Obećavala čuda u Međugorju za 9.000 eura

ljubuski.info

"Za 9 tisuća eura doživjet ćete čudo u Međugorju. Omogućit će vam to vidjelica Vicka Ivanković Mijatović, koja godinama ima svakodnevna ukazanja Gospe. Dovoljno je da uplatite taj iznos na račun organizacije 'Opus Mariae'".

Ovim tekstom Talijanka Antonietta Frau (69), koja se predstavlja kao duhovni savjetnik, na lakovjernim hodočasnicima je zaradila nevjerojatnih 2,2 milijuna eura.

Problem je nastao kada se čuda nisu dogodila, te kada su hodočasnici shvatili da su prevareni. Također, ustanovljeno je da Frau ne poznaje vidjelicu Vicku.

Navedena organizacije je godinama organizirala odlaske u Međugorje, a sumnju da nešto nije u redu izrazio je suprug jedne hodočasnice koja je od 2006. svake godine dolazila u Međugorje i pristala je donirati 9000 eura organizaciji 'Opus Mariae'.

Prema navodima medija iz Italije, pokrenuta je istraga, te su istražitelji ušli u trag čak 2,2 milijuna eura koji su navodno locirani na računima u dvije banke u BiH. Kako se navodi, spomenuta organizacija je registrirana kao udruga u Federalnom ministarstvu pravde u travnju 2005. godine.

Vjerski turizam donosi ogroman novac, što je u svom istraživanju egzaktnim podacima pokazao dr.sc. Vencel Čuljak, koji je prvi istražio financijske pokazatelje međugorskog turizma.

"Analizom broja hodočasnika i njihove strukture, zemalja iz kojih dolaze, platežne moći, te izravnih troškova vezanih za putovanje u destinaciju vjerskog turizma u Međugorje, došlo se do rezultata da turistička potrošnja od 1981. do 2013. iznosi 2,85 milijardi eura, da troškovi putovanja stranih i domaćih hodočasnika iz zemalja emitivnog tržišta u destinaciju vjerskog turizma iznose 8,5 milijardi eura, te da je Crkva u Međugorju u istom razdoblju ostvarila ukupni prihod u iznosu od 290 milijuna eura, što ukupno iznosi 11,6 milijardi eura", prezentirao je Čuljak.

S obzirom da je riječ o neuređenom ‘tržištu’ Čuljak napominje da gospodarski kaos koji vlada u Međugorju otvara širok prostor svim oblicima kriminala i korupcije.

Dnevni list

Glas naroda

....sta kazu fratri na ovo

Ne bi bilo čudno da ima upleten i netko od naših velikih kršćana političara na vlasti

otkud bi to bila cista zarada vidiocima ili crkvi sto nije tocno..
dali sto zelish nachi zamjerku ili si zaboravio da travel agency drugih zemalja uzimaju novac sebi..otkud bi to zavrsilo u dzepovima za koje ti navodish.. nemoj se baviti dezinformacijama jer i drugi misle glavom.. dakle vjerski turizam je dobro doshao u tu svrhu svim putnickim agencijama koji upuchuju narod ka tom cilju ..imaju zaradu i dobit cistu a ne vidioci ili bilo tko drugi iz crkve..by

travel agencije i avionske kompanije imaju cistu zaradu koja je upucena na tu vjersku destinaciju nitko drugi..oni koji kupuju karte daju njima cistu zaradu..by

prekoceanske karte vishe nego thousand2x or 3x=1000 ciste zarade koje ste prepustili neimati svoje travel agency i svoju representaciju..yee

cuj locirane..tako je to kad ljubomora i mrznja radi..
''vjernici dali i vjernici pozlatili.''
.ostalim neshto krivo..jao neke ljubomorne propagande

Mnogima se ukazala mogućnost da lažima i obmanama dođu do novca. Bože moj na što je došla vjera?

prolupana medija vam skreche paznju na ono sto njihovi politicari..kradu i zaduzuju..bash lijepo..
vjernici dali lemuzinu..sto to vama nesto zao siche..

Sta će biti s našim ljubuskim političarima koji obećaju čuda,a sve pokradoše ...

A jadni oni koju zloupotrebe ovo sto se dogadja u Medjugorju.Pa moj Boze pogledaj i smeti zlonamjerne.Kako se ne srame i mnogi zitelji Medjugorja koji malo viruju u GOSPU a puno u pare.A sta reci prije bijahu bjeda kao i masa drugi sela a danas digli "jednu po nebu,a drugu po zemlji"Zar se ne boje sile nebeske pa da im svo "bogastvo"ode u nepovrat jer izgubise viru u GOSPU videci samo pare i izrabljujuc radnu snagu iz susjedni sela.Pazite se OKO nebesko vas/nas/sviju gleda,nece MU niko promaci.

Dosta je to oko gledalo u kupinu i dracu i kamen..hajde sad ce pejsazh biti malo drugaciji i ljepshi.
Ja cujem da se i crvenica posvetila i da ozdravlja od reume..trebalo bi napraviti saune i masazne centre pa trljajte.Vjerovanje vas uchi da ste od praha a od crvenice bash je najljepshi onako shargastopirgasti.Samo Boze moj pameti kad ce i to netko proglasiti sve bi to vrijedilo!

Pisano je Ja sam Bog zivih.. a za zive sve oku vrijedi viditi i tijelu osjetiti.

thermal mud center..mud=crvenica..meni je jedna rekla da je ozdravila od te crvenice a posebno gje je gospa prvi put stala sa tog tla..e sto bi tu bilo parice

https://www.google.com.au/search?q=thermal+mud+centre&source=lnms&am...

sveto tlo=sve od praha..ozdravlja se cim se namazhe

Nasi ministri obecavaju cuda za vise miliona maraka pa nikome nista.

da ovdje ima takvog kamena i takve zemlje =gradjevinski material..sveto tlo

Obećavala čuda u Međugorju za 9.000 eura
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari