Formiraju se zajednički timovi FUP-a i županijskih ministarstava

ljubuski.info

Sigurnosno stanje u ZHŽ-u, ali i cijeloj FBiH, suradnja županijskih MUP-ova s federalnim MUP-om te Federalnom upravom policije, kao i zajednička borba protiv terorizma, neke su od tema jučerašnjeg sastanka ministra unutarnjih poslova ZHŽ-a Zdravka Borasa i v. d. ravnatelja policije ZHŽ-a Milenka Madunovića s ministrom unutarnjih poslova FBiH Aljošom Čamparom i ravnateljem FUP-a Draganom Lukačem.

Ministar Boras kazao je kako se radilo o radnom sastanku na kojem je otvorena i tema formiranja zajedničkih timova, spajanje detešmana koji je pri FUP-u u Mostaru s Upravom policije ZHŽ-a.
"Ovaj postupak bi omogućio bolju suradnju kako bismo se suprotstavili svim oblicima kriminala na prostoru ZHŽ-a", naglasio je Boras.

Sigurnost u županijama

Na sastanku je otvoreno i pitanje potpisivanja sporazuma o međusobnom pružanju pomoći i kooperativnoj suradnji u kriznim situacijama koji županije s hrvatskom većinom, među kojima i ZHŽ, još uvijek nisu potpisale s FUP-om.
"Mislim kako ćemo vrlo brzo naći rješenje i za taj dio. Na ovom sastanku smo približili stavove o potpisivanju tog sporazuma", kazao je Boras.

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara naveo je kako nitko ne treba strahovati od sporazuma.
"Ne radi se ni o kakvom preuzimanju nadležnosti FUP-a od županijskih MUP-ova ili obrnuto. Držat ćemo se ustava, zakona i svega onoga što je propisano, odnosno gdje su propisane nadležnosti FUP-a i županijskih uprava", naglasio je Čampara.

Nakon što je v. d. ravnatelja policije Milenko Madunović iznio pokazatelje sigurnosne situacije u ZHŽ-u, Čampara se dotakao i stanja sigurnosti u svim županijama, odnosno cijeloj FBiH.
"Možemo reći da je sigurnosna situacija zadovoljavajuća. Mogli bismo se i pohvaliti da je za 13 posto smanjena stopa po svim oblicima kriminala na području FBiH", kazao je Čampara.

Dodao je kako se velik dio kaznenih djela odnosi na područje Sarajevske županije, gdje je poseban problem otuđenje vozila.

Budući da je u svim županijama izražen nedostatak policijskih službenika, Federalno ministarstvo je izišlo ususret smanjenjem cijena obuke policijskih službenika, kao i smanjenjem vremena koje trebaju provesti na policijskoj akademiji.

Pitanje terorizma

Tema koja je zajednička sudionicima jučerašnjeg sastanka, ali i svim ostalim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH je borba protiv terorizma.

Ravnatelj FUP-a Dragan Lukač je ovom prilikom iznio planove koje ova policijska agencija radi po ovom pitanju, kao i dio poduzetih aktivnosti.

Naglasio je kako poseban problem predstavljaju građani BiH koji se vraćaju s ratišta u Siriji. Iako nije htio govoriti o njihovu broju, Lukač je naglasio kako ih je u BiH mnogo, ali da djelatnici FUP-a prate njihovo kretanje.

Na kraju samog sastanka Čampara i Lukač su uputili potporu ministru Borasu kada je u pitanju negativna medijska kampanja koja se posljednjih mjeseci vodi protiv čelnih ljudi ovog ministarstva, kao i protiv ZH županije.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

Da nije žalosno bilo bi smiješno...

Evo Marije Medić.Večernji neovisni medij na sreću svih nas brine se o negativnoj medijskoj kampanji. Bravo Mare,što bi mi da nam ti ne pokazuješ i otvaraš oči.Da nije tebe i tvog pisanja ne bi znali pravu istinu. Predložićemo te za novinarku godine.Loš nam je dan ako ne pročitamo tvoj tekst.

Mare,Mareee,lipa Mareee

Pa kako bi Marija drukčije svoga supruga zaposlila i poštu....

ne [ * neprimjereno * ]e ga Lukač ni 2 posto

Šta o emisiji mreža kažu na radio Lj. i pišu li išta o tome na Lj.portalu i izađe li članak o tome u večernjaku?

Ovo je dobro i bogme dobro rade, vidimo jučer su do kasno zajednički donosili odluke u restoranu FRAGOLA.
Samo naprijed tako treba polako uz kašiku i viljušku, a ne ganjati i hapsiti, 'ko će trčati možeš iščašiti ne daj Bože nogu ili još gore slomiti, Bože sačuvaj.
Kriminala i kriminalaca je bilo uvijek i biti će, pogotovu sad kad se ne može sa sigurnošću utvrditi 'ko je 'ko.
Zato lagano, jbg. što misliš, misliš trčiš za kriminalcem i kad ga ščepaš ono umilicionere i jbg. džabe trčao i udri u trku opet, dokle tako????
Zato 'vako vas je lijepo vidjeti kako zajednički krkuazare bez tenzijonare 'ko mrči narodare,još da vam se pridruži SIPARE i eto ti orginal slike naše državare.
UZDRAVLJE DOBAR TEK!!

svi se zdenjaju kad su na drzavnim jaslama

Formiraju se zajednički timovi FUP-a i županijskih ministarstava
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari