HDZ, SBB i SDA nisu podržali ukidanje paušala u Parlamentu FBiH

ljubuski.info

Prijedlog Dennisa Gratza da se profesionalnim zastupnicima u Parlamentu FBiH ukinu paušali, jer za svoj rad već primaju visoke plaće, nije usvojen!.

Zastupnik Gratz predložio je usvajanje Zakon o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u tijelima vlasti FBiH. Ovim zakonom profesionalni parlamentarci primali bi plaću za svoj rad, koja iznosi oko 2.600 KM, dok bi im se ukinuo paušal, koji iznosi dodatnih oko 800 KM.

Prijedlog o ukidanju paušala naišao je na oštru kritiku zastupnika SBB-a. Šef kluba SBB-a Nasir Beganović i njegov stranački kolega zastupnik Munib Jusufović oštro su se usprotivili ukidanju paušala zastupnicima Parlamenta FBiH. Rekli su da SBB neće podržati ovaj prijedlog. Zakon o smanjenju paušala nisu podržale ni ostale koalicijske stranke SDA i HDZ BiH.

S druge strane, šef kluba DF-a Dženan Đonlagić rekao je da DF podržava prijedlog smanjena paušala u Parlamentu FBiH, jer su zemlji, zbog teškog ekonomskog stanja.

NAP

Glas naroda

Čudi me da hdz nije podrža,pa oni su demokrati,kršćani,poštenjaci koji se bore za dobrobit naroda bar nas u to pred svake izbore ubjeđuju,nemgu da vjerujem da su oni za beli lebac

Gledajte mrežu na ftv-mreža je stvarno stanje u kakvom se nalazimo

Zato udri po narodu, neka SIPA, umjesto da rješava kriminalce, kupi duhan po Hercegovini, sramite se!!!!!!!!

Usvajanje Zakona o izmjenama Zakona-nije prošlo!? Time bi zemlja Bezakonja postala zemlja Zakona!Što -Izet reče- ma-micu vam vašu lezilebovićku!

treba ljudima dati male im plače...

vako se štite rvacki nacionalni interesi

Niko posteniji i bolji od njih ,ljudi u najmanju ruku bogom dani a kad se treba odreci necega nema šanse..jezik vam se osusio od laži :-)

HDZ, SBB i SDA nisu podržali ukidanje paušala u Parlamentu FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari