Osniva se povijesna postrojba "Garda herceg Stjepana"

ljubuski.info

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Poslovnoj zoni Zvirići u Ljubuškom predstavljen je prekogranični projekt "Tematske rute srednjovjekovne Hercegove zemlje", a koji je dio prekograničnog programa BiH - Crna Gora.

Brojne aktivnosti

Projekt, čija će implementacija trajati 24 mjeseca, bit će realiziran kroz brojne aktivnosti, a u njemu, kao partneri, sudjeluju Javna ustanova Razvojna agencija ZHŽ-a (HERAG), Turistička zajednica ZHŽ-a, Općina Ljubuški i Javna ustanova za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa "Radimlja" Stolac. Projektni partneri iz Crne Gore su Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MRT) i NVO Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) iz Podgorice.

Kako je tijekom predstavljanja u Ljubuškom kazao Ivan Jelčić, ravnatelj Heraga, riječ je o dvogodišnjem projektu koji će imati utjecaja na razvoj, unapređenje i diversifikaciju prekograničnog turističkog proizvoda i usluga kroz integraciju i zajedničku promociju povijesnog i kulturnog nasljeđa sa prirodnim potencijalima u pograničnoj regiji BiH i Crne Gore.
"Ovo je prvi projekt kojeg realiziramo u suradnji sa partnerima iz Crne Gore. Želim istaknuti kako smo naišli na obostrano razumijevanje i radujem se zajedničkoj provedbi. Ukupna vrijednost projekta je 466.933,55 eura, s tim da je za Bosnu i Hercegovinu predviđeno ukupno 269.791,40 eura od čega Europska unija financira 83,15 % a preostalih 16,85 % sufinanciramo mi, dakle HERAG i naši partneri. Provođenje projekta na području Ljubuškog počinje za par mjeseci. Riječ je o radovima na uređenju i asfaltiranju pristupne ceste prema tvrđavi herceg Stjepana u Ljubuškom, te osnivanje i opremanje povijesne postrojbe Garda herceg Stjepana Ljubuški", rekao je Jelčić.

Dvije županije i 6 općina

Inače, projektom su obuhvaćene dvije županije iz BiH: Zapadnohercegovačka i Hercegovačko-neretvanska i šest općina na području Crne Gore: Žabljak, Šavnik, Plužine, Pljevlja, Nikšić, Kotor i Herceg Novi.

Projekt će biti realiziran kroz brojne aktivnosti, kao što su: prikupljanje materijalnog i nematerijalnog povijesnog i kulturnog naslijeđa u vezi sa starom Hercegovinom i hercegom Stjepanom Vukčićem Kosačom, razvoj kriterija za standardizaciju turističkih usluga, realizacija programa obuka u cilju jačanja kapaciteta nositelja aktivnosti u regiji, realizacija studijskih putovanja između BiH i Crne Gore, izrada i distribucija promotivnog materijala, izrada i opremanje tematskih pješačkih staza informativnim tablama i uređenje pristupa kuli u Ljubuškom, dizajniranje, razvoj i ažuriranje internet stranice i android aplikacije o turističkom proizvodu kao i organizacija njegove službene prezentacije.

Dnevni list

Glas naroda

Jeli raspisan natječaj za gardiste ili će se primat partijski drugovi ZNA se ko i dosad?
Partijski parkići će naplaćivat ulaznice i eto paraaaa niizčeg,i bez uloga opet kao i od nezakonite naplate vode,parkinga,kravice itd.

Politicki inkubator u Poslovnoj zoni Zvirići.... pocela je igra, kula povrh grada kao fetis konstantnih promjena i napredka, obecavajuca gomila kamenja za politicke stoseve i navodnu struku. ispod zjapi prazan i razoren grad, tuzna slika koja je oduzela primat gomili kamena nad gradom.
,,Tematske rute srednjovjekovne Hercegove zemlje,, ... online ucestvovanje, nema potrebe za mastu. tu smo, u ovom momentu. Garda ce nas spasiti sigurno

Naričito što prije gori cestu na Kulu jer je potrebna još jedna lokacija za prostituciju

Inkubator sramota na Zvirićkom terenu.

Vidi se da vlast misli na probleme društva i rješava ih prema njihovim prioritetima, jer pristupni put za kulu je veliki problem za ovaj grad, jer kad popravimo put eto ti navale stranaca, ma procvjetati ćemo turistički. Ali dobro ipak ovi podobni sa završenim turizmom i zaštitom okoliša moraju se negdje ubaciti pa daj da im izmislimo neke pozicije, pardon postrojbu!
Sve me ovo podsjeća na pjesmu Hladnog piva....

Kad jednoga dana turizam procvjeta
I navale švabe u rekordnom broju
Cijela će zemlja samo od ljeta
Živjeti kao bubreg u loju

Samo će vječni rekreativci
Radit' na polju il' biti vojnici
Slavonija (Bijača) će biti golf teren
A tko previše radi uhapšen

To će biti taj dan
Objesi zimmer frei
Lezi pod palmu (kostilu) i uživaj...tnanana

Smanjiti proračunsku stavku materijalni troškovi na minimum i još neke stavke gdje se novac izvlači u privatne džepove i ta sredstva usmjeriti na :
1 . besplatne karte učenicima
2. 3 sata informatike tjedno počevši od 3 razreda osnovne škole (normalno da sva djeca na tom satu imaju kompjuter )
3. ograđivanje škola s ogradom te fizička zaštita u školama
4. strogo kažnjavanje neopravdanih sati (znači zavođenje reda u školstvo )
jel ovo u školstvu preskupo ili je ovo možda besplatno ako se zaustavi odljev novca u privatne džepove

oće li zapovjednik bit Boras iz općine, jerbo ima zapovidnu mirovinu, čovik je zaslužija da nekad u životu postroji ako ništa šest -sedam ljudi.

Kvesica za ovo povjerenstvo.nista bez Sevina ucenika.svog naroda mucenika.

de malo recite kako ste davali pare iz tog inkubatora (kao poticaj za malo poduzetništvo) svojima u kući. Direktor vrtića Viktor Grbavac sredio da mu mater dobije poticaj.

Kradeze partija omladina akcija

U postrojbi ce biti Viktor, David, Cako, Tiša i MLaden Bebek. Kmee

Osniva se povijesna postrojba "Garda herceg Stjepana"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari