Begić s braniteljskim udrugama o potrebi organiziranog otpora zlouporabama Tužiteljstva i Suda BiH

ljubuski.info

U prostorijama Ministrstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata danas je održan sastanak između županijskog ministra za pitanje branitelja ZHŽ-a Mladena Begića i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke.

"Na sastanku se raspravljalo samo na temu: Podizanje optužnica protiv hrvatskih branitelja i jučerašnja spektakularna uhićenja hrvatskih branitelja od strane Agencije za istragu i zaštitu (SIPA) na području Zapadnohercegovačke i Hercegovačkoneretvanske županije", navodi se u službenom propćenju.

Sudionici sastanka su najoštrije osudili jučerašnja spektakularna uhićenja 5 hrvatskih branitelja ne ulazeći u njihovu osobnu odgovornost kada su u pitanju kaznena djela ratnog zločina. Smatramo da se radi o nepotrebnom demonstriranju sile i zastrašivanju obitelji uhićenih od strane djelatnika Agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

"Postavljamo pitanje šefovima istražnih Agencija, kako i Sudu i Tužiteljstvu BiH, kada misle procesuirati afroazijske ratnike koji su ratovali 90-ih godina na području Bosne i Hercegovine i činili neviđena zlodjela? Iz dosadašnje prakse procesuiranja počinitelja kaznenih djela ratnih zločina u BiH proizilazi kako je pristup žrtvama od strane Tužiteljstva BiH diskriminirajući i neujednačen što je stvorilo ogromno nepovjerenje žrtava iz reda hrvatskog naroda u rad Tužiteljstva i Suda BiH", ističe se u priopćenju.

Nadalje navode kako se podižu optužnice i sudi zapovjednicima HVO-a po zapovjednoj odgovornosti tako i vojnicima HVO-a da su sudjelovali u udruženom zločinačkom poduhvatu s planom provedbe sustava zatvaranja i zlostavljanja dok za ista kaznena djela takva ocjena ne postoji od Tužiteljstva BiH kada su u pitanju zapovjednici i vojnici Armije R BiH.

"Vidljivo je, jer bošnjački nacionalisti to ne kriju, kako postoji uporabna vrijednost presuda na Sudu BiH u političkom životu BiH.Donose li se presude kako bi se ostvarila pravda i kaznili ratni zločini, ili kako bi se "zadao udarac" nastojanjima hrvatskog naroda da bude ravnopravan sa Bošnjacima i Srbima u BiH što on danas nije i što se želi spriječiti od bošnjačkih političkih struktura u BiH. Zato će svaka nepravda, sadržana u presudama Suda BiH biti još jedan u nizu udaraca ionako narušenim međunacionalnim odnosima u BiH. Potpora Hrvata budućnosti BiH takvim presudama neće porasti, nego će porasti otpor, inat, prkos i ogorčenost, kako prema bh. pravosuđu, tako i prema bošnjačkim nacionalistima koji danas likuju zbog stvorenih mogućnosti da zlouporabom Tužiteljstva i Suda BiH realiziraju svoje nacionalističke ratne ciljeve u BiH. Zbog svega navedenog nameće se potreba organiziranog otpora što ćemo i učiniti i suprotstaviti se zlouporabama Tužiteljstva i Suda BiH", zaključeno je u priopćenju.

Komentari

Naser Oric savjetnik ministra branitelja .treba otkazat begic sastanak kojeg organizira u zzh sa njim i udrugama.

Nazalost tebe se ne pita, ja se slazem sa tobom.Naj radije bi ga primio u Kupresu,Bugojnu,Ljubuskom ili Posuskom Gracu

Begić je svakako ministar Begića i Grubišića pa čeka da sve ostale branitelje SIPA uhiti pa bi se gospodin tad mogao pohvalit da on ima prave branitelje koje sam već naveo. Da je drukčije ministar bi na ovoj temi radio prije par godina tj da nebi doslo do uhićenja a ne sad da gulumi zabrinutog misnistra. Ali treba razumit jadnog ministra jer on: ne zna i ne umje jer je generalno nepismen i neuk osim sto bezpogovorno slusa svoje šefove ato još znači da nema [ * neprimjereno * ]!!!

Citajuci ovaj komentar, dobivam dojam da ga pise zlonamjernik i covjek koji je nerazumije kako svojim komentarom moze doprinjeti ka zajednistvu braniteljske populacije.U cemu je ovdje problem, tu je problem sto se trenutno nemoze uzimati novce za uvodjenje u prava ili ostanak.Kako je bilo ko mogao obustaviti kazneni progon ako su dignute optuznice protiv Generala kako u BIH takoi u RH,a eto Begic je mocan i sve je trebao obustaviti prije nekoliko godina, stvarno si zlocinacki um, i tebi smeta apriori ministar Begic i njegov uistinu dobar rad koji do sad niti ni jedan ministar nemoze se pohvaliti.Vidite ovdje nema nikakve veze sa braniteljima.Kada bi razumili situaciju koju ti ne zazumis, ondabi znao da se ovo moglo zaustaviti i rijesiti u potpunosti od 1990-------1996, i razmisljaj o tome te ne truj narod svojim osobnom mrznjom prema Begicu jer to je tvoja osobna privatna stvar i zadrzi je za sebe.Razmisljaj o tome i o samom sebi a ne o drugima jer to nije tvoja obaveza,a iz prilozenog se vidi da nisi glas dao njemu a ni njegovoj politickoj opciji.Bori se da dodjes na vlast i znamo da su izbori ove godine.

Najgori ministar ikad!

Pitanje glasi: "sto vi kao ministar branitelja i vlada ZHZ poduzimate u zastiti branitelja od ovakvih procesuiranja, oduzimanja invalidnina na revizijama koje nisu nikad bile ostrije i opcenito na zastiti ovog napacenog hrvatskog puka...nije na mjestu vase pitanje o gonjenju mudzahedina, nemamo od toga nikakve koristi dok se nasi generali i bojovnici uhicuju...zanimaju me vasi mehanizmi zastite jer koliko znam vi ste kao stranka u izvrsnoj vlasti i bitan ste kotac u funkcioniranju drzave...hvala

Vjerovatno jos uvjek idu i mole se za pomoc kod Heleza u Bugojno.Ti si obecao da nece biti revizije i lagao si a sada Begic mjesto tebe moli se Helezu da spasi sto se spasiti da.

U srijedu dolazi Salko Bukvarevic u Grude organizirajte mu crveni tepih neka povede svog savjetnika Orica ,e moj narode to vam je Begicg

Najprije moras shvatiti da oric nije ubio niti jednog Hrvata tako neka ga mrzi onaj ko ga je ubijao.Ovdje je doslo do nesporazuma, ovdje ne dolazi Helez koji je ubijao Hrvate i mucio ih u logoru.Ovdje dolazi Bukvarevic koji se cijelo vrijeme u Tuzli borio skupa sa HVO. Krivo su vam rekli da dolazi Helez nije on nego Bukvarevic pripadnik zajednicke postrojbe u TUZLI HVO----ABIH.Uci jer znanje je majka uspjeha.Ako ti je begig kriv otidji u Grude i rijesi problem ,ako imas carinu.

komentari su vam bolesni

dobroti fališ salku begiću mora datije odobrijo para više nego taj elez govn jedan i drugi

Begić s braniteljskim udrugama o potrebi organiziranog otpora zlouporabama Tužiteljstva i Suda BiH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto