Nakon potresa srušila se kuća Miše Grgića u Proboju

ljubuski.info

Kišno nedjeljno poslijepodne svima nam je prodrmao potres čiji je epicentar bio nedaleko od Ljubuškog. Nekoliko trenutaka podrhtavanja bilo je razlog da o tome čitamo i slušamo danima. Dok je nekima potres uvukao strah u kosti, drugi su negodovali jer im je poremetio nedjeljni ručak ili poslijepodnevno drijemanje. Kiša koja je padala vani samo nas je još više vezala uz kauč, televizor ili kompjuter. Sigurno je većina nas bila zahvalna da je podrhtavanje tla prošlo jako brzo.

Nažalost, potres sa sobom nosi i svoje posljedice koje se ne ogledaju samo kroz priče i doživljaje. U ponedjeljak ujutro, oko 5h, urušila se kuća Miše Grgića u Proboju. Ne vjerujem da si itko od nas može predočiti koji je šok to morao biti, da nas probudi krov koji se urušio i zidovi kuće koji su pali kao kula od karata. Ti isti zidovi i krov su bili jedina Mišina imovina. Bez ikakvih naknada i pomoći ovaj starac je utjehu pronalazio u činjenici da se barem ima gdje zavući i sakriti od hladne zime. Gledajući ruševinu kuće, starca koji je izgubio i ono malo u životu što je imao tjera suze na oči. Zapitamo se, kakvo je ovo društvo gdje je starija osoba odbačena i zaboravljena od svijeta. Ti današnji starci su nekada bili mlade osobe koji su na svoj način doprinijeli našem Ljubuškom kakav je danas. Svaka osoba koja je jednom kročila nogom u naš grad ostavila je svoj pečat, netko veći, a netko manji.

Ovo su situacije da se svi ujedinimo i pomognemo. Naša Udruga stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći. Ukoliko imate neke informacije vezane uz Mišu, molimo Vas da nam se javite. Nećemo okrenuti leđa ovom čovjeku kojem je potrebna pomoć, a to isto molimo i gradske institucije i sve vas. Ujedinimo se svi zajedno i pomozimo!

Udruga mladih "Agape" | FB

Glas naroda

I bilo je za ocekivati da ce jedino udruga reagirati, nadam se da ce Ljubusaci pokazati humanost ponovno

Nisam siguran hoćete li podijeliti moje mišljenje a to je, da bi se za Mišu iz Proboja i Solu iz Radišića trebalo pronaći mjesta u nekom Staračkom domu. Evo ako im se i napravi kuća, ljudi stare, tko će se brinuti za njih u tim kućama kad obnemoće? Možda nisam u pravu. Za samice žene se brinu časne na Bučinama, ima li tko da se brine za starije samce?

uzmi ih ti sebi kad ih tako žališ a soli je selo napravilo kuću i svaka im čast za to .a mislim da ovom drugom tj miši selo neće pomoć jer to treba zasluzit kroz godine života.

Nije istina, da se na Bučinama časne sestre brinu samo za žene, kad to rade sa svima kojima je potrebna takva pomoć, ovim putem se zahvaljujem svim djelatnicima na čelu sa gos. Matićem .Ovo pišem zato jer sam imao priliku se sam uvjeriti .Naime prošle godine sam imao priliku da u Hospicij smjestim strica koji je samac mi ostala rodbina ne živimo u Ljubuškom.

Da niste malo pomješali Hospicij i Starački dom na Bučinama? To su dvije posebne ustanove.

Treba i njega pitati zeli li. Kako god pomoci mu treba. Jer ovo ruzno izgleda

udružimo snage i hajdemo pomoći dogovorite sastanak i odradimo to humanitarno pokaži ljubuški koliko si velik a mldima iz udruge agape svaka čast

Hdz je kriv što je se treslo.

Ne hdz će to napraviti kao i sve dosada oni su veliki humanisti velki kršćani i velki rvati geslo im di sam ja u tome.

Hdz i vladajuće strukture su definitivno krive za potres, a doći će i federalna TV snimiti prilog o tome, ja sam ih zvao i imam čvrste dokaze za to!

Taj Mišo Grgić je najveći [ * neprimjereno * ] i neradnik u proboju.sta bi trebalo sve radnosposobne neradnike i alkoholičare.npr.zaposlit ih u općinu i podjelit stanove.83

ti su već zaposleni u općini

Nakon potresa srušila se kuća Miše Grgića u Proboju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari