Veterinar Ivan Herceg bio na "posebnom zadatku"

ljubuski.info

Mandat Ivana Hercega, na funkciji v.d. direktora Ustanove iz djelokruga socijalne zaštite (Dom na Bučinama), je završen.

Herceg je pismeno zatražio razrješenje od strane Federalne vlade, zbog isteka "uspješnog" mandata i izvršenja posebnog zadatka, datog od strane političke stranke kojoj pripada. Kakav zadatak je Herceg izvršio nije poznato, osim što je učinio niz nezakonitih radnji, među kojima je zapošljavanje Tihomira Zovaka bez natječaja i bez znanja Upravnog odbora, što mu zakoni i drugi propisi ne dopuštaju.

Prema informaciji Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je naložilo Upravnom odboru poništenje navedenog zapošljavanja i sprječavanje isplate novca po navodnim plaćama za Tihomira Zovaka, dok se ne utvrdi pravni temelj za eventualnu isplatu, o čemu će se očitovati pravni tim.

Ivan Herceg je u Registru na Općinskom sudu u Širokom Brijegu, upisan samo na rok od tri mjeseca s ovlastima upravljanja do 05.02. 2016. godine, nakon čega nema ovlasti rukovođenja Ustanovom.

Ovakvim upisom Općinski sud je izravno priznao pogrješku kod upisa Tihomira Zovaka od 29.02.2012. godine u sudski registar, samo dan prije isteka njegova mandata i to s neograničenim ovlastima.

Veterinar Ivan Herceg se sada želi vratiti na prijašnje radno mjesto rukovodećeg državnog službenika u općini Ljubuški. To nije moguće, jer bi bilo nezakonito. Potrebno je provesti javni natječaj putem Agencije za državnu službu.

U postupak njegova odlaska i namještanja nezakonitog povratka za rukovodećeg državnog službenika je upetljano nekoliko djelatnika općine i uskoro bi mogla uslijediti istraga. 

 

Glas naroda

Vrnut pare s kamatama i veterinar i kupusar

di oni nađu ovake slučaje

Okanite se čovika jedino je njegova stručna sprema (VETERINAR) opravdana u općini.
Pobro pop*zditi ćeš dok ih sve prigledaš, ne bi ti u kožu za velike pare,drž se!!!

triba veterinar u općini triba i imaće posla

otidjite u poreznu ljubuski, pa necete pisat gluposti

što bi išli u poreznu

od nekad normalna covjeka .i postena covjeka .da bi kad dobije vlast postao samo moralno dno i covjek koji se ponasa da je nejgov cijeli svjet....moj ivane kad te potrose bace te ko staru krpu a ti to slabo shvacas ...a vec ti je kasno jer si pao u ocima velikog broja ljubusaka

Kad ce pelcovanje djelatnika opcine na l.o.p.o.v.l.u.k.....

Nema korist njemu toga Tihomira zapošljavat , on svakako sve na bingu ostavi, s davlom dostlo s davlom i otislo ...

Jel to cvate ljubav HDZ-HSP..... vidi tiho moze pero majic, vizentaler i bradvica pa cu i ja prici gdje je lova...

imali tihomira da je asuli?

Neradnik do neradnika. U šta se Hercegovina prometnula -- u leglo nerada i uhljeba.

tvoj je bulin nema dalje stvarno djedovi nam se u grobu okreću

Treba riješiti i zapošljavanje u elekto privredi HZHB tamo su pojedini upali bez natiječaja i preko veze. Daj Tiho malo i to istraži.

Veterinar Ivan Herceg bio na "posebnom zadatku"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari