Najveća korupcija u političkim strankama, pravosuđu i policiji

ljubuski.info

Građani Bosne i Hercegovine su kao tri najveća problema u zemlji ukazali na nezaposlenost, kriminal i korupciju te siromaštvo, pokazalo je istraživanje Transparency Internationala (TI) BiH o percepciji korupcije u BiH.

Kako je istaknula Ivana Korajlić, glasnogovornica TIBiH, na ta tri problema bh. stanovnici upozoravaju već petnaestak godina.

Istraživanje TIBiH je pokazalo i da je gotovo četvrtina građana bila u situaciji da im se za određene usluge traži izravno ili neizravno mito, a 51,1 posto njih bi to prijavili, dok 27 posto ništa ne bi učinilo, a osam posto bi platilo mito.

Korajlić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci navela da su građani u istraživanju naveli da su profesije - političari i doktori, u najvećem obimu prepoznati kao najpodložnije primanju mita te policija.
"Političke stranke se izdavaju kao najčešće institucije u kojima je rasprostranjena korupcija, a zatim policija i pravosuđe, dok ispitanici smatraju da najznačajniju ulogu u suzbijanju korupcije treba da imaju sudstvo, izvršna vlast, a na trećem mjestu je policija - rekla je ona.

Poražavajući podatak je da oko 30 posto građana smatra da je borba protiv korupcije unaprijed izgubljena.

Kao prepreke za borbu protiv korupcije stanovnici BiH su naveli vlastiti strah, pasivnost i nedovoljno znanje građana.
"Optimizma i ima i nema o pitanju mogućnosti da se smanji korupcija" - navela je Korajlić precizirajući da je 20,6 posto ispitanika navelo da postoje šanse za smanjenje korupcije, a 22,9 posto da je mala mogućnost da se ona smanji.

TIBiH je krajem prošle godine proveo to istraživanje o stavovima građana BiH o prisutnosti korupcije u različitim segmentima društva.

Anketiranje je provedeno na uzorku od oko 1.500 građana BiH.

Dnevni list

Glas naroda

Političke stranke policija i pravosuđe centri korupcije a mi preko tih organa tražimo pravdu

U drzavi koja se nalazi u raljama kriminalaca na vlasti ocekivati da se to suzbija pa trebali bi sami sebe zatvorit u zatvor, postavlja se jednostavno pitanje kakav smo mi narod?

Jednostavan-nikakvi, moralno i intelektualno dno!

Narod isto misli, da je korupcija normalna stvar. Politika je uvijek populisticka i odraz je razmisljanja vecine naroda.

eto ti znaš šta netko misli kako ti kažeš narod neznaš ti šta ti u kući misle i rade

baš me čudi

pogresno tumaceno..zasto..zato sto ste nasljednjici propalog systema u kojem ste zivjeli i nastavak tog suzivota srazmejrno je siromastvu i prezaduzenosti..kao u prici sinovi i prosjaci..e Nusho moja ja cu tebi dati ovu hiljedarku koja nikad nije bila tvoja a to to trebash meni vratiti i bit ce sve moje..e nemoze to tako javlja se kum zavodnik darovatelj novca na odredjeno vrijeme..e ti cesh to meni vratiti stostruko..hocesh hochesh moj Matane i moj mujaga i moj jovane..sve ce dochi na naplatu.Vuk dlaku mjenja a cud nikada.

Da bi crna ovca pojela vuka..inflacija moze uciniti cudo i vrijednost ce biti povracena u svemu na duzi rok.I prosla baba sa kolacima..zasto jer se vlast bori kako da izadje iz gliba pa i pod cijenu vlastitih gradjana koje drze cas ovako cas onako u potlacenom i promjenjivom polozaju.
E Nusho moja jesi mi dobra prolazish mi ko deva kroz iglu.

na duzi rok milijardice su raspali loncich..inflacija ce porucati svoje

Prođi ljubuškom općinom, pa upitaj ljude o "sređivanjima" i davanju mita - narod je još gori od političara.

Svi koji su na vlasti dolaze iz naseg naroda a ne sa drugih planeta .
Znaci da je manjina ili vecina naseg naroda koruptivna tako naucena od prije.
Navike i svijest naroda treba mijenjati pa tek onda ocekivati bolju vlast koja dođe iz tog naroda .
Ako narod zeli promjene najprije se on mora promijeniti ili se organizirati pa između sebe odabrati najbolje i najpoštenije za vlast.

history is teacher of life=povjest je uciteljica zivota
tisuchu godina podchinjenosti..narod bira liniju manjeg otpora a nitko nezeli biti nikom rob.

Najveća korupcija u političkim strankama, pravosuđu i policiji
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari