Demanti MUP-a ZHŽ

ljubuski.info

U četvrtak 4. veljače Dnevni list je objavio tekst pod naslovom "Mene,hrvatskog branitelja nisu primili, ali jesu kandidate s one strane zakona".
Navedeni tekst obiluje neistinama i neutemeljenim optužbama koje je iznio jedan od kandidata.

Kao prvo, nije istina da kandidati od početka nemaju uvid u rezultate testiranja.
Naprotiv, svaki kandidat je mogao, nakon svakog kruga testiranja, zatražiti uvid u rezultate koje je postigao, a onim kandidatima koji su to zatražili to je i omogućeno.
Ovo pitanje je regulirano čl. 52. Zakona o policijskim službenicima koji glasi:

Članak 52.
Obavijest
1) Policijsko tijelo na svojoj oglasnoj ploči objavljuje listu s rezultatima postignutim na svakom testu, kao i konačne rezultate svih kandidata koji su pristupili testovima najkasnije u roku od trideset dana od dana posljednjeg testiranja. Na bodovnoj listi navode se i kandidati koji su uspješno završili testiranje i kandidati koji su predloženi za upošljavanje.
2) Kandidat koji je pristupio testiranju iz članka 51. stavka 2. ovoga Zakona ima neometani pristup rezultatima svojih testova.

Posljednje testiranje je provedeno 11. siječnja a Lista s rezultatima postignutima na svakom testu, kao i konačni rezultati svih kandidata koji su pristupili testovima, objavljena je na Oglasnoj ploči Ministarstva 4. veljače, dakle u zakonskom roku.
Također, 4. veljače je, na Oglasnoj ploči MUP-a, objavljena Obavijest u kojoj se navodi pouka o pravnom lijeku odnosno navodi se da svi nezadovoljni kandidati mogu u roku od osam /8/ dana uložiti žalbu Policijskom odboru.

Nadalje, kandidat Dražen Pehar u izjavi za Dnevni list je naveo da se pročulo "da su na spomenutom natječaju primljeni neki kandidati koji već imaju i kriminalni dosje u policiji, više puta su privođeni i kažnjavani zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, tuče i sprječavanja službenih osoba prilikom vršenja službenih radnji".

S tim u vezi možemo reći da još uvijek nitko nije primljen u službu.
Natječajna procedura nije završena a bit će završena kada Policijski odbor odluči o svim podnijetim žalbama te će tek tada policijski komesar odobriti Konačnu listu kandidata predloženih za upošljavanje.
Nakon što policijski komesar odobri Konačnu listu kandidata predloženih za upošljavanje tada se pokreće procedura sigurnosne provjere.
Sigurnosnu provjeru svih kandidata predloženih za upošljavanje izvršit će Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) što znači da je time eliminirana mogućnost da u policijske redove bude primljen kandidat koji je "s one strane zakona".

Na kraju možemo reći da smo duboko razočarani i zgroženi ovim neutemeljenim optužbama, kao i sličnim neutemeljenim optužbama koje se skoro pa svakodnevno objavljuju na nekoliko web portala.

Bez namjere da se upuštamo u nepotrebne polemike reći ćemo tek to da poslove iz svoga djelokruga rada radimo profesionalno, transparentno a postigli smo i zavidnu efikasnost.

MUP ZHŽ

Komentari

ako je tako pa vi ste pravi mup

Znao sam odmah da Pehar laže.bravo za demant

zapamti što si napisao kad objave spisak primljenih biće ti žao ako imaš imalo...

Ne prosipaj se,uvijek nekom nesto nije pravo..zar odmah moraju optuzbe da je namjesten natjecaj ako netko nije primljen tlo nije toliko dobar da bude na listi.ne trci jednako pehar od.40 godina,i momak od 25

posve si upravu da ne znači da je natječaj namješten ako Pehar ne bude primljen, no diskutabilno je ako uistinu budu primljeni neki o kojima se priča da će biti primljeni, mislim da je to bio smisao nekih komentara ....

Pomno sam pročitao demant i to dva puta pa to nema nigdje umjesto da objave tko je primljen oni objave tko nije i da ima pravo žalbe zamislite da na fakultetu objave tko nije položio ispit a ne tko je pa stvarno ste obrazovani u rangu škola koje imate

Ma koji rezultati,pa u tome i jest problem,provjerim i kaže mi dobio si 5 bodova,i to je to,moj kolega dobije 2,i tako gotovo svaki put.On prođe a ja ne prođem,po kojoj računici.
Zašto niste posle svakog testiranja iznosili bodovnu listu tako da se u svakom trenutku zna tko je na kom mjestu. Svi javno pričaju da se badava prijavljivati na natječaj jer se zna tko će proći,a prolaze po političkom sistemu da svi imaju svoje kandidate(Barba,Madun,Boras,Mišetić itd.)zato ne [ * neprimjereno * ].i.t.e

da nije zalosno bilo bi smijesno .

Ovaj ispičutura kaže da sigurnosnu provjeru vrši SIPA znači eto ih opet u Ljubuški

ma kakva sip-a,provjeru vrsi policijska postaja

ako je tako ovaj čutura laže

Dajte malo o vašim diplomama, ponašanju ministra, čistoj prošlosti, zahvale pravosuđu, itd. Pitanje je samo, zašto niste vratili gospodina Pehara na posao kad vas je dobio na sudu? Od kad je kradese na vlasti, ništa se ne može uraditi pošteno i bez repova. Policija mora biti nestranačka inače svaka stranka bi imala pravo osnivati svoju policiju.

gost svaka cast moze li itko dati informacije tko radi u mupu i s kojim diplomama

Nakon tri dana vijećanja oslušujući upute s visokog nivoa ova gospoda je dokazala opravdanost svojih "diploma" i izišla s ovim priopćenjem Pehar jesi ih da prostiš ....

ajmo imena primljeni pa da vidimo u kom grmu lezi zeko
ime i prezime i ime oca pa da vidimo koliko bodova ide na ime oca

Svi su momci uredni i na svom mistu.

ahahahahahahahahaahahahahahahahahah

Tko se zadnji smije najsladje se smije ha ha ha

Ja MUP-u ŽZH čestitam otkada ima novog ministra non stop su glavna tema biće i u BiH ubrzo

Kao neutralan građanin jer ni ja ni nitko moj nije aplicirao za posao i zanima me zašto je MUP raspisivao natječaj je li da pojedinci dokazuju svoju moć ili da se ponize oni koji nisu u HDZ-u

Pehar je po struci teta u vrticu,neka proba tamo...on jedino zna minjat pelene

Pehar vec ima posao,radi u mupu na oruzju.pusti mlade ljude da i oni zarade sebi za kruha kao i ti..ako ti se ne svidja tu gdje radis idi kuci prepusti to radno mjesto drugim ljudima kojima treba

znaci oruzje mu nije problem opa bato

kao npr.nekome iz Otoka

Ovako se to radi gospodo u mupu ako sutite znaci da je ovaj lik u pravu,napokon C utura radi za placu koju prima il pocinje raditi,demant je nesto sto rade normalne ustanove.

Imena primljenih od 1-20 rekli ste Peharu da je on 21. kako bi znali da ne znate ovih 20 bolje bi vam bilo da ste se ućulili ili objavili spisak primljenih stvarno mislite da je ovo panglu narod

E je mu demant što nije rekao tko je primljen iako bi za njih bilo bolje da nikog ne prime ako nisu potrošili dobivene pare neki već pričaju po gradu

Neko laže a ko zna se

Dobra ti ova,,normalne,,

Bravo mup bravo,svaka cast

uzalud vam trud sviraci za drugog su dunje zute

Bravo cutura

Ljubuški i ŽZH MUP se bruka zadnjih mjeseci i to je činjenica

Objavite spisak primljenih sa svim njihovim potrebnim podacima šta krijete

Kakvi su policajci sto su primljeni prije 7 godina

za fbi bi bili dobri

Dobri su klimoglavci....

Stih jedne pjesme ovako kaže:Ako drugi ne shvate nek mi sude,neću život miran tih,moje mjesto je uz njih,hrabre ljude...
Zato Draženu treba dati podršku da ustraje. Istina se uvijek sazna,a hrabri uvijek na kraju pobijede .

aje bogati i pehar 50 mu godina pa šta je on umislio

Pitam se jel se Pehar bavi politkom,mozda je njegova opcija u oporbi pa tome ovo sve?

Pajdo moj oporba je svak ko nije lizohuzan Pehar i mnogi kao on nisu ti budi

Pehar je hrabar momak iznjeti nakve stvari...ali..
Komisiju čine dvanaestorica koji rade posao jednoga.

ovo će biti primanje sve preko veze , dosta ih je došlo preko veze i vezica np. kao Deni Milićević koja je primljena najprvo u cips ,zatim refernt za oruzje ,zatim je Zdravko Boras postavlja za svoju tajnicu a znase da u srednju školu nije završila već naknadno polagala neka joj boga profesora Pivca i mame a sada dotična upisala fakultet ito zamislite di u Kiseljaku FABUSOV itd.

Kako te nije stid spominjati djecu poginulih branitelja,prvi u ljubuskom su 92 poginuli nedjeljko Bandur,žarko miličević,macan i tolic,da si bija ovde kad se ratovalo zna bi, bar su im dica zasluzila da rade kad su oni mogli da dadnu svoj zivot za ovu usranu drzavu i za vas sve da vako zivite.Za sta san i ja ratova boga ti

posve si upravu i zakonski djeca poginulih branitelja imaju prednost i to je uredu i tako treba biti i to se ne smije prigovarati , u način školovanja ne bih ulazio jer ne znam, a i to je neka druga priča

Za sve nepravilnosti se možete obratiti OHR Uredu visokog predstavnika gospodina Inzka. Neka je upoznat što se sve radi u Ljubuškom. On to može riješiti za vrlo kratko vrijeme. To mu je i posao jer na djelu su hohštapleri, muljatori, krimosi, nasilnici u MUP-u koji uznemiravaju javnost. BiH je protektorat. Ako pravda nije zadovoljena redovnim putem preko zakonodavne i izvršne vlasti, zbog pristranosti partiji ili osobi, obratite se na OHR. Oni su sigurno nepristrani a imaju široke ovlast. To se vidjelo na primjeru kada je napadnut akademik Kukić od strane člana hdz-a.

Zašto su promjenjene tri postave u komisuji od početka natječaja

Nije džabe dolazio Jonathan Moor u Ljubuški. Htio je vidjeti te tipuse koji prave nered, procijeniti njihov IQ da bi se donijele odluke na višem nivou. A oni ti njemu servirali banane.

IQ im ko sobna temperatura

barba je izvor problema umjesto od te ekipe da se ogradi on ih podržava zbog toga i jesu tema u gradu

Demanti MUP-a ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto