Zbog očekivanog dolaska migranata popunjavanje Granične policije

ljubuski.info

Zajednička komisija za obranu i sigurnost BiH danas je na sjednici primila k znanju Informaciju o stanju zaposlenih u Graničnoj policiji BiH te usvojila zaključak kojim se prvenstveno zbog očekivanog dolaska migranata na teritoriju BiH, od Vijeća ministara BiH zahtijeva da bude izvršena planirana kadrovska popuna u Graničnoj policiji BiH.

Na ovoj sjednici je Komisija podržala prijedlog izvještaja o radu ovog zajedničkog radnog tijela oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za 2015. godinu te ga uputila u daljnju parlamentarnu proceduru, priopćio je Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Uz prijedlog orijentacijskog plana rada za 2016. godinu, Komisija je zaključila da Vijeću ministara BiH uputi zahtjev za dostavljanje odgovora na pitanje dokle se stiglo s formiranjem radne grupe za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s mogućom izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora.

K znanju je primljena i Informacija o produženju ugovora profesionalnim vojnim osobama, koju je sačinilo Ministarstvo obrane BiH.

Komisija je također primila k znanju Informaciju o rezultatima posjete Bosni i Hercegovini izaslanstva Pododbora za sigurnost i obranu Europskog parlamenta Parlamentarnoj skupštini BiH, od 3. do 5. studenog 2015., koju je sačinilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

K znanju su primljene također Informacija o posjeti Odbora za saveznu vojsku Parlamenta Austrije 23. i 24. studenog. 2015., Informacija o sudjelovanju u radu Regionalnog parlamentarnog dijaloga o upravljanju migracijama, zaštiti izbjeglica i borbi protiv organiziranog kriminala, održanog u Beogradu 26. i 27. studenog, Informaciju o sudjelovanju u radu stručne debate o temi: „Jačanje policijske odgovornosti i integriteta: procedure za postupanje u odnosu na pritužbe građana na rad policijskih službenika“, održane u Sarajevu 7. prosinca.

Članovi Odbora su upoznati i s Informacijom o sastanku članova Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH s polaznicima 11. tečaja Sigurnosne politike BiH, održanom 7. prosinca u Sarajevu, Informacijom o posjeti Koledža NATO-a (Defence College) Zajedničkoj komisiji za obranu i sigurnost BiH te Informacijom o održanom sastanku članova Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH s članovima Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i s Odborom za sigurnost Narodne skupštine Republike Srpske, održanom u Banjoj Luci 22. prosinca, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Glas naroda

Islamisti će se zadovoljit zemljama bivše SFRJ.zauzeće je uz minimalne žrtve uz pomoć EU.vidjeće te šta nam se sprema.

Zbog očekivanog dolaska migranata popunjavanje Granične policije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari