HDZ BiH i dalje protiv ukidanja 'bijelog kruha'

ljubuski.info

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržali su izmjene Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, koje predviđaju ukidanje tzv. naknade "bijeli kruh" za izabrane i imenovane dužnosnike u državnim insitucijama BiH.

Izmjene ovog zakona u parlamentarnu proceduru uputili su zastupnici Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH, a nadležno povjerenstvo istu je podržalo. Ovaj zakon usvojio je Zastupnički dom i tek je sada razmatran u Domu naroda.

Tko je kako glasovao

Za ukidanje "bijelog hljeba" glasovali su izaslanici iz SDA i DF-a, SNSD-a, SDS-a i DNS-a, protiv su bili izaslanici iz HDZ-a, a suzdržn je bio HDZ1990.

Za ukidanje: Sead Kadić, Halid Genjac, Safet Softić (SDA); Nebojša Radmanović i Sredoje Nović (SNSD), Darko babalj i Ognjen Tadić (SDS), Draagutin Rodić (DNS) i Sifet Podžić (DF).

Protiv ukidanja: Zdenka Džambas, Bariša Čolak, Ljilja Zovko (HDZ) i Mario Karamatić (HSS).

Suzdržan: Martin Raguž (HDZ 1990).

Radi se o dosadašnjoj zakonskoj povlastici koja je izabranim dužnosnicima i nositeljima izvršnih dužnosti da i nakon prestanka obavljanja dužnosti, a do zasnivanja novog radnog odnosa ili ispunjenja uvjeta za mirovinu, imaju pravo na naknadu u iznosu plaće koju su dobivali i to do godine dana. Stupanjem na snagu novog zakona ovo pravo se gubi. Godišnje se na ovu stavku iz proračuna izdvajalo oko 3,3 milijuna eura.

Glas naroda

Bravoooo-eto vidite kako se štiti nacionalni interes dok nas sarajevo napada, valjda će nekad ovi narod progledat i skontat od koga smo ugroženi mada je kasno sve su jamili.

6 i po miliona maraka šta je to za ovakvu državu

idealna povišica za umirovnike

HDZ BiH i dalje protiv ukidanja 'bijelog kruha'
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari