Poreznici zapečatili 57 objekata, zatečeno 97 neprijavljenih radnika

ljubuski.info

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine u subotu je na prostoru Federacije izvršila ukupno 228 inspekcijskih nadzora kada su, zbog utvrđenih nepravilnosti, inspektori privremeno zapečatili 57 objekata u kojima je zatečeno 96 neprijavljenih radnika.

Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju obrtničku i proizvodnu djelatnost i djelatnost igara na sreću, te ugostiteljske, trgovačke i druge uslužne djelatnosti.

U tijeku inspekcijskog nadzora utvrđeno je i da 28 objekata obavlja djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa u ovim aktivnostima izdat je 141 prekršajni nalog s izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 352.900 KM.

Porezna uprava FBiH pozivala je porezne obveznike da izvršavaju obveze, a građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.

Prijave se mogu dostaviti putem e-maila sivaekonomija [at] fpu.gov.ba i primjedbe [at] fpu.gov.ba, putem SMS poruke na broj mobitela 061-724-610 i putem besplatnog poziva 080-020-333, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

FENA

Komentari

Najveća tragedija ove "države", tj. protektorata, kada imaš u potpunosti na crno biznis, ne dolaze ti inspekcije nikako.

Dolaze onima, koji su bar nešto prijavili.

Gdje je budućnost crna tu je ekonomija siva

U Međugorju ima novaca nekad sada i u budućnosti a sve se radi mimo zakona

aaa

čuj prijaviti ko da oni neznaju,nek samo obadu svadbene salone pa ce da vide koliko je osoblja prijavljeno.ali doći kad se večera djeli

kada će doć u rakitno

kaj će u rakitnu kad je korizma

Poreznici zapečatili 57 objekata, zatečeno 97 neprijavljenih radnika

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto