Obrana tvrdi kako je uhićen pogrešan čovjek

ljubuski.info

Na Sudu BiH jučer je održano ročište za uhićene Miroslava Hrstića, Ivana Medića, Miljenka Nogolicu, Jadranka Martinovića i Tonću Rajiča koje Tužiteljstvo BiH tereti za ratne zločine u Dretelju, a tom prilikom Tužiteljstvo je za troje njih tražilo mjere pritvora, a za ostalu dvojicu (Martinovića i Rajič) mjere zabrane.

Pogrešan čovjek?

S druge pak strane odvjetnici su se protivili određivanju ovih mjera te zatražili puštanje na slobodu, a konačnu odluku će Sud BiH donijeti najkasnije danas.
Kako je pojasnila odvjetnica Nada Dalipagić koja zastupa jednog od osumnjičenih, Tužiteljstvo nije konkretiziralo radnje koje se branjeniku stavljaju na teret, a sama činjenica da ima dvojno državljanstvo ne može više biti osnova za određivanje pritvora. Isto tako razlog za pritvor ne može biti niti mogućnost utjecaja na svjedoke budući se radi o zaštićenim svjedocima. Istodobno obrana osumnjičenog Martinovića tvrdi kako se ovdje radi o zamjeni identiteta da kako je SIPA uhitila pogrešnog čovjeka.

Podsjećamo u akciji SIPA-e ovog ponedjeljka slobode je lišeno pet osoba koje su pod istragom i osumnjičena su da su u svojstvu pripadnika HVO-a i HOS-a, u logoru Dretelj na području općine Čapljina 1992. godine, vršili uhićenje, premlaćivanje, mučenje i pljačkanje imovine stanovništva, dok se trojica osumnjičenih terete i za silovanje ženskih osoba srpske nacionalnosti, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. Navedeni osumnjičeni, ističu iz Tužiteljstva BiH, terete se da su počinili kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Navala optužnica

Proteklu godinu, podsjećamo, obilježila su upravo brojna uhićenja pripadnika HVO-a, pa je tako naš list već pisao kako je tijekom 2015. uhićeno 18 pripadnika HVO-a, a kroz nekoliko odvojenih predmeta tereti ih se za zločine nad Bošnjacima u Hercegovini. Sve je krenulo s uhićenjem četiri osobe zbog ratnog zločina počinjenog na području Čapljine, da bi samo nekoliko dana kasnije javnost svjedočila još jednom uhićenju-također pripadnika HVO-a, njih osam koji se sumnjiče da su počinili ratni zločin na području Ljubuškog. Istodobno, prošle godine uhićena su i četvorica bivših pripadnika HVO-a na području Stoca te dvojica bivših pripadnika HVO-a iz Livna. Krajem godine pak došlo je i do podizanja optužnice Tužiteljstva BiH protiv ratnog zapovjednika generala Zlatana Mije Jelića.

Dario Pušić | Dnevni list

Glas naroda

Došli su po ribu u Ljubuški a otišli sa malim glodavcima.Koliko su ažurni nisu shvatili da je ribnjak promjenio vlasnika.Sad će lito opast će nivo vode pa će riba isplivat.

Ko je sad vlasnik ribnjaka i sta je sa radnicima.Svi su bili Canini .

Zašto je to bitno I čiji bi trebali biti kad je on držo ribnjak??
Više ih je bilo iz grabova vrila nego Ćanini...

Obrana tvrdi kako je uhićen pogrešan čovjek
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari