Druženje učenika s Karnevalskim društvom "Prolog" u Knjižnici Ljubuški

ljubuski.info

U srijedu, 3. veljače 2016. godine, u 14 sati u Knjižnici Ljubuški biti će upriličeno druženje učenika 4. razreda devetogodišnjeg obrazovanja osnovne škole Marka Marulića Ljubuški s Karnevalskim društvom "Prolog" Ljubuški.

Svaki je narod toliko bogat koliko je bogata njegova baština. Tradicijske se vrijednosti unose, isprepleću, bogate i uljepšavaju svakodnevni život, a prepoznajemo ih u različitim oblicima djelovanja ljudi - u glazbi, stihu, riječi, slici, pokretu, običajima.

Vrijednost tradicijskog stvaralaštva ne smije biti zanemarena niti u odgojnom smislu te se učenici s narodnom baštinom susreću već u najranijoj dobi. Jedan od najbližih doživljaja kojima učenicima želimo približiti narodne običaje je onaj vezan za poklade, karneval ili maškare.

Povodom karnevala Knjižnica Ljubuški upriličiti će druženje učenika 4. razreda devetogodišnjeg obrazovanja osnovne škole Marka Marulića Ljubuški s Karnevalskim društvom "Prolog" Ljubuški.

Učenici će se upoznati s karnevalskim običajima, čitati i analizirati tekstove i pjesme glede karnevala te crtati maske - crteži će biti izloženi u prostorijama Knjižnice Ljubuški te će svi posjetitelji biti u prigodi iste vidjeti.

Knjižnica Ljubuški

Knjižnica Ljubuški

Glas naroda

hoće li potpalit direktora knjižnice ,što je sve opustošio.

Druženje učenika s Karnevalskim društvom "Prolog" u Knjižnici Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari