Na proljeće obnova ceste ka Kuli hercega Stjepana Kosače

kula

Promocija i jačanje tradicionalnih proizvoda i tradicionalnog načina života u seoskim kućanstvima, kao i rad na valorizaciji kulturno-povijesnih i prirodnih atrakcija Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije te Crne Gore, samo je dio aktivnosti koje će biti provedene u sklopu projekta "Tematske rute srednjovjekovne hercegove zemlje - Tema srednji vijek", koji je jučer predstavljen u poslovnom inkubatoru u Ljubuškom.

HERAG nositelj projekta

Radi se o projektu koji financira Europska unija u okviru IPA programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2007. - 2013. Ukupna vrijednost projekta je 466.933,55 eura, od čega je za BiH predviđeno ukupno 269.791,40 eura. Nositelji projekta su Javna ustanova Razvojna agencija ZHŽ - HERAG (BiH) i Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma - CSTI (Crna Gora). Partneri na projektu su Općina Ljubuški (BiH), Turistička zajednica ZHŽ (BiH), Javna ustanova za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa "Radimlja" (BiH) i Ministarstvo održivog razvoja i turizma - MRT (Crna Gora).

Uvezivanje poduzetnika

Prema riječima Ivana Jelčića, ravnatelja Javne ustanove Razvojna agencija ZHŽ - HERAG, dio sredstava iz ovog projekta će biti uložen u rekonstrukciju ceste prema Kuli hercega Stjepana u Ljubuškom u dužini od 500 m. "Za rekonstrukciju ceste do Kule hercega Stjepana Kosače u Ljubuškom planirano je 70 tisuća eura. Radovi podrazumijevaju tamponiranje i asfaltiranje", kazao je Jelčić. Uz to što će se konačno napraviti pristup prema ovom važnom povijesno-turističkom objektu, projektom se predviđa i formiranje počasne garde hercega Stjepana Kosače.

Budući da je naglasak projekta na promociji turističkih potencijala, u planu je uvezivanje čak 300 osoba iz ruralnih kućanstava, odnosno onih koji se na bilo koji način bave seoskim turizmom.
"Radit će se na mapiranju točaka od interesa na području ZHŽ - HNŽ - Crna Gora gdje će se svi privatni turistički biznisi, vezani uz srednji vijek ili uz ovu rutu, koji imaju prenoćišta, autohtonu hranu i životinje, označiti na jednoj vrsti turističke karte, preko koje će se promovirati", kazao je Jelčić.

Dodaje kako je planirana i razmjena iskustava između djelatnika u turističkim zajednicama i inače u turizmu kroz posjete Crnoj Gori, odnosno Bosni i Hercegovini. Stanislava Pavlović-Kosović iz Centra za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) je naglasila kako je uz sve navedeno cilj projekta doprinijeti poboljšanju prekogranične suradnje između BiH i Crne Gore, ali i uspostavljanju jačih poslovnih veza između poduzetnika malih i srednjih poduzeća s obje strane.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

osigurajte ljudima krov nad glavom koji imaju mala primanja,pa onda turizam razvijajte......kako vas stid nije......

Mnogi ne razumiju da je Agencija dobila nepovratna sredstva i da samo za ovo mogu se utrošiti
Ljepo gore napisano, ali teško ostvarivi, tako dugo dok općina nema stručne ljude za tu oblast biće mrtvo slovo na papiru. Nažalost Turistička zajednica Županije dosadašnjim djelovanjem što se odnosi na Ljušušku općinu "ništa", što nije ni čudo jer i tamo ljudi bez struke a i bez volje za turizam.
Iskreno u posljednje godine se nešto šuškalo, upošljeni neki mladi za tu oblast, a sigurno od njih nema ni T od turizma
Znam đžaba apelirati sad idu izbori, zna se, uhljebi će opet bit na dijelu

tko je glavni iz Ljubuskog u Turistickoj zajednici ZZH??

Ivo Matić - Bagić predsjednik TZ

Pustih projekata ovog proljeća

A jee H D Z

Oće li se nastaviti betonska obnova zidova Kule Herceg Stjepana Davorikedajke.
Čuli obnavljaju Kulu, a klavni materijal beton i Renova proizvodihihihihi.
Znaju li ovi iz federalnog ministarstva znaju di su završile pare koje su donirane za obnovu iste reci im Davore jbg. ti ili još drćeš od Nuvena.

gdje vi vidite obnova kule??? Ovdje piše obnova CESTE
Pusti Davora na miru on nema sa tim ništa

Na proljeće obnova ceste ka Kuli hercega Stjepana Kosače
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari