze biti prihvatljiba jer se ovi ljudi upravo sada borr protiv nje jer je njima pomagala do sada.

Dobar je profesor sto jest jest..

TOOO Pape uz tebe smo !!!!! samo jako ZDS !

"Zajedno za naš Ljubuški" - prof. Ante Paponja kandidat za načelnika općine Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari