Barbarić na udaru 'centara moći'!?

ljubuski.info

Tijekom jučerašnje svečane sjednice OV Ljubuški, kojom je završeno obilježavanje Dana općine Ljubuški, pred brojnim uzvanicima, zapažen nastup je imao načelnik Nevenko Barbarić.

Prema zapisu novinara Večernjaka, Ivana Kaleba, Barbarić je pobrojao uspjehe, među kojima je posebno istaknuo socijalnu osjetljivost i druge projekte, a sve za bolji i ljepši Ljubuški.

Nakon nedavne izjave za FTV, u kojoj je govorio o svojim spoznajama o kriminalu u MUP-u, Barbarić se porukom obratio i neimenovanim "centrima moći i interesnim lobijima" sljedećim riječima:
"Općinski proračun je u cijelosti poštovao planirane obveze, apsolutno prema svim korisnicima. Želim vjerovati da smo bili maksimalno socijalno osjetljivi. Predstavljen je i dio planiranih projekata u 2016., letvicu smo opet postavili jako visoko, ambiciozno, vjerujte i vrlo realno. Ovo je poruka i našim građanima, najavljeni projekti jesu - bolje sutra, bolji, ljepši Ljubuški. Ovo je poruka i tzv. dežurnim kritičarima, odnosno različitim centrima moći i interesnim lobijima".

Neupućeni bi se čitatelj zapitao koga to Barbarić smatra centrima moći, Barbarić koji je dvanaestu godinu alfa i omega u Ljubuškom, a i šire, kao predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH.

Jesu li ti centri moći u MUP-u, kojega je i sam nedavno prozvao za kriminal i kojeg vode njegovi bliski suradnici, neki i s kriminalnim dosijeima i koje Barbarić svom svojom političkom snagom brani?
Jesu li interesne skupine u Tužiteljstvu, koje godinama po ladicama premeće brojne krivične prijave ne usuđujući se pokrenuti ni istragu, da ne govorimo o progonu kriminala.
Jesu li dežurni kritičari u kontroliranim medijima koji selektivno prenose hvalospjeve bez da postave ijedno suvislo pitanje?
Jesu li centri moći u Javnim poduzećima, gdje redom sjede vršitelji dužnosti, listom postavljeni Barbarićevom političkom voljom?
Jesu li interesne skupine po institucijama, gdje ureduju poslušnici, premreživši sve, od dječjeg vrtića do staračkog doma?
Jesu li dežurni kritičari u mladeži njegove stranke, koji su, potpunom kontrolom javnog novca i silnih naplata i poskupljenja, zatečeni priljevom, odlučili preuzeti stvar u svoje ruke?
Jesu li centri moći među tisućama građana - potpisnika peticije za smanjene cijena vode, koje su besramno ponizili Barbarićevi klimoglavci?
Jesu li interesne skupine svi oni koji su se javljali na natječaje iako su unaprijed, kao i svi mi, znali za koga su pozicije namijenjene?

Je li stvarno na djelu još jedna urota neznanih moćnika protiv našeg načelnika ili je čovjeku, nakon 11 godina svemoći, teško spoznati kako njegova slika Ljubuškog ne odgovara istini? Može li Barbarić shvatiti život običnog građanina Ljubuškog, kada znamo da vrijedi stara "Sit gladom ne vjeruje"?
Barbarić očito nije u stanju uvidjeti bolesti društva kojeg je sam stvarao, utemeljeno na kriminalu, nepotizmu, poltronstvu. podobnosti sa zajamčenom zaštitom od odgovornosti moćnika. Bahatost dugogodišnje vladavine rezultira nemogućnosti spoznaje, a katastrofalno stanje izostankom novih Potemkinovih sela, pa se pribjegava okušanom receptu vanjskog neprijatelja i domaćih izdajnika

Iz ovakve sadašnjosti, i nakon tri Barbarićeva mandata, teško je očekivati "bolji, ljepši Ljubuški", floskule koje su očito ubačene za unutarpolitičku svrhu, kao okosnica nadolazeće izborne kampanje.

Na vama je vjerovati, ukoliko za to još imate slobodne procesorske snage. Ako u tome ne uspijete, pogledajte se u ogledalo - Vi ste taj famozni centar moći!

Glas naroda

Ljubuški je doživio propast sa ovom ekipom kradezea. Samo se gleda svoj osobni interes i interes poslušnika. Sve je propalo ili je pred krahom, narod se iscrpljuje zbog poskupljenja vode, uvođenja plaćanja parkinga, poskupljenje odvoza otpada, poskupljenja vrtića, narod se obmanjuje, politika se vodi u Mediteranu račun plaćaju stanovnici Ljubuškog. Umjesto da se gleda kako bi narodu bilo bolje i jeftinije živjeti samo se gleda kako izvući što više novca od naroda. Ni čudo nije što mlade obitelji traže sredinu i bolje uvjete života za sebe i svoju djecu u drugim zemljama. Ovdje će ostati kao i prije skojevci i skojevčad, beskičmenjaci, sveznalice sa kupljenom diplomom, klimoglavci partije koja nas vodi. Interesantno je da su u Hercegovini još komunisti na vlasti, od Čovića na dalje. Slatkorječivi su, narodu serviraju slatku priču o ugroženosti koja se masovno konzumira. Sve dok se ne shvati da nas ugrožavaju naši političari. Vanjski neprijatelj je komunistička floskula kako bi se narodu moglo reći, da za sve loše nisu krivi lopine političari nego neprijatelji sa strane. Kradese partija se usavršila u korupciji, na tome im može zavidjeti cosa nostra. Moral im daju fratri svojim blagoslovom i prisustvom.

i šta je ili tko rješenje? žifko budimir? lijan? jurišić?..... što više vi ževkate ovi sve jači, nitko ništa ne poduzima uživo samo vako bla bla bla, ovaj i da se idući put kandidira za načelnika pobjedit će vam, jer ljubušaci su najviše pi...čk...i..ce biskičmenjaci za 100 lira u 100 vira , koga više briga vaše pljuvanje ovi sve jači

Pa i narod - većina ne daje žmigavce u prometu, parkira bezveze i svukuda, većina hleda samo u se na se i poda se, sređuje sve kad može, korupcija je većini naroda u krvi.

A narod (tj. većina) bira vlast i daje mandat vlasti.

Što netko očekuje?

Ćane je alternativa. Hahahahahaha. Ćane i Jurišić, kada bi se dokopali proračuna, ovi bi bili male mace.

Nakon ove garniture koja sad upravlja Ljubuškim zajedno sa načelnikom Barbarićem,uništavačima Ljubuškog alternativa je od Sove i Sandokana do pokojnog Ikana Brale sa Mostarskih Vrata.
Toliko o alternativi uvlač-igu-zane i ispr-dče partijski.

ćane je igrač iste momčadi kao i nevenko
svi oni moraju u lučića odraditi ugovor do kraja

vidi se koliko ste popularan portal da nije ovog gosta nebi vas niko ni pogledao samo laz i insinuacije sramota

Čolo je si li to i ti postao Ispr-dak???

OBEĆANJE,OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE.

Konferencija za tisak načelnika Općine Ljubuški
Četvrtak, 27 Prosinac 2007
nacelnik_opcine_nevenko_barbaric.jpgU četvrtak 27.12.2007. godine u Gradskoj vijećnici načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić, održao je konferenciju za tisak, kojom je želio upoznati javnost o svim projektima koji su inicirani ili realizirani na području općine Ljubuški u prošloj 2007. godini, kao i svemu onome što se planira uraditi u narednoj 2008. godini.

Kratko o planovima za 2008. godinu:

a) dovršetak sustava za vodosnabdijevanje (postojeća investicija)Realizirano - Kurko!!

b) izgradnja sustava vodosnabdjevanja Studenci Realizirano - Kurko!!

c) izgradnja gradskog groblja i mrtvačnice Realizirano - pola pola ??

d) uređenje gradskih ulica Realizirano - Kurko!!

e) početak izgradnje zapadne obilazniceRealizirano - Kurko!!

f) nastavak rekonstrukcije cestovne infrastrukture Realizirano - Kurko!!

g) početak radova na kulturnom centru Realizirano - Kurko!!

h) rekonstrukcija školskih objekata i izgradnja športskih terena - Realizirano Kurko!!

i) uređenje poljske infrastrukture i slično Realizirano - Kurko

j) uređenje, tj. dovršetak Dječjeg vrtića Realizirano - Kurko!!

Načelnik općine Ljubuški
Nevenko Barbarić

Znači treba mu dati nadimak - Kurko

mi smo kurke nije on

Nevenko odlazi dosta je više tvojih gluposti.

problem je u ljudima što ih nevenko stoji a takvi mu naj više probleme prave zna on tko su ti ljudi

sa čim ih on "stoji" maz lu me jedan

on prvo treba svoj potporanj sagraditi , lako je bilo dok ga je Ivić vodo gdje treba i što treba

sakrij se na umcu kod velje mandića !!!

Barbarić na udaru 'centara moći'!?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari