Dr.sc. Mario Šiljeg imenovan zamjenikom ministra u Vladi RH

ljubuski.info

Vlada Republike Hrvatske je, na jučerašnjoj, zatvorenoj sjednici imenovala Ljubušaka dr.sc Maria Šiljega za novog zamjenika ministra Dobrovića, u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Mario Šiljeg diplomirao je 2000. na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije na kojem je 2008. i doktorirao. Docent je i znanstveni suradnik u području inženjerstva okoliša na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu. Tijekom poslijediplomskog obrazovanja, stručno se usavršavao na Kemijskom institutu u Ljubljani. Radio je i kao stariji istraživač na Energetskom institutu Hrvoje Požar, a od 2011. do 2012. bio je ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša. Od 2005. do 2011. bio je voditelj projekata kemijske tehnologije u Vodotehnici d.d. iz Zagreba.

"Ova dužnost je prije svega odgovornost i obaveza prema svim žiteljima Hrvatske i njihovu pravu na zdrav život i okoliš. Očuvati iznimna prirodna bogatstva i poboljšati stanje okoliša, a istovremeno pridonijeti održivom energetskom razvoju i gospodarskom rastu kroz nova zelena radna mjesta, također je i stručni izazov. Vjerujem kako ću uz kolegice i kolege iz ministarstva, s ministrom Slavenom Dobrovićem i sam pridonijeti ostvarenju tih ciljeva" - izjavio je novi zamjenik ministra okoliša i prirode Mario Šiljeg.

Mario Šiljeg specijalizirao se za vođenje projekata iz inženjerstva okoliša te je sudjelovao u izradi studija, istraživanja i izgradnje brojnih postrojenja iz sektora vodnog gospodarstva. Od 2012. do 2015. bio je član saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode iz reda javnih, znanstvenih i stručnih djelatnika.

Glas naroda

Bravo hvala bogu da nas obrazovani mogu predstavljat kao hercegovce a ne samo rojs

svaka čast Mario zaslužio si ovo svojim radom, voljom i upornošću i u današnje vrijeme
jedan si od rijetkih pozitivnih primjera za mlade ljude

Bravo SKOLSKI

Napokon opet Vlast u tvoju korist,Bravo ipak te nisu zaboravili samo naprid.

Dr.sc. Mario Šiljeg imenovan zamjenikom ministra u Vladi RH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari