Karamarko: Milijan Brkić novi ministar branitelja

ljubuski.info

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić kandidat je za ministra branitelja u hrvatskoj Vladi, najavio je to u večeras u Varaždinu predsjednik HDZ- a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko prije početka obilježavanje 26. obljetnice osnivanja HDZ-a Varaždinske županije.

"Mi smo danas dogovorili, odlučili, da ćemo gospodina Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a, predložiti za ministra branitelja i ja sa zadovoljstvom to priopćavam", rekao je Karamarko pri samom kraju odgovaranja na novinarska pitanja..

Na prethodno novinarsko pitanje kako (Herman) Vukušić i (Josip) Jurčević mogu biti savjetnici u Ministarstvu branitelja, koje u ovom trenutku nema ministra, Karamarko je odgovorio da će sada stići novi ministar i da će se vidjeti što će se dogoditi po pitanju savjetnika.

Na činjenicu da tri tjedna nije imenovan ministar branitelja, Karamarko je mišljenja da to nije problem te da je on isključivi "krivac" za to. Kaže da je obavljao puno razgovora i da je bilo puno kontakata i konzultacija te da je sada stvar "prelomljena".

Na novinarsko pitanje postoji li problem u komunikaciji s braniteljima odnosno braniteljskim udrugama, Karamarko kaže da nema problema, a da će do sastanka doći kada oni to zatraže.

Dodao je da premijer ima brojne obveze poput današnje u Londonu, ali kada se vrati da nema problema za dogovor oko sastanka, pogotovo sada kada je riješeno pitanje novog ministra.

Milijan Brkić rođen je 25. listopada 1970. u Klobuku kraj Ljubuškog u Bosni i Hercegovini, a kada mu je bilo osam godina njegova obitelji se doselia u zagrebačko naselje Dubec. U Zagrebu je kasnije i završio Policijsku akademiju.

U rat je otišao 1991. godine te postao član specijalne jedinice MUP-a Alfe, u kojoj je proveo deset godina - od 1991. do 2001. U toj legendarnoj postrojbi prošao je put od običnog vojnika do vrhovnog zapovjednika. Godine 2001. kao zapovjednik Alfi odbio je izvršiti nalog Račanove Vlade i sudjelovati u uhićenju Mirka Norca, svog suborca, optuženog u slučajevima 'Gospić' i 'Medački džep"'. Nakon toga je degradiran na niži položaj, pa se ubrzo odlučio umiroviti.

No, 2005. godine Tomislav Karamarko, s kojim je zbližio od sredine 90-ih godina prošlog stoljeća, doveo u Središnju obavještajnu agenciju. I u SOA-i je Brkić brzo napredovao te je uskoro postao prvi čovjek zagrebačkog centra te agencije.

Kada je Karamarko postao ministar unutarnjih poslova, Brkića je postavio za zamjenika tadašnjeg ravnatelja policije Vladimira Fabera. Glavni tajnik HDZ-a Brkić je postao u svibnju 2012., nakon što je Karamarko izabran za predsjednika stranke.

Ako bude izabran za ministra, Brkić dolazi na mjesto koje ostalo upražnjeno nakon što je Mijo Crnoja podnio ostavku poslije samo pet dana provedenih na dužnosti. Crnoja je poziciju napustio zbog afere s lažnim prebivalištem.

Jutarnji list

Glas naroda

Pravi izbor Milijane neka ti dragi Bog da zdravlja i snage da pomogneš hrvatskim braniteljima da imaju sva prava koja im RH po zakonu mora osigurati.Karamarko ovim imenovanjem vratio si osmjeh svim hrvatskim braniteljima: Milijane sretno...........

Zdravlje vrlo narušeno, ne znam zašto mu sve ovo treba ali dobro. Sam je izabrao.

Sretno.........

Konačno nešto pozitivno za Ljubuški Brkiću sretno.

I da je general Glasnović ne bi pogriješili

bi pogriješili bi zato što bi onda naša lopina u Sabor

dobro razmisljas znaci moramo se moliti bogu da se nista ne dogodi sukeru ljubbicu i glasnovicu

Bili mi živili da nji nema.

ovo je klasično riješavanje izravnog suparnika (dati protivniku vrući krumpir , a onda će mediji , partizani i ustaše, HDZ-ovci, SDP-ovci, soroševci , ini drugi pa i sami branitelji da se obruše na istog)

orkestrom dirigira izravno Karamarko

Živi bili pa vidjeli

Svi političari iz klobuka su uništili Hrvate i Hrvatsku naciju. Ne da nas vole nego nas nenormalno sirovo neinteligentno vole. Ta ljubav uništava. Loše je ako se misli da je jedino on u pravu, bez tolerancije za druge i drugačije.

Milijan je frajerčina i pravi je izbor,sretno.

Gospodin Brkic je prava osoba za ministra branitelja,svaka cast i sretno.

Sretno......

Svjesno urušavanje stranke od strane Stipinog potrčkala je u poodmaklom stadiju, a tome svjedoči i postavljanje ministra sa zdravstvenim problemima i upitnom -plagijat -školom kojeg će mediji kao i Crnoju oderati i ismijavati?

Brkicevi punac i punica su kažu Srbi.ako grijesim ispricavam se odmah.

Ako i jesu a neznam stvarno nikakve vezevto nema jer su samnom u postrojbi Hos bili srbi i to nekoliko njih Bili su dori borci . Pravi fajteri. Danas trazimo postene i pametne sto hoce i znaju i nek nisu komunjare jer oni sve uprskase svojim udbaskim metodama.

Milijane sretno.

načelnik policije drži govor povodom dana policije pa kaže "gdje je god nepravda, lopovluk, krimunal, ugrožavanje osnovnih ljudskih prava, remećenje javnog reda i mira...naći ćete nas"

sve ce sotonisti podesiti remetenje i navodjenja na nemir da bi lakshe optuzili svaku osobu..zasto bi se sa vama netko slagao jer sto neprijatelji unaprijed setiraju sve se znade jer se to cinilo mome obicnom narodu mnogo prije pa i sada..a sto se tiche medije ona je antihrvatskog karaktera i vrlo je providna tako da ce srozati samu sebe..obicni svijet ce proziviti sve..

Ništa od toga neće biti ministar.To je kao od Čovića treći entitet i kanal na hrvatskom.

Da je bio pravi bio bih odmah ministar ipak ovako je rezervna opcija htjeli mi to priznati ili ne..

Po meni jedan od dva moguca izbora....On i Glava i nitko drugi...Kako god Bog mu bio na pomoci i vjerujem u boljitak braniteljske populacije...

U vladi Hr mi jedino žao T.Oreškovića jadan čovjek ne zna među kakve vukove i .opove je došao i brzo će nazad za Amerika jer pošten čovjek nema šta tražiti u leglu kriminala,korupcije i bezakonja.Tiho što prije odeš bit će ti bolje a ljeta u vladi svakako dočekati nećeš jer ne možeš gledati tu .opinu od Karamarka koji bi za stolicu [ * neprimjereno * ] dao kao i Milanović isto to su ista g.vna i jedan i drugi.

Karamarko: Milijan Brkić novi ministar branitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari