Sjednica Predsjedništva HDZ BiH prethodila proširenoj sjednici Predsjedništva HNS-a

ljubuski.info

Zajednička proširena sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) i Glavnog vijeća HNS-a sa nositeljima izvršne i zakondavne vlasti na razini BiH, entiteta, distrikta Brčko, predsjednicima Vlada i predsjednicima Skupština iz stranaka članica HNS-a održana je u petak u Mostaru.

Na sjednici  se govorilo o funkcioniranju vlasti na svim razinama i tijeku reformi u odnosu na ciljeve iz Deklaracije HNS-a.

Predsjedništvo i Glavno vijeće HNS-a na sjednici su pozdravili predaju zahtjeva BiH za članstvo u EU, te naglasili konstantno djelovanje na ubrzavanju puta BiH prema EU i NATO-u, kao jednog od temeljnih ciljeva Deklaracije HNS-a.

Na sjednici je doneseno niz zaključaka i još jednom je naglašena opredjeljenost za nastavak ukupnih reformi, ne samo EU, već i BiH. Na sjednici HNS-a data je potpora ministrici Milićević za Odluku o raspodjeli javnih prihoda po županijama te svim drugim ministrima i dužnosnicima HNS-a protiv kojih se vodi medijski rat.

Predsjedništvo i Glavno vijeće HNS-a zaključilo je kako svi ministri i dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora rade odgovorno i profesionalno svoj posao.

Predsjedništvo i Glavno vijeće HNS-a zaključili su kako treba inzistirati na reformi pravosuđa, intezivirati promjene Izbornog zakona BiH te ustrajati na reformi javnog RTV sustava.

"Zaštiti dignitet Domovinskog rata i branitelja te odbaciti tužiteljsku praksu pri pokušaju nametanja kolektivne odgovornosti u optužnicama temeljenim na konstrukciji 'zajedničkog zločinačkog pothvata', koji se pokušava nametnuti zapovjednicima HVO-a i hrvatskom narodu u BiH",  jedan je od donesenih zaključaka na danas održanoj sjednici.

Predsjedništvo i Glavno vijeće HNS-a također su zaključili kako u narednom razdoblju trebaju raditi na kadrovskom jačanju ureda Glavnog vijeća i odjela GV.

Na održanoj sjednici data je potpora inicijativi za raspravu u Hrvatskom saboru o ispunjavanju obveza RH prema Hrvatima izvan RH, posebno prema Hrvatima u BiH. 

Sjednici Hrvatskog narodnog sabora prethodila je 8. sjednica predsjedništva HDZ BiH, kojom je predsjedao dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH.

Sjednica Predsjedništva bila je uvod u zajedničku proširenu sjednicu Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) i Glavnog vijeća HNS-a sa nositeljima izvršne i zakondavne vlasti na razini BiH, entiteta, distrikta Brčko, predsjednicima Vlada i predsjednicima Skupština iz stranaka članica HNS-a.

Na sjednici Predsjedništvo HDZ-a BiH je pozdravilo predaju zahtjeva BiH za članstvo u EU, te je naglašena još i veća potreba za nastavkom reformi.

Predsjedništvo je također zauzelo jasan stav, te podržalo rad svih ministara i dužnosnika HDZ BiH koji su u zadnje vrijeme prozivani po medijima, kazavši kako svi dužnosnici rade odgovorno i profesionalno svoj posao.

Glas naroda

"Prd-ile zelene, opadale zrile", približavaju se izbori što li će sad opet nakon 23 godine vaše vladavine biti ugroženo??
Dok je zaglupljena i za sitne interese lakopotkupliva svita, morete što 'oćete,ali ostaje jal i gađenje prema vama kao i prema vašim pretečama zločinačkog SKJ od kojeg je većina vas ili vaših roditelja potekla.

Nema koga, da ih skine. Oporba je od zla oca i jos gore matere.

lipi moj najprije se predstavi reci ja sam iz hdz-a pa onda kaži mi smo loši ali oni su gori.
nije ni kulturno a ni ljudski vrijeđati nekoga koga ne poznaješ a pogotovu nečije roditelje koji jedan dio čak nisu ni živi, posebno se nemogu generalizirati ovakve optužbe što su ti tvoji roditelji za malena trebali usadit. Istini za volju i ja sam mali dio oporbe i mogu ustvrditi da nijedna oporbena stranka do sada kod hrvatskog naroda nije niti jedan trenutak bila na vlasti na svim razinama kao što je tvoj HDZ bio barem 20 godina, znači imao je kao što ima i sad kompletnu moć barem u našem narodu 20 godina ali umjesto pomoći narodu koji im je toliko vjerovao pomogli su samo sebi i svojim uhljebima a socijale i siromaštva je sve više pa ti zaključi TKO JE OVDJE ZLO A TKO I GORE.

žali bože što su ove p r d e i p r d o nje da bi došle na ovi sastanak potrošile narodnog
jedno 1000 litara goriva, popili 200 maraka pića, naplatiće nekoliko tisuća maraka dnevnica,
troše odijela kupljena od narodni para, troše auta takođe kupljena narodnim parama itd...
a usvojili su zaključke koji nikoga nebrigaju jer već sutra se neće o njima pričati, što je sudbina tisuća zaključaka i predizborni obećanja do sad, odnosno prodaja magle ali da ju bar pakuju u tegle već je drže u đžepovima refužno pa nestane ko prdac.

"oporba" -bravo za komentar-sve istina-takvo je razmišljanje poštenoga naroda

Ta ti je najbolja "prdile zrile opadale zelene".

"Hrvatski narodni sabor (HNS-a)" ne predstavlja cijeli HR narod u BiH.. Ovo je hdz i njihovi sataliti ....cca 30% od ukupnog HR stanovništa....

Ovo su uništivači svega Hrvatskoga na ovim prostorima.....

Sjednica Predsjedništva HDZ BiH prethodila proširenoj sjednici Predsjedništva HNS-a
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari