Za ponos Ljubuškog

ljubuski.info

Blizu dvadeset tisuća glasača Ljubuškog birat će Općinsko vijeće i načelnika na predstojećim općinskim izborima 5. listopada.  Molim Vas, moram kazati da je Ljubuški kroz dalju i bližu povijest bio iznimno značajan grad u našoj Hercegovini. On i danas ima veliki značaj, ali ja sam osobno, molim Vas dajte mi za pravo, uvijek nezadovoljan i tražim uvijek više, uvijek maksimalno, uvijek najbolje moguće.

E, sad Vi očekujete da ja odmah «pucam» s imenima. E, baš neću.Ali hoću kazati kakvu ja prvu osobu svog voljenog grada hoću.

Ljubuški mora biti jedna «zdrava rumena jabuka», Ljubuški mora biti «livada puna cvijeća», Ljubuški mora biti «bogat kao Švicarska», Ljubuški mora biti «debeo kao HIPO», Ljubuški mora biti «grad mladosti», u njemu uvijek mora sunce sjati. Ljubuški nikada ne smije biti prodan, rasprodan», već zauvijek Bogu i Domovini odan.

Ajme, puka sam od nabrajanja kao Dino Dvornik.

E, vidite sad, da bi moj Ljubuški bio i približno ovakav , kao što sam nabrojao, onda prva osoba moga grada mora biti slika njegove ljepote.

Naravno ne impliciram da prva osoba bude «debela kao HIPO», ali za sve ono drugo, ona treba biti obrazovana, stručna, hrabra, «dobrostojeća» na zemlji, vesela, nasmijana i zašto ne reći mlada. Pa, svaki čovjek je mlad dok ne ode u mirovinu. E , sad se još i pomalo zenzam…..

Nisam Vam ja za one komunističke predratne načelnike, kojima trebaju duple naočale da vide problem, nisam za ljude koji čekaju da prođe mjesec i dođe nova plaća, nisam za načelnike trgovce, nisam za načelnike za mali broj građana, nisam za osobe koje nutkaju narod samo kruhom i igrama.

Osoba za načelnika, mora biti osoba koja će misliti na sve svoje građane, organizirati općinu kao jednu malu obitelj, održavati njenu kuću i uvećavati materijalnu vrijednost.

I samo bih nadodao da mora biti iskrena, vedra, nasmijana i «čistih ruku».

Uopće ne sumnjam da će Ljubušaci birati drukčije.

E, sada za kraj moram kazati, kako sam i ja čuo, kako će na megdan izaći nekoliko vitezova, i gle čuda možda među njima i jedan ženskog roda.

Pa ovaj muški bi trebao biti kao obrazovani maneken, barem kad bi se mene pitalo.

Ali kada se radi o ženskim vitezovima, moram kazati kako sam volio dobar ženski parfem, dobar poljubac, nježnu ruku kako me mije, a sad evo imamo i hrabro  obrazovano žensko srce. Što hoćete više?

Jedno je jasno, «da okolo kuće mora biti cvijeće i u vrtu puno plodova rada».

Birajte istinske znalce s diplomom na kojoj stoji ORIGINALNI pečat. Ljubuški nitko ne smije prodavati za sitniš, a i Vi birači ne dajte se kupiti za novce.

Promislimo dobro tko ima najboljeg kandidata i iza kojeg kandidata stoji najbolji tim.

«…….cvijeće ……rumena jabuka…….HIPO ……..maneken ……..trgovac …..voljeni grad moj …..» ajme što sam sve napisao i još uz to MOŽDA i žena bude kandidat za prvu osobu Ljubuškog!

Ljudi moji Ljubuški je najbolji !

Research Worker

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari